SVARFORUM.cz - forum o svářečkách a svařováníChcete-li přispívat do fóra, musíte se zaregistrovat ! Navštivte také: SVAR INFO |
|
Nejste přihlášen(a)
Bohužel zdaleka, Liberecký kraj. Děkuji za tip. Dvě věci mě u Lastonu 180 DP netěší. Kabelové konektory 10-25, ony asi stačí, ale nemohl bych použít kabely s 35-50, které mám u MMA. A pak bych docela rád měl možnost používat drát 0,6. Často se nedoporučuje kvůli horšímu podávání, ale raději bych tu možnost měl.
Když jsi z libereckého kraje tak máš blízko k Chobolovi v Liberci na Horákové. Tam máš všechny možnosti výběru i poradenství. Je tam příjemná obsluha, která tě nenutí do ničeho.
Asi tu málo sváříme. Píší, že prodejna v Liberci je uzavřena, ať využijeme pobočku v Hradci Králové.
Trochu plevelím téma o Idealech, ale mám obecnější otázku na spodní hranici rozsahu svařovacího proudu pro MIG/MAG. Hodně hobby strojů uvádí rozsah od 30 A. Třeba Alfa-in má u dražší Perun už od 20 A, ale u levnější Homer až od 40 A. To už se mi podle nalezených pouček zdá na tenké věci dost. Máte představu, kolik by mělo rozumně být a zda to má cenu při přesnosti uváděných parametrů u levných svářeček sledovat?