SVARFORUM.cz - forum o svářečkách a svařováníChcete-li přispívat do fóra, musíte se zaregistrovat ! Navštivte také: SVAR INFO |
|
Nejste přihlášen(a)
Ládes napsal(a):
Dnes jsem jel pro flašku k Chobolovi a má to čím dál dražší(potřeboval jsem ještě 08 průvlaky s M8 závitem takže jsem to bral při jednom).Výměna 365,-(bez papíru)
To chceš říct že výměna hasičáku u Choboly stojí 365Kč...?
pomerne draha cena, unas maji za 220,- kč
Editoval alll (24-03-2011 23:45:41)
Nebýt toho že jsem potřeboval ty průvlaky zajel jsem na tu Horní Hejčínskou-tohle je celkem nehoráznej ranec ![]()
ja jsem si nejaky pruvlaky na 0,8 vždy nastřadal v praci tak mam doma si tak 30 kusu do zasoby kupuju jen 0.6 pruvlaky a budu si muset koupit nejaky nahradni pruvlaky do toho froniusu zatim jsem snim svařel tak akortat 1x
Editoval alll (24-03-2011 23:45:24)
Průvlaků s M6 závitem mám ještě taky slušnou hromádku,ale protže jsem půjčil malej hořák známýmu na autoplechařinu musel jsem si zaject koupit něco mědi do té 501.Cena za výměnu lahve mě však dostala-jen jsem se přeptal:"prosím?"(jestli jsem se náhodou nepřeslechl)Na pult položil "paní Boženu",vzal zpět něco železa a s nechutí zmizel.
ta cena te flašky byl fijalovy hnus..
Mě se k Chobolovy taky moc nechce. Dokonce tady nedávno někdo psal, že dává na výměnu škaredé rezavé láhve. Já mám docela pěknou v dobrém stavu a už mi dochází plyn, tak musím něco sehnat. V Linde plnit hasičáky nechtějí, jen jejich vlastní láhve, hm. Nevíte prosím někdo, kde by naplnili v havířově, ostravě nebo okolí hasičák za rozumnou cenu? Děkuji.
To jsem byl taky já.-2x jsem u něj "vyfasoval" zevnitř zarzelou flašku-před montáží redukčáku jsem upouštěl a na čisté rukavici jsem našel částečky rzi.Nedělám si iluze ani nestřádám nějaké "protichobolovské plány-hholt mu někdo donesl svou lahev v blbým stavu na výměnu a on ji tak začlenil do koloběhu.Ta co jsem ji měl teď měla tlakovku jen do 94.roku.(uvažoval jsem udělat si směsku s argonem,ale tohle byla jedna z věcí co mě od toho odradila a ani nevím jestli by to s ohledem k odlišným podstatám složek bezpečně fungovalo).
alll napsal(a):
ta cena te flašky byl fijalovy hnus..
dotaz nejen na alll: za kolik, a kde měníte 6kg CO2 náplň? Já ceočkem nevařím, ani nato nemám aparát ale čas od času potřebuji doplnit (vyměnit) sněhový hasičák, nijak extra to neřeším - myslím že jsem vždy platil cenu kolem 300Kč. Jestli to jde levněji proč to nevyužít...
posledne jsem by zde: Firma:
HASEO, v.o.s.
Ulice: Bělotín 122
Místo: Bělotín
PSČ: 75364
Provozní doba: Po-Pá 6-14
Okres: Přerov
Právní forma: veřejná obch. společnost
Telefon: 581 6190 jeto podalnici na ostravu odbočka na odry. asi 100až150M od křižovatky na levo..
nebo zde : Nám. Osvobození 56
75361 Hranice IV - Drahotuše
Okres: Přerov
Kraj: Olomoucký
Firemní telefon: +420777230233
Editoval alll (26-03-2011 09:41:47)
Nemáte někdo nějakej fígl jak vyšroubit-povolit ventil na hasičáku??Skoro metrovým hasákem jsem s tím ani nehnul a vypadá to,že je to jen na teflonce....Předpokládám,že je tam pravý závit....
Editoval spul (11-04-2011 11:25:00)
A není tam opačný závit? Na takových ventilech apod. se někdy dává levý závit. Za pokus to stojí.
http://svarecskepotreby.cz/images/lahvo … %20co2.jpg - na CO2 ventilu by měl být pravý závit. Když to nejde násilím, je holt potřeba použít větší násilí
.
