SVARFORUM.cz - forum o svářečkách a svařováníChcete-li přispívat do fóra, musíte se zaregistrovat ! Navštivte také: SVAR INFO |
|
Nejste přihlášen(a)
Dobrý večer
Mam otázku voči zváraniu Mig/Mag som úplný začiatočník akurát som na konci 2hého ročníka strednej školy a ďalší rok mám ísť na zváračsky kurz platený školou chcel by som sa naučiť základy.Potrebujem zváračku na bodovanie tenkých plechov na aute a keď sa neskôr naučím zvárať tak aj nejaké konštrukcie na zákazku.Chcel by som jeden stroj ktorý mi vydrží dlho (nemam peniaze kupovať 2× ,😅).Rozmýšľam nad zváračkou niečo ako GYS multiweld FV 220mc keďže mam v dielni 230V zásuvky a väčšinou budem robiť na predlžovačkách . Mam ísť do tej gys multiweld alebo sa mam pozerať aj po nejakej synergickej zváračke ?
Za odpovede vopred ďakujem ☺️
Editoval David02 (Včera 22:02:32)
Nenapsals svůj cenovej strop. Těžko radit.
Nicméně - GYS jsou tuším frantíci. A frantíci techniku neuměj, uměj akorát jídlo a pití. Sice se najdou lidi, kteří budou nesouhlasit, ale já vím svoje. Nakonec, nemusíme chodit daleko. Stačí se pozeptat, jak je to s dodávkou houfnicí Cezar ....
Další, co bych nekupoval, je Telwin. To jsou taliáni, taky nic moc. Celkem solidní volba je některá z českých svářeček, aspoň bude nějakou dobu servis. Samozřejmě za lepší peníze dostaneš lepší stroje - Lincoln, EWM, Fronius ....
Ale jak jsem napsal na začátku - jakej máš finanční limit?
Editoval pafik1605 (Dnes 08:46:30)
Ta cenový strop je do 2000€
Ale to už chcem mať aj fľašu horák uzwmňovací kábel regulačný ventil (kuklu rukavice mam)
Editoval David02 (Dnes 12:21:15)
No, asi bych vzal tohle: https://www.svarecky-elektrody.cz/stel- … multi-set/
Jsou to sice taky taliáni, ale prodejce pan Slanina je zárukou, že se jedná o kvalitní stroje. Žádný srač ..y neprodává. A má filiálku i na slovači, pokud vím. Na ty lepší stroje, co jsem psal, už nemáš. Možná na tohle: http://www.formicaweld.cz/0%7C10%7C15%7 … ertor.html pokud by ti stačil výkon. To, že si myslíš, že ti bude stačit teď neznamená, že ti bude stačit za dva roky.
Kdysi jsem od nich bral mašinu a dostal jsem proti cenovce na webu slevu. Zkus se pozeptat, slevu ti asi nedaj, ale dali by se možná ukecat, že by přidali hořák, možná ventil ...
Znáš to; líná huba, holý neštěstí.
Editoval pafik1605 (Dnes 12:56:38)
Len ja som jeden z tých ľudí čo keď ten stroj nevidia neobchytajú si ho tak si to neviem predstaviť preto som aj rozmýšľal že by som sa pozrel v nejakom kamennom obchode dakde tu v Košiciach aby som si to vedel predstaviť či mi to bude sedieť ten stroj
Z doslechu vím, že svářečky STEL jsou kvalitní.
David02 napsal(a):
Len ja som jeden z tých ľudí čo keď ten stroj nevidia neobchytajú si ho tak si to neviem predstaviť preto som aj rozmýšľal že by som sa pozrel v nejakom kamennom obchode dakde tu v Košiciach aby som si to vedel predstaviť či mi to bude sedieť ten stroj
No tak si najdi v Bazmek city nějakou prodejnu a zajdi tam. Ale bude ti to na prd, pokud nebudou mít stroj, kterej ty zrovna chceš.
Mimochodem, pojem "přenosná svářečka" je poněkud vágní. Kolik uzvedneš v mrtvém tahu? A jak daleko to chceš nosit? ![]()
A počítáš kabely, lahev s plynem a další příslušenství do té "přenosnosti"? Já bych přenosnost vyřešil vozíčkem.
Měl bys tu přenosnost opustit a vybrat jako určující jiné, mnohem důležitější vlastnosti.
Já jsem v obchodě svářečky-elektrody už taky párkrát nakupoval a vždy spokojenost. Sice ne svářečku, tu jsem kupoval u nás, ale pár drobností. A svářečky Stel jsou kvalitní? Tak už vím do budoucna, kdybych chtěl třeba něco lepšího. ![]()