SVARFORUM.cz - forum o svářečkách a svařováníChcete-li přispívat do fóra, musíte se zaregistrovat ! Navštivte také: SVAR INFO |
|
Nejste přihlášen(a)
Je to blb a stále se to nelepší .
Vůbec se nedivím , že toto forum je stále mrtvější.Někteří si stěžují , že se asi nesvařuje proto se nic nepíše.
Toto téma je ukázkou proč asi.
Na dané téma žádná kloudná odpověď jen 25 ubohých příspěvků které tazateli vůbec nepomohli.
Jen mě zaráželo to ,že největší debil pisálek se ozval s debilním příspěvkem až po takové době.
Které téma myslíš? Ten první příspěvek je starej 5 let a bourač se na nic neptal ....
Ale že to tady upadá, v tom máš pravdu. Lidi sem chodili pro radu v souvislosti se svařováním. Už sem moc nechodí - asi už všechno vědí
.
Editoval pafik1605 (Dnes 11:23:35)
Právě proto ,že někdo reaguje na příspěvek až po5 letech a že jich je ,samí opakovaní pisálci kteří píší o hovnech jen ne k tématu a radě tazateli.
Potom se nediv že forum upadá a stává se zněho snůška opakovaných pisálků kteří neradí ,ale potřebují se ukázat jak jsou moudří a při tom skutek utek.
Nechtěl bych to vidět jak to u nich vypadá v dílně a ani jejich práci s tou se nikdo tady nepochlibil z těchto pisálků, jen na jednoho.
Problém je, že admin kdysi zatnul téma obecného pokecu. Takže se občas objeví hláška mimo téma a pak na ní navážou další a za chvíli je to vlákno o něčem úplně jiném.
No a pak je tu druhá věc - objevujou se tu ty samé otázky na ty samé věci, kterých už tu byly desítky, ale novej člen, místo aby pohledal, tak rovnou založí "nové" téma. A to tu jaksi nemáme rádi, to svědčí o minimálně lenosti dotyčného nováčka. No a třetí věc, která se tu opakuje pravidelně - dotyčný chce "poradit" s výběrem svářečky, často naprosto exotické v našich krajinách. A když se mu dostane několika odpovědí, obvykle aby si to nekupoval, protože to nikdo nezná, nikdo neví, jakej to má u nás servis, a aby si koupil něco u nás osvědčeného s několika příklady, tak z toho vyleze, že on nechtěl, abychom mu poradili. On chtěl, abychom mu tu jeho (špatnou?) volbu potvrdili a když jsme to neudělali, tak jsem arogantní nafoukaní a bůhví co ještě.
Tož asi tak.
Co to píšeš za nesmysly !!!!!!!!!!!!
Svarforum je forum o svařování a né uvolnování svých mouder na všechna odvětví.Běž si pokecat na jiné forum nebo navštiv souseda a můžeš kecat od rána do večera.
Jestli se tu objevují ty samé otázky ? Kdo Tě nutí na ně odpovídat.Co tím básník chce říct ,že to tu jaksi nemáme rádi ??????
Jestliže nemáš přehled o nových svářečkách tak nereaguj a šoupej nohama.A ť odpovídá ten kdo má přehled a chce poradit .
Přesně ty Tvoje argumenty posrany vede toto forum do sraček a není to o tom ,že se snad nesvařuje nebo už všichni všechno umí.
Pošli sem nějaké svařené výrobky co jsi kdy udělal ať víme jaký odborník píše na foru o svařování.Třeba se Tě potom někdo zeptá čím jsi to svařoval jaké parametry byly nastaveny a na další detaily.POTOM BUDEŠ MÍT MOŽNOST ZAPLNIT FORUM INFORMACEMI K DANÉMU FORU.
Ještě se k Tvým svařeným výrobkům může přidat BUBUBU a svarforum určitě ožije
Editoval emanuel1200 (Dnes 14:24:18)
emanuel1200 napsal(a):
Co to píšeš za nesmysly !!!!!!!!!!!!
Svarforum je forum o svařování a né uvolnování svých mouder na všechna odvětví.Běž si pokecat na jiné forum nebo navštiv souseda a můžeš kecat od rána do večera.
