SVARFORUM.cz - forum o svářečkách a svařováníChcete-li přispívat do fóra, musíte se zaregistrovat ! Navštivte také: SVAR INFO |
|
Nejste přihlášen(a)
Zdar chlapi, jeden známí dělá GO motorů veteránů a prasklé litinové bloky motorů vozí vařit laserem do Německa. Máte s tímto druhem svařování litiny někdo nějakou zkušenost a ev. kdo to v ČR dělá? Děkuji, Pony
Hmm, fajn fotky : https://eshop.chemweld.cz/bimetalova-el … weld-6100/
Taková kovozemědělská oprava. Ty mrazovky tam nejsou jen tak pro nic za nic. Jak se pak mění ty zátky? A jak se to tváří na olejem nasáklou litinu? Kdyžtak prosím nějaký fotky.
Zkoušel někdo z vás svařovat litinu laserem? Mám na mysli ten obyčejný ruční. Jaký drát je k tomu potřeba?
Nevím, my jsme v bývalé práci svařovali prasklé ozubené kola z nějaké převodovky, kde je to celé roky namočené v oleji a byl to hnus. I když jsme měli přímo elektrody na litinu, použili předehřev, tak práce na ho...o.
Není litina jako litina. Některá jde dobře a jiná ne. Vždy to napřed někde bokem zkusím, abych věděl co mě čeká. Pokud to jde blbě, tak je nejlepší to po svaření vybrousit a převařit znovu. Obvykle to na třetí pokus už začne jít lépe.
Aha. No nám technolog tvrdil že se to musí svařovat po kousíčkách, třeba 20mm, poklepat kladivem atd.
Jen abych se vrátil k tématu. Viděl jsem svařovat laserem i tlustší materiály, ale zatím jen ocel. Litina jde taky? Zajímavé.
ZDENÁL - na buduci tyzden sa chystam zvarat liatinu. Su to rozlamane liatinove lavicky na sedenie, odlievane snad este za Marie Terezie. Nafotim to aby ste videli o co sa konkretne jedna. Chystam sa to vyskusat zvarit len samotnym svetlom bez pridavneho materialu. Sam som zvedavy ci sa so bude dat zvarit tak aby to malo vobec nejaku pevnost.
Vyrobca díky, na to jsem právě zvědavý jak to půjde.
No a ten předehřev v procesu svařování jsem míval takový , že ke konci sváření elektrodou byla součástka oranžová . Klasika čerpadlové brejle , nos na cejnek , litinový pastorek - zde se ale stáhla díra , tu bylo třeba přejet .
Tento člověk to umí excelentně , má tam i díl , kde vaří i vanu Zetoru i s nosnými uchy bloku .
https://www.youtube.com/watch?v=T_S6MfpP1P4