SVARFORUM.cz - forum o svářečkách a svařování


Chcete-li přispívat do fóra, musíte se zaregistrovat !


Navštivte také:      SVAR INFO
Reklama na SVARFORUM

Nejste přihlášen(a)

SVARINFO - magazín o praktickém svařování


#26 24-03-2022 09:15:46

E-Ryc
Člen
Místo: Praha / Horazdovicko
Registrovaný: 08-09-2020
Příspěvky: 820

Re: Fronius transpocket 150 nebo 180

Trochu OT, tusite nekdo, co znamena to /EF u aktualniho TP 150/EF? Protoze u 180 to nemaji, tak predpokladam, ze to bude nejake drobne vylepseni posledni generace.
Ne ze by to hralo nejakou roli, ale jsem proste zvedavy a z googlu se mi nic rozumneho vydolovat nepovedlo.
Predem dik


IDEAL Tecnomig 212 LCD, Fronius TransPocket 150, IDEAL EXPERT TIG 220 AC/DC PULSE LCD, Ideal Praktik 220 LCD (v pořadí podle četnosti používání)

Offline

 

#27 24-03-2022 09:37:10

davidma
Člen
Registrovaný: 12-05-2021
Příspěvky: 528

Re: Fronius transpocket 150 nebo 180

E-Ryc - také netuším. V některých detailech (třeba i u spotřebáku) není Fronius zcela sdílný.

pafik1605 - o víkendu jsem vařil konstrukci na malou terásku. Bylo to z jeklů 30x60/2. Samozřejmě, že se mi ho občas povedlo propálit, tak jsem zkoušel zmíněný puls na vyvařování děr. Musím říct, že to asi funguje, přestože jsem neměl úplně čas si s tím víc pohrát. Zkoušel jsem frekvenci 2, 2.5 a 3Hz. Bohužel z návodu není zcela jasné, jaká je spodní hodnota proudu při pulzu. Horní hodnota je ta nastavená na displeji...ale spodní?! Asi to budu muset někdy změřit osciloskopem.


Dříve Kühtreiber Kitin 150, nyní Fronius Transpocket 150TIG a Dnipro-M SAB-258N.
Programování PC/PLC/MCU (převáženě v jazyce C), návrhy a realizace elektroniky.

Offline

 

#28 24-03-2022 10:27:19

E-Ryc
Člen
Místo: Praha / Horazdovicko
Registrovaný: 08-09-2020
Příspěvky: 820

Re: Fronius transpocket 150 nebo 180

A aby nebyla nuda, na fakture je pro zmenu napsano neco jako: rucni svarovaci zdroj, E+F typ. Asi ze s tim jdou udelat i eklhaft a fuj svary wink

Pulz - ja bych si tipnul, ze dokumentarista je tvor liny a ze ten graf v navodu je namalovany podle skutecneho, takze bych odhadnul nejakych 60-70%.

Editoval E-Ryc (24-03-2022 10:27:36)


IDEAL Tecnomig 212 LCD, Fronius TransPocket 150, IDEAL EXPERT TIG 220 AC/DC PULSE LCD, Ideal Praktik 220 LCD (v pořadí podle četnosti používání)

Offline

 

#29 24-03-2022 11:15:17

pafik1605
Člen
Místo: matička stověžatá
Registrovaný: 04-03-2013
Příspěvky: 2611

Re: Fronius transpocket 150 nebo 180

davidma napsal(a):

E-Ryc - také netuším. V některých detailech (třeba i u spotřebáku) není Fronius zcela sdílný.

pafik1605 - o víkendu jsem vařil konstrukci na malou terásku. Bylo to z jeklů 30x60/2. Samozřejmě, že se mi ho občas povedlo propálit, tak jsem zkoušel zmíněný puls na vyvařování děr. Musím říct, že to asi funguje, přestože jsem neměl úplně čas si s tím víc pohrát. Zkoušel jsem frekvenci 2, 2.5 a 3Hz. Bohužel z návodu není zcela jasné, jaká je spodní hodnota proudu při pulzu. Horní hodnota je ta nastavená na displeji...ale spodní?! Asi to budu muset někdy změřit osciloskopem.

Žeby si to ten Froník sám přepočítával, jako to dělá EWM? To je přesně to, co mi nevyhovuje.

Offline

 

#30 24-03-2022 11:16:34

pafik1605
Člen
Místo: matička stověžatá
Registrovaný: 04-03-2013
Příspěvky: 2611

Re: Fronius transpocket 150 nebo 180

E-Ryc napsal(a):

A aby nebyla nuda, na fakture je pro zmenu napsano neco jako: rucni svarovaci zdroj, E+F typ. Asi ze s tim jdou udelat i eklhaft a fuj svary wink   ...

