SVARFORUM.cz - forum o svářečkách a svařování

Chcete-li přispívat do fóra, musíte se zaregistrovat !

Navštivte také:      SVAR INFO
Reklama na SVARFORUM

Nejste přihlášen(a)

SVARINFO - magazín o praktickém svařování

#51 Dnes 10:23:22

pavel0065
Člen

Re: Corten

pavel0065 napsal(a):

BUBUBU držíš se přísloví PODLE SEBE SOUDÍM TEBE
Nepotřebuji se někde chlubit , ale pro Tebe pár fotek pošlu
Doufám ,že se i Ty pochlubíš svou práci ,ať se můžeme popřípadě zasmát a že nejsi žádný ňufal

Jen jsi dokázal  to o čem jsem byl přesvědčen.
Jen samé blbé žvásty a skutek utek . BUBUBU

#52 Dnes 14:57:53

Charon
Člen
Místo: Praha

pafik1605 napsal(a):

.......
A tomu, komus` to dělal řekni, aby si to do zdi nekotvil, nebo časem zapláče.

Rád se poučím, proč nekotvit do zdi? Cítím za tím negativní zkušenost. A jako člověk z jiného fochu si dokáži vymyslet spoustu důvodu, proč nekotvit. Ale vždy je to něco za něco. Zde jednoduchost, pevnost stěny, estetičnost, ... za riziko ???? A to se ptám jako člověk co složitě kotvil balkonové výplně jen pro to, aby je nemusel přidělat do stěny. Místo postupu řemeslníka na vyvrtání děr a ukotvení během 30 minut jsem si s balkonem hrál  celé odpoledne.

#53 Dnes 15:26:25

pafik1605
Člen
Místo: matička stověžatá

Charon:
protože mu časem (dříve či později) začne praskat omítka kolem kotvení. Ať už nestejnou tepelnou roztažností materiálů, nebo namáhání větrem ...
To máš stejný, jako když máš 30 let starej barák a přistavíš k němu kus. I kdybys udělal základy nevímjaký a dal mezi novou a starou zeď kotvy, stejně se to časem hne a na omítce uvidíš prasklinu.
Já mám obě pergoly "letmé".

#54 Dnes 17:08:01

Charon
Člen
Místo: Praha

Pafíku1605, přístavby jsou obecně problém a zdivo praská strašně rádo. Proč asi mam na baráku dilatační spáru na omítce? Přístavba a jíl v podloží je zabiják.

Ted doufám, že se na zdi neprojeví stříška nad vchodem. Ta co tam byla 20 let byla ze železa a lehčí než stávající prodloužení střechy. Dřevo a větší hmotnost by nemusela tak přenášet vybrace a zed se drží.

Co se týká trámů a zdi, máš pravdu. Ještě jsem neviděl střechu kde by byly krokve přímo položené na zdi. Vždy se pokládají na trám který váhu roznese.

Editoval Charon (Dnes 17:20:49)

Zápatí

O SvarFóru + Pravidla