SVARFORUM.cz - forum o svářečkách a svařování


Chcete-li přispívat do fóra, musíte se zaregistrovat !


Navštivte také:      SVAR INFO
Reklama na SVARFORUM

Nejste přihlášen(a)

SVARINFO - magazín o praktickém svařování


Oznámení

Upozornění! Forum je dočasně pouze pro čtení. Nelze přidávat nové příspěvky!

#26 20-04-2024 00:17:11

Frank
Člen
Místo: USA
Registrovaný: 24-11-2007
Příspěvky: 2439
Web

Re: Kde hledat první informace jak nastavit parametry hlavně sílu daN?

alkoholik napsal(a):

Franku, pokuď jde o sváření/pájení (ze strany oceli to je pájení) ještě to můžu zkusit. Když to jde migem proč by to nešlo tigem.

Tak pravda je, že ze strany oceli na stranu Al jde o pájení. Ona však  ta CMT metoda není totéž jako běžný MIG. Tak iniciativě se meze nekladou a zkusit to můžeš. smile

Offline

 

#27 20-04-2024 18:48:07

jirkati
Moderator
Místo: Liberec
Registrovaný: 07-12-2007
Příspěvky: 4410

Re: Kde hledat první informace jak nastavit parametry hlavně sílu daN?

Franku, i slepá cesta je cesta. Když jsem se na dané téma spoje Al + ocel tenkrát bavil s výzkumníky z firmy Fronius tak cesta ke kvalitnímu spoji byla velmi dlouhá a trnitá. A dokud neexistovala rutinně zvládnutá metoda CMT, tak prakticky byla nerealizovatelná.
Vývoj ve svařování jde samozřejmě dál a i když i jako důchodce udržuji nějaké kontakty, tak už se k řadě věcí nedostanu. A protože stárnou a do důchodu odcházejí i kolegové z výzkumu a vývoje svařování, kontakty uvadají.
Když jsem někdy v roce 1994 viděl v jednom pražském podniku v poloutajeném režimu svařování 20 metrů dlouhých a 60 mm tlustých Al sendvičových střešních dílů vozů metra pomocí svařovacího vozíku přímo řízeného na něm sedící obsluhou metodou SAW, tak jsem docela zíral jak kvalitní svár tam vznikal. Dnes, po vstupu elektronických  řídících systémů do svařování, jsou obdobné sváry rutinou bez nutnosti trvalého osobního sledování procesu.

Mysím, že základní téma diskuze se už vyčerpalo. Přeto se omlouvám za udržování nesouvisejícího tématu, ke kterému jsem přispěl i já.

Offline

 

#28 21-04-2024 14:24:44

Frank
Člen
Místo: USA
Registrovaný: 24-11-2007
Příspěvky: 2439
Web

Re: Kde hledat první informace jak nastavit parametry hlavně sílu daN?

jirkati

Přesně tak to mám i já. Odchodem do důchodu jsem ztratil mnoho možností a přátelé odcházejí... Vývoj jde kupředu, já už jako důchodce ztrácím o tom však přehled...

Offline

 

Zápatí

O SvarFóru + Pravidla

Powered by PunBB

SVARFORUM diskusní fórum o svářečkách, svářečích a svařování kovů i plastů.
Ze skupiny SVARWEB - portál vašeho svařování.   2005 Notice: Use of undefined constant Y - assumed 'Y' in /DISK2/WWW/svarforum.cz/www/forum/footer.php on line 139  -  2024


Doporučujeme:  Dětské montérky a maskáče