SVARFORUM.cz - forum o svářečkách a svařování

Chcete-li přispívat do fóra, musíte se zaregistrovat !

Navštivte také:      SVAR INFO
Reklama na SVARFORUM

Nejste přihlášen(a)

SVARINFO - magazín o praktickém svařování

#1 Dnes 16:53:22

tomaslad
Člen
Místo: Praha

Stržený závit M14x 1.5 v AL elementu posilovače řízení na autě

Ahoj, dobrý večer,

jde mi o lehce expertní pohled na vyvaření dutiny strženého závitu tlakového spoje hydrauliky v nějaké nezjistitelné AL slitině. Pokud se mi podaří uložit fotku, bude vše mnohem jasnější. Je mi též zřejmé, že daný díl se bude muset z auta vymontovat. Ale jde mi o techniku renovace závitu:
1. vyndat z vozidla
2 zafixovat na vrtacím stole a nejlépe nějakým přesným  4břitým krátkým vrtákem cca 16 mm odvrtat stržený závit
3. předat nějakému expertovi se skills s TIG na navařováním materiálu na stěny díry
4. dtto reverzně, upevnit, přesně navrtat, neprůběžným závitníkem vyříznout nový závit, namontovat do auta.

Asi bych s nějakou energií daný kus sehnal i někde z vrakoviště, ale nechci se technologicky vzdávat tak brzo, resp. stahovat kalhoty před brodem : ) Máte k tomu prosím nějaké praktické poznámky? Či tip,  kdo mi to za kolik v Praze navaří, ještě lépe...

http://www.svarforum.cz/forum/uploads/thumbs/5251_img-20251130-wa0021_1.jpg

Díky

RTB-2, RTB-3, WTU 400-34 Mig, invertor 1.8kg Dnipro CAS 210

Zápatí

O SvarFóru + Pravidla