SVARFORUM.cz - forum o svářečkách a svařování

Chcete-li přispívat do fóra, musíte se zaregistrovat !

Navštivte také:      SVAR INFO
Reklama na SVARFORUM

Nejste přihlášen(a)

SVARINFO - magazín o praktickém svařování

#1 Včera 11:15:43

Maly
Člen

Redukční ventil CO2 GCE s plovákovým průtokoměrem

Doslal se mi do rukou tento ventil
https://www.metaweld.cz/redukcni-ventil … vacem-42v/

A krapet mi unika jak se na to nastavuje průtok?
To černé tam kde bych čekal nastovovadlo tlaku  na výstupu je jen plastový krytka pod kterou je 16 mosazná matka, ne regulační.
To zlate plastové nad tím je u běžných ventilů  tělo v každém případě to drží jak židi v palestíně a ani se to nehne.

Neměl jsem moc čas si s tím hrát, u GCE najít manuál se ani nesnažím a tak snad poradíte.
Z principu by se mělo kroutit tím zlatým, koneckoncu se přetlačuje pero a tlak plxnu na membránu pod tím,ale nejde s tím hnout a cel provedeni je takové plastové a cena až neskutečná

Editoval Maly (Včera 11:16:22)

#2 Včera 15:05:17

pafik1605
Člen
Místo: matička stověžatá

Re: Redukční ventil CO2 GCE s plovákovým průtokoměrem

Obyčejně to černý zespoda je regulace a to černý vpravo je výstup open - close. Ale jelikož to není membránový regulátor, tak to černý zespoda nemá co regulovat, tak je holt nafest, a regulace průtoku se provádí tím černým gombíkom vpravo. Protože přímo reguluješ průtok tou skleněnou trubkou.
Ona v tom tělese membrána pevně nastavená určitě je, (aby ses nelek, kdybys to kuchal), ale je nastavená tak, aby pouštěla do té skleněné trubky nějakej rozumnej tlak. A na něj je cejchovanej ten skleněnej průtokoměr. Já mám skleněný oný samostatnej, a ten je cejchovanej vstup na 6 atm.  při 20 stupňů celsiusa. A ten tvůj bude pravděpodobně stejně.

Editoval pafik1605 (Včera 15:09:41)

#3 Včera 15:49:15

Maly
Člen

Zni to logicky a ne, že by mě to nenapadlo, dokonce jsme to zkusil, pravda je jedenkrát a ze stavu uzavřeno tj 0 průtok jsem na na plný průtok 30l/min dostal nevím během čtvrt nebo max půl otáčky. Vyhodnotil jsem to pak jako klasický uzavírací kohout.
Ne že bych čekal nějaký sofistikovaný regulační mechanismu, nedej bože s kompenzací změny atmosférického tlaku, ale regulační kohout s dlouhou jehlou a jemným závitem bych považoval za základ. I kdyby to mělo regulovat od 3 do 30l s krokem 1l očekával bych min dvě plné otáčky na výstupním kohoutu.
Zkusím to ještě jednou a v nejhorším to rozeberu.

Nelepší je, že současní verze, kromě toho , že je natřená na černo má zespodu něco co jako regulační "matice" vypadá, ale pravda muže jít jen o jinak vyvedou krytku
https://www.svareci-technika-breclav.cz … 42v-detail

#4 Včera 17:36:46

vyrobca
Člen
Místo: Bratislava
Web

Chlapci, ja som objavil a kupil tento rotameter https://allegro.sk/ponuka/vogelmann-red … 5800389620 a hned som si kupil dva kusy.. vsak za tu cenu, preco nie?  A tiez som pozeral ako puk ze sa prietok reguluje iba tym zatvaracim ventilom.

Formica FOR mig 169, Kuhtreiber KIT in 1500 HF, ALFA in Pegas 40A Plazma,Welder Fantasy JET TIG III AC/DC 200, Dnipro M SAB 210,Speedglas 9100XX, Kowax KWX820 ARC+, Bomar STG 120, Bezolejový kompresor - HECHT 2089,Ender 5+,13x BIQU B1,Creality K1Max,Creality LD-006,pieskovaci box Lincos 110L, klima Whirlpool PACW12CO, 2KW laserova zvaracka,

Zápatí

O SvarFóru + Pravidla