SVARFORUM.cz - forum o svářečkách a svařováníChcete-li přispívat do fóra, musíte se zaregistrovat ! Navštivte také: SVAR INFO  | 

| 

Nejste přihlášen(a)
Nevím čemu se divíte. Špatně přeloženo a navíc to popisuje dement, který tomu vůbec nerozumí. Stejně jako ten ing. co u nás v práci kreslí výkresy a ho...o tomu rozumí a kreslí tam nesmysly. To samé bývá i u kompresorů, svářeček MIG/MAG a spoustu dalšího zboží. Někde jsem četl u COčka: svařování elektrickým obloukem pomocí běžícího drátu. 
 A takových nesmyslů je spoustu.
O překladači mocný přelož mi návod ja anglicky neumím  a pak je z toho takový paskvil  jako běžící drát  a podobný nesmysl  co občas čteš v p.r.c. Návodech  Holt český kšeftař  a dotažený za 1/3 z číny pak na bazoši nový  Taková je většina invertorů  Doporučuji obloukem vyhnout 
Pokud mermomocí chci koupím zde https://www.banggood.com/Minleaf-ZX7-20 … F9xbp7kz2P
Njn, zapomněli tam přiložit převodní tabulku a do návodu napsat, že uvedený teoretický proud na štítku je nutné vydělit dvěma, abychom získali skutečný. 
 (viz Powermat)
Já mám ale obavy, že se musí dělit 3.
Ahoj. Zakladatel chce cesky vyrobek do 7000 Kc. Vcera jsem se dozvedel o existenci vyrobce TNZ. Dela na me dojem spis mensi manufaktury nekde v garazi, ale treba se mylim. Musim ale rict, ze jako byvalemu radioamaterovi se mne dost libi ta klasicka konstrukce z diskretnich soucastek bez SMD nabizejici snadnou opravu a ucelovy vzhled vyrobku.
Pokud pominu cenu a dnes uz trochu nizsi zatezovatel, zna nekdo jejich invertor TARA 141, jak se s nim vari a jaka je spolehlivost? https://www.tnzcz.com/index.php/invertory/tara-141
Tady na foru jedine vlakno o TNZ tady http://www.svarforum.cz/forum/viewtopic.php?id=12020, vcera jsem tam psal totez. Pokud nekdo ma vice informaci i o jinych jejich vyrobcich bylo by zajimave sem napsat par slov pro referenci. Dik.
Jak kdysi byla na svarinfu nabidka stavebnice UD 160 a pak i samotna civka, to asi bylo od TNZ.
Joe66 napsal(a):
V kazdom vlakne ten isty prispevok od teba
Si rano pojedol neake mudre huby
Inak na 4elektrodu co sa pouziva len sem tam ti v pohode staci 160amperovy invertor s poctivym zatazovatelom ,ze naco zbytocne 200amperovy jednofazovy invertor ?
Čo keby si tak diskutoval k téme a nie vyjadroval sa ku mne? 
4 elektrodu sem tam možno ty, a niekto možno stále.....
Vynadať by som ti tu mohol bez problémov aj ja,. Ale neurobím to. 
HOwgh
Editoval kovboj2000 (11-03-2021 21:51:39)
rcp napsal(a):
Napětí: 230V 50-60Hz
Vstupní proud: 6980W
Rozsah výstupního proudu: 20-300 A
Jmenovité výstupní napětí: 29,2V
Hmotnost: 3 kg
Rozměry: 210 x 100 x 130 mm
Pracovní cyklus: 60%
Třída izolace: B
Velikosti elektrod: 1,6 - 3,25 mm
Stupeň ochrany: IP21S
Může být použita s různými typy alkalických a celulózových elektrod. Vysokovýkonný invertor zajišťuje dlouhotrvající oblouk.
Vysokovýkonný invertor poskytuje trvalý elektrický oblouk. Zdroj elektrické energie vyroben z vysoce výkonného usměrňovače IGBT (novější pokračování technologie MOSFET), který zajišťuje nízkou hmotnost zařízení a vysokou spolehlivost.
ten  příspěvek  už  je nějaký  měsíc starý,  nicméně mně to  nedalo. 
Takové  texty jsou  problémy eshopů,  které  jsou zaměřeny na odlišný  sortiment než  je svařování a nějaká  svářečka typu  jednoduchého  invertoru  je tam  jen  jako  doplněk  sortimentu,  takže tomu  ve firmě nikdo  nerozumí. "Plnič textu"  toho  eshopu  je kolikrát brigádník nebo  sekretářka šéfa, a za odpoledne musí  do  eshopu  "nacpat" třeba desítky a stovky druhů  zboží. Takže anglický  text  jen  prožene překladačem gůglu , jako  neznalec trochu  zkoriguje evidentní  nesmysly nebo je tam  naopak  nechá  a další  jako  neznalec třeba i  přidá... Žádné  hledání podobného  zboží ve specializovaných eshopech nebo  na heuréce a podle toho  korigování  textu,  na to  není  čas.
Já  jsem  našel podobné  texty k  invertoru třeba na eshopu  se sortimentem  motoristických  doplňků.
ti novodobí online hokynáři nemaj žádnou fantazii, jeden ty žvásty opisuje od druhého.
Taky si myslím. A jejich mínus že v obchodě pracuje pako které dané věci vůbec nerozumí.
Tady se jedná  spíš o  to,  že eshop na nějakou  webovou  stránku  se dnes pořídí  třeba už  i  zadarmo,  ale pokud to  má  slušně fungovat,  musí  tam  mít v sortimentu aspoň  tisícovku nějakého  zboží. A ty texty u  každého  zboží  tam  samy nenaskáčou,  někdo  je tam  musí vložit. Kvůli  nízké  ceně ten  nízkonákladový  brigádník  nebo  vedle svých  běžných  povinností  ta sekretářka firmy atd.
V pátek  v 10  nebo 12 přijde šéf,  hodí  na stůl jeden,  dva hustě popsané  papíry seznamem  zboží... "  tohleto zboží přijde do  skladu  v pondělí, do  večera musí  být to  zboží nacpané do eshopu,  popisky si  najdi  na čínských  eshopech  a z  angličtiny si  je přelož v gůglu "  a ten  člověk maká,  aby šéf byl spokojen,  zboží  se už  od pátku večer začalo prodávat,  byly peníze na výplaty a on nebyl  nahražen  jiným.