Jestli se tu objevují ty samé otázky ? Kdo Tě nutí na ně odpovídat.Co tím básník chce říct ,že to tu jaksi nemáme rádi ??????
Jestliže nemáš přehled o nových svářečkách tak nereaguj a šoupej nohama.A ť odpovídá ten kdo má přehled a chce poradit .
Přesně ty Tvoje argumenty posrany vede toto forum do sraček a není to o tom ,že se snad nesvařuje nebo už všichni všechno umí.
Pošli sem nějaké svařené výrobky co jsi kdy udělal ať víme jaký odborník píše na foru o svařování.Třeba se Tě potom někdo zeptá čím jsi to svařoval jaké parametry byly nastaveny a na další detaily.POTOM BUDEŠ MÍT MOŽNOST ZAPLNIT FORUM INFORMACEMI K DANÉMU FORU.
Ještě se k Tvým svařeným výrobkům může přidat BUBUBU a svarforum určitě ožije
Hledej šmudlo!
CHA CHA CHA
Tvoji práci jsem viděl ,ale být Tebou tak bych to raději odstranil ,nebylo se na co dívat čistý amaterismus
emanuel1200
Tyhle citový výlevy jsou především tvoje vizitka - zkus se hodit do klidu
.
Zvarmi napsal(a):
Kdysi po revoluci jsem mel základný svarecký kurz. Chtel bych pozvarovat na schody , steny a stríšku z nejakých jaklu a uhelníku. Nejlépe nerez , nemuselo by se to natírat.
Teď jsou takové malé svárečky inventorové. Normálne elektrodou se dá svarovat taky nerez a hliník ? Jak to varí, neprská to nejak moc? Je to stejné jako pri oceli?
Svarečka na CO2 muže podle toho co jsem zjistil svarovat i bez plynu , prej je takový drát obalovaný co nahradí plyn? Drát je tenký , má jenom pod 1 mm prumer. Jak se s tým svaruje hrubší materiál?
Svárečka TIG s wolframovou elektrodou. Tam se udelá oblouk a pridáva se drátem materiál. Dala by se s tým svarovat trubka jako s autogenem? U zdi bych se asi kolem trubky nedostal. Ta wolframova elektroda se musí nekdy menit a nebo je tam nastálo?
Existuje inventorová indukčná ohrívačka kovu taková nejlevnejší. Dá se s tým ohnout trubka? A nahřát kov tak že se dá spájkovat? Svarovat asi ne. Ohrívačka na hliník asi nebude fungovat ,že? A na nerez? Tohle je muj prvý,nový príspevek .
davidma
Jsem v klidu.
Máš nějakou radu k příspěvku ať se držíš tématu a druzí se poučí???Nebo napíšeš aktuální naměřené napětí v síti ???????
Já jsem zkusil měřit v garáži, kde jsou dost často problémy s elektrikou a napětí v zásuvce je kolem 236V, ale kolísá to. Máme tam jen 1x230V.
Pafík důvod útlumu pěkně shrnul v příspěvku #30. Já bych řekl okurková sezóna. Hlavně se mi líbí to vyjádření k lenosti pohledat a zakládaní nových témat. Možná je přístup mít vše bez práce současný trend a AI to podporuje, ale tady to je skupina živých lidí.
Co už se mi líbí míň pane emanuel1200 je vyjádření, že lidi co umějí svařovat nemají rozhled a měli by se vyjadřovat jen ke svařování. A už vůbec nechápu proč váš první příspěvek v tomto vláknu začal označením někoho za „debil pisálek“ a postupně přitvrzuje na osobní útok.
Pokud si s tím dáte práci tak zjistíte, že každý přispěvatel s více příspěvky, a když píšu více tak myslím aspoň 4 číslice, má svůj profil v kterém je velmi přínosný a doplňuje svařování.
PS. (přidáno v 17:21) Zvarmi měl dohromady 18 příspěvků a poslední byl 24-07-2021 17:12:25, máte pocit že ho to ještě zajímá a že 5 let čeká na odpověd?
Editoval Charon (Dnes 17:21:33)
emanuel1200 napsal(a):
Jsem v klidu.