Myslíš eklhaft a fujtajbl? big_smile

Offline

 

#31 24-03-2022 13:33:48

E-Ryc
Člen
Místo: Praha / Horazdovicko
Registrovaný: 08-09-2020
Příspěvky: 820

Re: Fronius transpocket 150 nebo 180

Treba je to model pro svarecky (samice od svarece) s poprsim E a F - FujToJsemSeLekl? wink

Jeste k EF, zkusil jsem prepnou stranky do nemciny a tam je neni 150/EF, ale 150 E-Hand (tak rikaji drzaku elektrody). Tak mozna to koduje nejake prislusenstvi? Podle webu tam tusim ma byt (krabici jsem jeste neotevrel) kladivko, kartac a "stit" jak od nejlevnejsiho cinana. To mi taky vrta hlavou, ten stit vazne nekdo pouziva nebo jim proste zbyly z doby pred 40 lety, tak je porad pribaluji?


IDEAL Tecnomig 212 LCD, Fronius TransPocket 150, IDEAL EXPERT TIG 220 AC/DC PULSE LCD, Ideal Praktik 220 LCD (v pořadí podle četnosti používání)

Offline

 

#32 24-03-2022 13:44:39

davidma
Člen
Registrovaný: 12-05-2021
Příspěvky: 528

Re: Fronius transpocket 150 nebo 180

Já to měl s tou výbavou, kterou jsi vyjmenoval. Mně se ten štít docela zpracováním líbí - je to aspoň trošku slušnej plast. Občas jsem ho používal při bodování, kdy jsem často střídal flexu s držákem elektrod.

Bylo pro mě nepraktické přepínat volič na helmě na režim broušení a opět zpět. A zároveň pro mě bylo nepohodlné mít pod kuklou průhledné ochranné brýle a kuklu jen zvedat.

Takže jsem zkusil variantu stále nasazených ochranných brýlí a jen si šáhnout pro štít. Nicméně, dělám to málokdy.


Dříve Kühtreiber Kitin 150, nyní Fronius Transpocket 150TIG a Dnipro-M SAB-258N.
Programování PC/PLC/MCU (převáženě v jazyce C), návrhy a realizace elektroniky.

Offline

 

#33 24-03-2022 14:02:06

E-Ryc
Člen
Místo: Praha / Horazdovicko
Registrovaný: 08-09-2020
Příspěvky: 820

Re: Fronius transpocket 150 nebo 180

Me se povedlo vychytat bryle, ktere fakt dobre sedi a ani pod speedglaskou nezavazi (myslim, ze jsou to tyhle, shodou okolnosti taky 3M: https://www.canis.cz/bryle-3m-sf401af-e … 27959.html ). Vetsinou se az po nekolikatem svaru pristihnu, ze je mam porad na hlave.
Ale uznavam, ze tohle je tezce individualni.


IDEAL Tecnomig 212 LCD, Fronius TransPocket 150, IDEAL EXPERT TIG 220 AC/DC PULSE LCD, Ideal Praktik 220 LCD (v pořadí podle četnosti používání)

Offline

 

#34 24-03-2022 14:59:30

davidma
Člen
Registrovaný: 12-05-2021
Příspěvky: 528

Re: Fronius transpocket 150 nebo 180

Když si vzpomenu, tak si je někdy zkusím objednat. Pochopil jsem dobře, že sis taky pořídil TP150? smile


Dříve Kühtreiber Kitin 150, nyní Fronius Transpocket 150TIG a Dnipro-M SAB-258N.
Programování PC/PLC/MCU (převáženě v jazyce C), návrhy a realizace elektroniky.

Offline

 

#35 24-03-2022 15:13:09

E-Ryc
Člen
Místo: Praha / Horazdovicko
Registrovaný: 08-09-2020
Příspěvky: 820

Re: Fronius transpocket 150 nebo 180

Jojo, takove pozdni (nebo predcasne?) vanoce. Sice pro moje pouziti je to tezce overkill, ale co, clovek si musi udelat radost a vzhledem k inflaci je stejne lepsi prachy utratit a vybavit dilnu.
Jen vyzkouseni musi pockat, v byte to riskovat nebudu, Zatim diry v podlaze propalene nemam a rad bych aby to tak zustalo wink

Jo, kdyby se chystal nekdo na koupi, tak pry by mely byt skladem na konci dubna (Fronius Praha).