Pruduch napsal(a):
http://svarecskepotreby.cz/images/lahvovy%20ventil%20co2.jpg - na CO2 ventilu by měl být pravý závit. Když to nejde násilím, je holt potřeba použít větší násilí
.
Na svym ponku už se mi podařilo urvat svěrák.....:-)Tak to teda dneska zkusim u tchána........:-))
varok napsal(a):
A není tam opačný závit? Na takových ventilech apod. se někdy dává levý závit. Za pokus to stojí.
Podle kousku závitu co lezl ven z flaše se mi zdálo,že je pravej....
No je tam kužel a je fest dotaženej. Ve firmách na to mají hydraulickej upínač a cca dvoumetrovej klíč nebo hasák. Takže doma ve svěráku to obvykle je dost problém povolit. Chce to pořádně upnout a povolovat "rázem" (jako všechno co hodně drží). Kolega to jednou dělal obráceně (u malý flašky), ventil do svěráku a přes nějakej harapák otočil flaškou.
Editoval Pruduch (11-04-2011 14:45:56)
Pruduch napsal(a):
No je tam kužel a je fest dotaženej. Ve firmách na to mají hydraulickej upínač a cca dvoumetrovej klíč nebo hasák. Takže doma ve svěráku to obvykle je dost problém povolit. Chce to pořádně upnout a povolovat "rázem" (jako všechno co hodně drží). Kolega to jednou dělal obráceně (u malý flašky), ventil do svěráku a přes nějakej harapák otočil flaškou.
Dneska vyrobím spešl klíč a zkusím pořádně zarvat.Za ventil to nechci moc chytat do svěráku.Nerad bych ho pomačkal.Do svěráku musí jít bomba u vidím.Snad se zadaří....
Kámoš mi dal nápaditej typ povolit to na velkým soustruhu.Prý flašku upnout klíč nastavit trubkou tu zapřít o lože a pustit mašinu s příslušným směrem otáčení.
Mám ještě lepší tip - zajít tam, kde servisují hasičáky a mě ventil odšroubovali za "děkuji" a 50Kč. Dával jsem jim stovku, ale tu nechtěli, tak jsem řekl, ať si aspoň na pivo vezmou. Jinak to měli během pár sekund...
Ládesi to musí bejt ale velkej soustruh ![]()
mám různé utahováky, největší s coulovým čtyrhranem (380V) origo na utahování kolejnic, myslím že dle Pruducha by to šlo, pokud si někdo vyrobí příslušný klíč můžem to u mě zkusit...
velkej rázovej utahovák maj i pneuservisy pro náklaďáky...
Editoval bourač (11-04-2011 22:14:24)
JARDA V napsal(a):
spul napsal(a):
Pruduch napsal(a):
http://svarecskepotreby.cz/images/lahvovy%20ventil%20co2.jpg - na CO2 ventilu by měl být pravý závit. Když to nejde násilím, je holt potřeba použít větší násilí
.
Na svym ponku už se mi podařilo urvat svěrák.....:-)Tak to teda dneska zkusim u tchána........:-))
cituji:
11-09-2010 21:03:12
m.evil
Člen
Místo: Bardejov
E-mail Web
Len ti treba silne naradie.
http://www.svarforum.cz/forum/zobrobr.p … ing2-s.jpg
konec citátu
dobré,dobré.....:-))
Včera se mi to nakonec podařilo,tchánův ponk vydržel a svěrák udržel.....:-)Flaša je natřená,tak už jen naplnit.Ještě jedna technická:ten malý zadní vstup na ventilu s jemným závitem je k plnění nebo se plní normálně předkem??
Ten "malý zadní vstup na ventilu s jemným závitem" je pro našroubování tlakové pojisky.
no ja by doma stym nespekuloval ako usetrit vymenov ventilu , ked uz si to dam urobit vymenu ventilu a tlakovky tej flase na co2 a dostanem knej aj atest , ked vam to nieco vravi ... a potom plnit ... nie vsetko je zarucene , strhane zavity pri vymenene ventilu , tlakovanie flase na 30MPA pri par minutach ako skusobny pretlak musi vydrzat , a doma naplnenie bez ATEST na 20MPA ties urobia nesolidne firmy za ucelom zarobenia , a po tyzdny mi to buchne , lebo odflakly skusky ... a bez papierov za par € a zaruka nikde ze ta flasa casom neexploduje ... len tak pri zvyseni teploty v dilne v lete na 40C vnutri ... teploty materialu pracuju , a je aj ina roztaznost pri FE a CU-SN ....
ja bych ventil nechal vymenit certifikovanym servisem na hasičaky a hasíci techniku..