SVARFORUM.cz - forum o svářečkách a svařováníChcete-li přispívat do fóra, musíte se zaregistrovat ! Navštivte také: SVAR INFO |
|
Nejste přihlášen(a)
Zdravim, znam jen Hikoki 1100w, Milwaukee 1100w, Flex1100w, a 15let starou Black @Decker.
800w. Nejlepsi pro me Flex_ asi stejne tezka jako stara B@D....
Hikoki mám v garáži. Jednu menší asi 750W a jednu větší, už nevím přesně, myslím 1200W. Ale mě zajímá Milwaukee.
Dobrý den, ať nezakládám zbytečně nové téma. V práci nám koupili brusky Makita, ten nejmenší typ 720W a 125mm kotouče. Moje už po pár dnech používání začala smrdět jako když se pálí nějaká izolace nebo něco, ale normálně jela. Vyfoukal jsem ji pořádně vzduchem. Po asi měsíci poprvé vyhodila jističe a přitom zvukové a světelné efekty. Náš údržbář na ni kouknul a prý nic nenašel a normálně zase jela. Smrad po spálení stále. Po asi týdnu opět záblesk a vyhozené jističe. Opět jsem ji pořádně vyfoukal a normálně jela. Za asi další týden to samé, záblesk, vyhozené jističe. Vyfoukaná, tentokrát jsem i sundal zadní kryt a dal zpátky. Po zapnutí opět rána, záblesk a už nejela vůbec. Když jsem ji měl rozebranou, nebylo vinět žádné poškození.Takže je na opravě. Co si teď půjčuju erární brusku, tak ten samý smrad po spálené izolaci nebo něco podobného ale zatím jede. Tu moji jsem nějak nepřetěžoval, sem tam obrousit nějaký menší svár, zkosit hranu apod. Netlačil jsem na ni, nechával spočnout když bylo potřeba brousit více kusů. Takže? Firmy jsou nepoučitelné a snaží se šetřit na nesprávném místě. Za mě tenhle typ brusek nejhorší v poslední době. Bruska Hitachi co mám v garáži, typ 125mm a taky kolem 700W dostává kolikrát dost čočku, trápím ji i kartáčem a funguje stále, už asi 2 roky. Nic nesmrdí, jen teď už je hlučnější převodovka když motor dobíhá při vypnutí, ale stále funguje.
Editoval varok (Včera 17:39:24)
varok> jestli mas na mysli jednorucni Makity s ergonomickym drzadlem - 125mm GA5030R a 115mm GA4530R (viz foto dole), tak ty se hodne padelaji.
Driv se daly snadno poznat podle chybejiciho plasticky vystoupleho napisu, kde byl u napodobenin jen stitek. A mely horsi napajeci kabely. Dneska se ale delaji fakt hodne podobne a casto to nepoznas jinak, nez ze k originalu je zarucak s tim jejich zlatym hologramem. Ty napodobeniny nejsou nejhorsi brusky, ale dost brzo se chovaji jak popisujes. Bud komutator, nebo rachta prevodovka, nebo zlobi spinac. ![]()
Ano, to jsou ony. Přesné označení nevím, kouknu v práci. Jen vím že je to 125mm a asi 730W? Krabici to má stejnou jako je na obrázku, ale kde to koupili nevím. Jak jsem už psal někde výše, tak v jiné firmě kde jsem dělal kupovali silnější typy, 150mm a 1400W, označení myslím 6040 a ty byly někdy v modré krabici jako je na obrázku a někdy v bílé a černým obrázkem brusky. Ale tyhle malé jsme měli ve více firmách a vždycky odešli po pár měsících.
Dřív Makita vyráběla v Japonsku (mám nějaký náředí z té doby). Pak začali dělat v Rumunsku a to je hnus fialovaj. Od tý doby jsem nic od makity nekoupil. Kromě jedné aku.
A když už jsem u aku, tak zkušenost s Makita 6 Ah od Avacomu. Stál zhruba o 10% méně, než origoš, ale taky má výdrž cca o 10% menší, než origoš. Takže nula od nuly pojde. Plus je, že nemá počítadlo nabíjení, takže se dají po pár letech vyměnit články a jedeme dál.
Mimochodem, jakou vazelínu cpete (pokud cpete) do převodovky u friček? Už mi dost rachotí, tak se na ní chystám.
Editoval pafik1605 (Dnes 09:50:34)