IDEAL Tecnomig 212 LCD, Fronius TransPocket 150, IDEAL EXPERT TIG 220 AC/DC PULSE LCD, Ideal Praktik 220 LCD (v pořadí podle četnosti používání)

Offline

 

#36 24-03-2022 15:23:13

davidma
Člen
Registrovaný: 12-05-2021
Příspěvky: 528

Re: Fronius transpocket 150 nebo 180

Taky teď prachy vrážim do nářadí - minulý týden mi přišla vrtačka Narex EV16 K-2S big_smile big_smile big_smile.

Ke koupi gratuluju, já si myslim, že budeš hodně spokojenej smile...zde si už nelze stěžovat na špatný vlastnosti zdroje, ale pouze na ruce big_smile.


Dříve Kühtreiber Kitin 150, nyní Fronius Transpocket 150TIG a Dnipro-M SAB-258N.
Programování PC/PLC/MCU (převáženě v jazyce C), návrhy a realizace elektroniky.

Offline

 

#37 24-03-2022 15:34:51

E-Ryc
Člen
Místo: Praha / Horazdovicko
Registrovaný: 08-09-2020
Příspěvky: 820

Re: Fronius transpocket 150 nebo 180

Taky pekny kousek wink
Trochu depresivni je, ze stejne nejspis (s jakoukoliv technikou) nikdy neudelam takovy svar, jako stryc (co dela opravare zemedelskych stroju od ucnaku do duchodu) s trafem starsim nez on. Proste chybi trening. Ale co, nemuzeme umet vsechno a jeho programy by snad vypadaly hur nez moje svary ;-P


IDEAL Tecnomig 212 LCD, Fronius TransPocket 150, IDEAL EXPERT TIG 220 AC/DC PULSE LCD, Ideal Praktik 220 LCD (v pořadí podle četnosti používání)

Offline

 

#38 24-03-2022 16:04:06

pafik1605
Člen
Místo: matička stověžatá
Registrovaný: 04-03-2013
Příspěvky: 2611

Re: Fronius transpocket 150 nebo 180

E-Ryc napsal(a):

Jojo, takove pozdni (nebo predcasne?) vanoce. Sice pro moje pouziti je to tezce overkill, ale co, clovek si musi udelat radost a vzhledem k inflaci je stejne lepsi prachy utratit a vybavit dilnu.
......

Tohle je ten správnej přístup smile. Je to hrozný, jak za poslední rok šly stroje a vercajk nahoru. Něco i dvakrát tolik. Materiál i víc než 2x tolik sad

Offline

 

#39 24-03-2022 16:23:45

E-Ryc
Člen
Místo: Praha / Horazdovicko
Registrovaný: 08-09-2020
Příspěvky: 820

Re: Fronius transpocket 150 nebo 180

Hele, ale ten TP150 je zrovna nejaka vyjimka z tohohle pravidla, za dva roky o stovku klesnul

Martas 1980
03-12-2019 20:31:01
Zdaravím svářeči, tak je už doma 150ka (paráda za 13 800,- bez daně)


IDEAL Tecnomig 212 LCD, Fronius TransPocket 150, IDEAL EXPERT TIG 220 AC/DC PULSE LCD, Ideal Praktik 220 LCD (v pořadí podle četnosti používání)

Offline

 

#40 25-03-2022 08:37:09

E-Ryc
Člen
Místo: Praha / Horazdovicko
Registrovaný: 08-09-2020
Příspěvky: 820

Re: Fronius transpocket 150 nebo 180

Jinak ten plastovy stit je stejne velky jak svarecka wink


IDEAL Tecnomig 212 LCD, Fronius TransPocket 150, IDEAL EXPERT TIG 220 AC/DC PULSE LCD, Ideal Praktik 220 LCD (v pořadí podle četnosti používání)

Offline

 

#41 12-04-2022 17:18:22

E-Ryc
Člen
Místo: Praha / Horazdovicko
Registrovaný: 08-09-2020
Příspěvky: 820

Re: Fronius transpocket 150 nebo 180

Tak jsem se konecne dostal k vyzkouseni a proti 20 let staremu cinanu fakt jina liga (ze bych se od posledniho pokusu s elektrodou nejak magicky zlepsil ja, se mi nezda moc pravdepodobne wink ).