Máš nějakou radu
mám - najdi si Makovou panenku
![]()
děkuju všem elektrikářům i svářečům co změřili napětí v síti.
Ten jev pozoruju častěji, jsem rád že problem není u mě.
PS. (přidáno v 17:21) Zvarmi měl dohromady 18 příspěvků a poslední byl 24-07-2021 17:12:25, máte pocit že ho to ještě zajímá a že 5 let čeká na odpověd?
Zřejmě mu došlo , že se rady nedočká ,tak odešel z fora.
Ale více udivující je ,že po 5 letech se téma otevře na jiné téma a dokonce 24 příspěvků téměř o ho...ně kde se nikdo nic nedozví .
Potom není divu ,že si někdo stěžuje že je tu mrtvo ,že se zřejmě nesvařuje nebo už všichni všechno ví.
Těch pisálků o ničem je tady dost a ti kteří čekají na rozumnou odpověď si přečtou žvásty o ničem.RADĚJI ODEJDOU , NEBO SE NA NIC NEPTAJÍ
Ale vždyť Zvarmi odpověď dostal. Večer po 20 hodině se zeptal a hned ráno dostal odpověď která ho zřejmě plně uspokojila. Aby ne, Radim ví velmi dobře o čem svařování je.
A že bourač píše do vlákna nazvaného „Svařování dnes“ o svařování dnes považuji za počin chytrého chlapa.
A k tomu ptaní je to jednoduché. Na špatnou otázku je špatná odpověd (v lepším případě, někdy také žádná odpověď).
Editoval Charon (Dnes 18:23:51)
Milý nahněvaný emanueli, kdybyste trošku zapátral, tak zjistíte, že Zvarmi svůj dotaz tenkrát položil duplicitně dvakrát a na ten druhý jsou 4 stránky odpovědí. Takže vaše spekulace, že zklamaně odešel z fóra protože se nedočkal rady, jsou irelevantní.
Milý Zdeňku ,
já nejsem vůbec nahněvaný
když tak vše dobře víš ,proč se už na foru neukázal?????Asi dostal rady na 5 roků dopředu , jako další ostatní a vše se dozvěděl.
Budu se těšit na nové téma a rady zdejších přispěvovatelů PISÁLKŮ JEN ABYCH SI NEUTRHL BRÁNICI SMÍCHY
Tak jsem si myslel, že už do tohodle vlákna nepřispěju, ale ....
Že občas někdo přestane do fóra psát je normální. Možností je celá dlouhá řada - výrazné zhoršení zraku svářeče, úraz na pracovní ruce, odstěhování z vesnice do města, úmrtí atd... Stavět na tom kritiku příspěvků je hloupost nebo zlý úmysl. Zrovna tak kritizovat za písemně vyjádřený názor kteréhokoli přispěvatele je dost riskantní, protože málokoho z přspěvatelů známe osobně. Pravda, někteří si občas nedají ani říct, ani poradit a pořád dokola melou to samé. Pak někdo z těch zkušených i vypění, ale to nemá dlouhého trvání.
Viděl jsem výtvory Pafíka, např. svařovaná velká konstrukce z Al, doma automatizované obráběcí centrum s vlastními programy. O špičkovém vybavení jeho domácí dílny by se dalo psát dlouho. Třeba bourač je profík a jeho melodyboys odvádějí pefektní svářečskou i demoliční práci.
Takhle by se dalo psát dlouho a určitě by se na někoho zapomnělo.
"Když se někdo začne hádat s blbcem, za chvíli se už hádají blbci dva"
Ten Pafikův příspěvek 30 je i podle mne hodně k věci.
Že občas někdo přestane do fóra psát je normální. Možností je celá dlouhá řada - výrazné zhoršení zraku svářeče, úraz na pracovní ruce, odstěhování z vesnice do města, úmrtí atd... Stavět na tom kritiku příspěvků je hloupost nebo zlý úmysl.
ŽE BY ?????
No nevím,poslední dobu to tu je hodně mrtvé a tak se vytvářejí umělé příspěvky (Pafík nedávno psal ,že je mrtvo tak jsem vložil fotku nějakého přípravku co dělal) kdo hledá najde třeba i ŠMUDLA