SVARFORUM.cz - forum o svářečkách a svařováníChcete-li přispívat do fóra, musíte se zaregistrovat ! Navštivte také: SVAR INFO |
|
Nejste přihlášen(a)
Stránky: 1
Ma niekto skusenosti s oboma ?
aj co sa hlucnosti vetraku tyka ?
Moje postrehy pre masiny: (+ = plus - = minus * = poznamka)
+ Telwin za ca. 1600 eur je komplet s horakom, zemniacim kablom a redukcnym ventilom
- Alfain si vsetko musite dokupit takze to vyjde drahsie v konecnom dosledku
+ Telwin ma moznost nastavit nabehovu hranu prudu (cas)
- Alfain ma iba startovaci prud ale nema nastavenie casu nabehu
+ Alfain ma za celkom rozumnu cenu vodne chladenie (aj ked pri tak malo amperovej masine a jednej faze to je skor taky pokus ako vytiahnut troska viac penazi z vacku niekomu kto si mysli ze to pouzije ale zabuda ze bude zatazovat masinu na hornu hranicu a moze ju skor odpalit)
- Telwin v tejto rade nema moznost pripojit vodne chladenie ale pre dovod uvedeny vyssie to ani nepovazujem za nejaku skodu ale ak si dolozite 700 eur mate 3-fazovu kvalitnu masinu s H2O vratane horaka kablu a redukcaku takze je otazka ci je 500 eur za Alfain H2O modul dobra kupa
* je pravda ze ak treba jednofazu s vodnym chladenim je Alfain na tom lepsie - ale to je len taky prvy dojem, osobne by som asi nerad hnal masinu na max. urovne dlhodobo a aby vam 500 eur stalo kdesi v kute lebo to nepouzivate... ale jednofaza s H2O je celkom fajn... len ci to nehuci potom az moc...
+ Telwin ma pedal za ca. 155 eur
- Alfain ma pedal za ca. 285 (!) eur
- Alfain BILEVEL je stale zapnuty
+ Telwin moze vypnut cokolvek
+ Telwin ma SPOT welding (bodovanie)
* neviem najst hranicne hodnoty pre Telwin co sa frekvencie AC a PULSE tyka (Alfain ma 50-250, 0.5-200) kto mate dopiste prosim
+ Telwin ma pedal, jednopotenciometer aj dvojpotenciometer a dokonca podporuje horaky s potenciometrom
- Alfain ma na horaku tlacitka +/- co nepovazujem za stastne tukat niekam ked musite dodrziavat presnu vzdialenost wolframu od povrchu...
Celkovo sa skor priklanam k Telwinu - co vy na to ?
italský klump xD
worm6666 - pokial potrebujes v stroji spot, tak nespekuluj a kup https://www.naraditechnik.cz/multifunkc … rak-parker So strojmi od uvedeneho vyrobcu sme vsetci co ich vlastnime spokojni.
nazdar vyrobca - prosim ta, ako hlucna je ta masina ? lebo co sa parametrov tyka, vyzera to velmi dobre - a s tou cenou tiez super !
Kde jsi našel to, že ta alfa nemá nastavení času náběhu proudu? Má ho, chce se to pořádně dívat
Stejně tak se i za cca 34000 dá sehnat komplet celý set svářečky. Opět chce hledat... ![]()
Co se týká toho JET TIGu, tak hučí ventilátor celkem slušně (ten mám teď). To ale i ta alfina. Já ji měl a ventilátor jsem předělával aby se řídil podle teploty chladiče a ne aby jel pořád naplno...
worm6666 napsal(a):
..., ako hlucna je ta masina ? lebo co sa parametrov tyka, vyzera to velmi dobre - a s tou cenou tiez super !
Huci to dost ak sa pritom chces bavit s niekym zvycajne to vypne ale pri praci sa to da pocuvat obluk vydava lepsie pazvuky ![]()
ale ked skoncis po chvilke to asi vypnes inak stroj nema chybu asi moj magnum huci o maly chlp viac ako JET TIG.
Editoval ihlan (08-06-2018 15:43:15)
kto vyraba ten TIG Welder Fantasy JET II ? neni to Cina ?
Je to Taiwan, teda vlastne Cina.. firma JLT...
Stejně tak jak ta alfa... Ono už moc firem co nevyrábí v číně není... ![]()
takze Telwin je jediny co sa robi v Taliansku ? alebo tiez je to Cina OEM a Telwin si to olepi iba svojim logom ?
ma vobec zmysel sa nad tym zamyslat ci Cina ano alebo nie ?
lebo tie parametre ma zatial asi ten Welder Fantasy najlepsie... konkretne co ostatne nemaju je tvar krivky - obdlznik lichobeznik trojuholnik a sinusovka.
cina: nema vyznam dolezite su suciastky a vystupna kontrola a pripadny servis v okoli a opravitelnost
WF: to ze to ma pilu trojuholnik sinus a hranu priebehy neries aj tak to nebudes vedet velmi rozoznat
a ostanes na jednom alebo dvoch pamatovych poziciach ked to vyladis nebudes stym hybat
Kup si WF aktualne je JET TIG MINI za 19000CZK s DPH
Editoval ihlan (09-06-2018 13:32:16)
tak vyzera to na WF - za tie peniaze inde tolko parametrov asi nezozeniem - a pri tom mojom zvarani to snad aj chvilu vydrzi. len sa modlim za to aby ta masina moc nehucala ![]()
Hučat bude, ale s tím nic nenaděláš. Uplně stejně hučí i ta alfa. Ono už moc výrobci neřeší řízení ventilátorů podle teploty, takže to téměř na všech strojích jede rovnou naplno.
Stránky: 1