IDEAL Tecnomig 212 LCD, Fronius TransPocket 150, IDEAL EXPERT TIG 220 AC/DC PULSE LCD, Ideal Praktik 220 LCD (v pořadí podle četnosti používání)

Offline

 

#42 23-12-2022 20:15:15

E-Ryc
Člen
Místo: Praha / Horazdovicko
Registrovaný: 08-09-2020
Příspěvky: 820

Re: Fronius transpocket 150 nebo 180

Pro pobaveni, kdyz uz jsou ty vanoce wink
Transpocket (asi v pulzu) zni umele inteligenci Googlu jako potlesk.

Original videa: https://youtu.be/v-ZNDBCAevc?t=123

http://www.svarforum.cz/forum/uploads/thumbs/9855_fron_potlesk.jpg


IDEAL Tecnomig 212 LCD, Fronius TransPocket 150, IDEAL EXPERT TIG 220 AC/DC PULSE LCD, Ideal Praktik 220 LCD (v pořadí podle četnosti používání)

Offline

 

#43 01-02-2023 18:42:43

davidma
Člen
Registrovaný: 12-05-2021
Příspěvky: 528

Re: Fronius transpocket 150 nebo 180

Elektrocentrála Steinfeld SNB 544, 3,8kW/230V, 6,7kW/400V, motor Briggs&Stratton. Centrála je vhodná leda tak na malou brusku. Moje DNIPRO na ní sice do poruchy nepadá, ale stále se restartuje zdroj - nedá se udržet oblouk ani na minimální proud. Přímé připojení asynchronního motoru 1,1kW/3x400V také nezvládla a vypnula se. V tuto chvíli nevím, jestli je problém s AVR nebo je to "vlastnost" předurčující tento krám pouze k napájení malých brusek nebo přímotopů na stavbě. Palubní elektromagnetický voltmetr (z principu ukazuje efektivní hodnotu napětí) hlásil cca 420V, což by mělo znamenat, že sdružené napětí je v pořádku. Ne-TrueRMS voltmetr ukazoval cca 230V fázového napětí. Průběh napětí byl spíše harmonický se zkreslením na vyšších řádech (5.harmonická?). Manuál jsem k ní nenašel, takže nevím, co vlastně ten budík má ukazovat. Zajímavější info je níže.

http://www.svarforum.cz/forum/uploads/thumbs/10308_20230201_142918.jpg

http://www.svarforum.cz/forum/uploads/thumbs/10308_20230201_142923.jpg

http://www.svarforum.cz/forum/uploads/thumbs/10308_20230201_142929.jpg

http://www.svarforum.cz/forum/uploads/thumbs/10308_20230201_142938.jpg




Při připojení Fronius Transpocket 150TIG na tuto centrálu a pokusu o svár se svářečka dostala do poruchy e37, což znamená přepětí na straně sítě!

Zajímalo mě tedy špičkové napětí centrály. Měřil jsem ho na vyhlazovacím kondenzátoru Hitano 220uF/400V po jednocestném usměrnění diodou 1N5408.

Naprázdno dává špičkové napětí cca 450V - při cyklickém zapínání a vypínání (cca 2Hz) připojené okružní pily Bosch GKS190 vyleze špičkové napětí až na 500V a padá až skoro na půlku.

Pikantní je, že špičkové napětí jsem měřil na kondenzátoru, který je dimenzován na 400V. Vydržel bez problémů i těch 500V. Jak moc mu to vnitřně ublížilo nedokážu posoudit.

Byl jsem nervózní z toho, jak moc to mohlo poškodit Transpocket. Zajímalo mě dimenzování filtračních kondenzátorů.

Po rozmontování stroje jsem našel 3x Epcos 470uF/450V. Lze tedy předpokládat, že se mu nic nestalo. Zatím sváří dobře.

Jinak Transpocket se rozebere tak, že se nejprve odmontuje displej (2x šroubek), pod ním jsou další dva šroubky. Poslední dva šroubky držící přední panel je vespod. Na desce displeje se také nachází USB port pro případný upgrade firmware.

Nyní je možné přední panel trochu vysunout dopředu. Dále se krycí plech pod madlem může posunout o cca 2cm dopředu. Po odšroubování zadního panelu (4x šroubek) se tento vysune (dozadu).

Madlo lze sundat. Po odpojení PE vodiče připojeného pomoci faston konektoru k šasí již nic nebrání sundání plechového krytu.

