SVARFORUM.cz - forum o svářečkách a svařováníChcete-li přispívat do fóra, musíte se zaregistrovat ! Navštivte také: SVAR INFO |
![]() |
Nejste přihlášen(a)
Ahoj
Dnes som zvaral sasy na jednom stroji a po asi pol hodine mi zacala zvaracka neako blbo zvarat akokeby isla na dve fazy taky blby zvuk to vydava nie hladko ssssssssssssssssssssssssssss ale s.s.s.s.s.s.s.s.s.s.s.s.s.s.s.s.s myslel som ze je vadna spicka prip posuv no aj po vymeneni to iste.
Ako by som co najrozumnejsie zistil v com je problem?
dakujem
Tak dnes som premeral fazy stykac vystupne napatia z transormatora pwm signal na podavaci elektromotor a aj usmernovac vsetko je v poriadku napatia sedia a zvaracka ma stale taky moc prskavy zvuk.
Nakoniec som skusil zmerat napatie z vystupu usmernovaca na 1 stupen aj to je v poriadku 17V=
no ked som prepol rozsah na multimetri na meranie striedaveho napatia tak som na vystupe nameral 35V~
na 12 stupni 35V= a 76V~ to striedave napatie tam nema co robit hm??
Z toho usudzujem ze niektora-re diody su poskodene pripadne ako by som zmeral diody v usmernovaci??PN PRECHODY SOM MERAL MULTIMETROM A AJ ZIAROVKOV NAPOJENOU NA 12 V nabijacku no nezistil som ze by bola niektora vadna
Editoval client33 (11-09-2014 19:16:02)
Použití většiny digitálů k měření tepavého napětí dává nesmyslné výsledky . Zkrat diod se projeví hned na zvuku trafa po sepnutí svářečky i bez sváření . Chladiče musí bez sváření -vyndej drát , zůstat i po delším zapnutí studené . To je laická kontrola . Něco jinéhop je přerušení diod , to potom chce diodtester .
Vymenil som bowden difuzor prievlak hubicu no aj tak sa mi zda ze to /prska/.Zvaram iba 1.drotom.
Skusil by som tam pichnut kondenzator,mal by sa vystup zjemnit . Pritom aj na jednotke zvaram cez tlmivku obluk je jemnejsi no podla tabulky sa z co2 plynom ma zvarat az od stupna c.9 a z mixom od stupna c.6
Preco vlastne nemaju ceocky za usmernovacom RC filtraciu??
Tak to by som musel poodpajat diody lebo su bodovane spolu po dve a po tri , potom naspet pribodovat alebo neako inak pospajat.
Hm ja som meral tiez kazdy panel zvlast a podla merania boli dobre , meral som to aj ziarovkou 12V 40W cez nabijacku a tiez sa zdali dobre,asi ba bolo najlepsie to zmerat osciloskopom pri umelej zatazi.
Ježíši to jsou zase kraviny . Návraty proražených diod .