Před připojením invertoru na centrálu je určitě vhodné nejprve ověřit, jak se generátor chová při zatěžování a odlehčování. Nápis AVR nic předem neslibuje. Zde je třeba říct, že o centrále a jejím původu nevím nic, což přímo odpovídá situaci např. nákupu z bazaru....takže bacha na to.


http://www.svarforum.cz/forum/uploads/thumbs/10308_20230201_135912.jpg

http://www.svarforum.cz/forum/uploads/thumbs/10308_20230201_140011.jpg

http://www.svarforum.cz/forum/uploads/thumbs/10308_20230201_140017.jpg

http://www.svarforum.cz/forum/uploads/thumbs/10308_20230201_140032.jpg

http://www.svarforum.cz/forum/uploads/thumbs/10308_20230201_140037.jpg

http://www.svarforum.cz/forum/uploads/thumbs/10308_20230201_140051.jpg

http://www.svarforum.cz/forum/uploads/thumbs/10308_20230201_140229.jpg

http://www.svarforum.cz/forum/uploads/thumbs/10308_20230201_140255.jpg

http://www.svarforum.cz/forum/uploads/thumbs/10308_20230201_140259.jpg

http://www.svarforum.cz/forum/uploads/thumbs/10308_20230201_140304.jpg

http://www.svarforum.cz/forum/uploads/thumbs/10308_20230201_140500.jpg


Dříve Kühtreiber Kitin 150, nyní Fronius Transpocket 150TIG a Dnipro-M SAB-258N.
Programování PC/PLC/MCU (převáženě v jazyce C), návrhy a realizace elektroniky.

Offline

 

#44 01-02-2023 23:11:13

bobobo
Člen
Registrovaný: 20-08-2009
Příspěvky: 4073

Re: Fronius transpocket 150 nebo 180

Také jsem hledal ,... jestli je invertorová , tak se není čemu divit . Ty prostě nárazy nevemou . Běžné vinutí si to nechá sekundu líbit . Elektronika bohužel zabere hned . Ale i tak to AVR může být vadné . Ne nadarmo se říká , že se prodává věc , která neslouží ... Pokud zapojíš topení-konvice do všech fází , tak to jmenovitý výkon musí dát . Pokud nedá , AVR .

Offline

 

#45 02-02-2023 00:21:55

Joe66
Člen
Místo: Vranov nad Toplou-Presov
Registrovaný: 20-04-2010
Příspěvky: 1663
Web

Re: Fronius transpocket 150 nebo 180

Ja by som na tej cinskej elektrocentrale pochyboval o tam vykone co udava . Zvaz ju kolko kg ma a porovname.  Aj ten brigstraton motor mi na tej centrale pripada ako neaky fake  big_smile    Beznu cinsku zvaracku ked zapojim na jednofazovu centralu -neaku hondu  4kw tak s 2,5 elektrodou sa da v pohode zvarat. A trojfazova centrala musi byt aspon 5kw aby sa na jednej faze dalo zvarat .Co mam overene.      Na a teraz napisem nieco co som tu uz v minulosti napisal ale niekto mi neveril-Varok to bol tusim.   Ze   skusal som s 2elektrodou zvarat na starsom froniuse 1400 alebo 1500-tieto starsie mam obidva.  A mal som to zapojene na malej hondicke invertorovej elektrocentrale eu 20  !   A ZVARALO to  .   Hoci som sam na zaciatku tomu daval malu nadej  .  Cize ked sa spoji kvalitna zvaracka a s kvalitnou elektrocentralou  tak sa to da.   Bolo to aj vtedy z nudze cnost -neplanoval som zvarat,ze mal som len malu hondu z karavanu lebo inak by som si zobral vacsiu centralu  big_smile  Ale evidentne sa to da

Editoval Joe66 (02-02-2023 00:25:43)


Kutil s.r.o.

Offline

 

#46 02-02-2023 07:11:29

E-Ryc
Člen
Místo: Praha / Horazdovicko
Registrovaný: 08-09-2020
Příspěvky: 820

Re: Fronius transpocket 150 nebo 180

Klobouk dolu za odvahu, ja bych asi mel zabrany strojek za 30+ pripojit k necemu, na cem jine spotrebice kravnou. Nema ta centrala AVR jen na papire?

Pro zajimavost, nedival ses, o kolik ma ten TP na vstupu vic kondenzatoru, ze to skakani napeti prezije bez restartovani zdroje?


IDEAL Tecnomig 212 LCD, Fronius TransPocket 150, IDEAL EXPERT TIG 220 AC/DC PULSE LCD, Ideal Praktik 220 LCD (v pořadí podle četnosti používání)

Offline

 

#47 02-02-2023 07:47:21

davidma
Člen
Registrovaný: 12-05-2021
Příspěvky: 528

Re: Fronius transpocket 150 nebo 180

No já samozřejmě nejdřív připojil Dnipro big_smile. To jsem rozdělaný neměl, takže o jeho vnitřnostech nic nevím...ale taky se chystám na rozebíračku big_smile.

Centrála není moje - přitahnul to kámoš, abych mu na ní dal novou startovací šňůru...je to nějaký šmelo od cikánů big_smile.

Když nebudu línej, tak jí zkusím zvážit jak navrhuje Joe66. Vzhledem k tomu, že jsem k ní nenašel vůbec nic, tak bych se nedivil, kdyby ten spalovací motor byla ojebaná kopírka.

Jestli podobně fungujou i jiný levný "AVR" centrály, tak je to dost blbý ze dvou důvodů. a) podtlumená AVR regulace umožňující nakmitání vysokého napětí, b) nízký moment setrvačnosti umožňující velký pokles napětí než zabere odstředivá regulace otáček.

Jako na nějakej teplomet asi funkční, ale i na točivý stroje ručního nářadí to může být problém vzhledem k tomu, že odrušovací kondenzátory jsou většinou dimenzovaný na 275VAC. Samozřejmě, bude záležet, kde ten kondík je zapojenej a zde je skutečně vystavenej plnýmu napětí.


Dříve Kühtreiber Kitin 150, nyní Fronius Transpocket 150TIG a Dnipro-M SAB-258N.
Programování PC/PLC/MCU (převáženě v jazyce C), návrhy a realizace elektroniky.

Offline

 

#48 02-02-2023 08:40:40

davidma
Člen
Registrovaný: 12-05-2021
Příspěvky: 528

Re: Fronius transpocket 150 nebo 180

Teď mě ještě po diskuzi s kolegou napadla jedna věc. Tvrdil jsem, že zabudovaný voltmetr má elektromagnetický systém, který z principu ukazuje efektivní hodnotu napětí. Problém je v tom, že takový voltmetr má pak stupnici nelineární, protože výchylka ručičky je nelineárně závislá na vstupním napětí. Tento na fotce má stupnici lineární, což mě vede k závěru, že se jedná o systém magnetoelektrický, který z principu měří střední hodnotu. Těžko říct o jak velkou chybu měření se v tomto případě jedná. Z toho vyplývá závěr, že pravděpodobně celý produkt je fake nejhrubšího zrna.

Editoval davidma (04-02-2023 13:10:32)


Dříve Kühtreiber Kitin 150, nyní Fronius Transpocket 150TIG a Dnipro-M SAB-258N.
Programování PC/PLC/MCU (převáženě v jazyce C), návrhy a realizace elektroniky.

Offline

 

#49 02-02-2023 10:33:06

Radim
Člen
Místo: Severní Morava
Registrovaný: 17-12-2008
Příspěvky: 4427

Re: Fronius transpocket 150 nebo 180

jednofázový nvertor   určený  k  připojení  na jistič 16 A bere v některých  režimech  až 30 A. To  je výkon  6,9 kW. Takže spíš bych  řekl,  že některé  centrály vydrží takové pár minutové  přetížení  takovým  invertorem  a jiné mají  problém,  když  se o  trošku  překročí maximální  uváděný  výkon  centrály.
Co  se týká  kolísání  napětí  při  zapnutí  a vypnutí  invertoru,  pokud by to  centrál výkonově zvládla,  asi  by trochu pomohlo mít současně s invertorem  připojenou  třeba topnou  spirálu o výkonu  řekněme 600 W nebo  1000 W atd.

Offline

 

#50 02-02-2023 13:33:25

ZDENÁL
Člen
Registrovaný: 03-01-2009
Příspěvky: 1500

Re: Fronius transpocket 150 nebo 180

Základní poučka zní, že pro svařovací invertor se dá použít nejmenší výkon centrály cca 5 až 6 KVA , která má výkon motoru cca 15 a více koní a spolehlivou, kvalitní, elektronickou regulaci AVR. Jinak hrozí destrukce svářečky i centrály.

Offline

 

Zápatí

O SvarFóru + Pravidla

Powered by PunBB

SVARFORUM diskusní fórum o svářečkách, svářečích a svařování kovů i plastů.
Ze skupiny SVARWEB - portál vašeho svařování.   2005 Notice: Use of undefined constant Y - assumed 'Y' in /DISK2/WWW/svarforum.cz/www/forum/footer.php on line 139  -  2024


Doporučujeme:  Dětské montérky a maskáče