SVARFORUM.cz - forum o svářečkách a svařováníChcete-li přispívat do fóra, musíte se zaregistrovat ! Navštivte také: SVAR INFO |
![]() |
Nejste přihlášen(a)
Ládes napsal(a):
Dnes jsem jel pro flašku k Chobolovi a má to čím dál dražší(potřeboval jsem ještě 08 průvlaky s M8 závitem takže jsem to bral při jednom).Výměna 365,-(bez papíru)
To chceš říct že výměna hasičáku u Choboly stojí 365Kč...?
pomerne draha cena, unas maji za 220,- kč
Editoval alll (24-03-2011 23:45:41)
Nebýt toho že jsem potřeboval ty průvlaky zajel jsem na tu Horní Hejčínskou-tohle je celkem nehoráznej ranec
ja jsem si nejaky pruvlaky na 0,8 vždy nastřadal v praci tak mam doma si tak 30 kusu do zasoby kupuju jen 0.6 pruvlaky a budu si muset koupit nejaky nahradni pruvlaky do toho froniusu zatim jsem snim svařel tak akortat 1x
Editoval alll (24-03-2011 23:45:24)
Průvlaků s M6 závitem mám ještě taky slušnou hromádku,ale protže jsem půjčil malej hořák známýmu na autoplechařinu musel jsem si zaject koupit něco mědi do té 501.Cena za výměnu lahve mě však dostala-jen jsem se přeptal:"prosím?"(jestli jsem se náhodou nepřeslechl)Na pult položil "paní Boženu",vzal zpět něco železa a s nechutí zmizel.
ta cena te flašky byl fijalovy hnus..
Mě se k Chobolovy taky moc nechce. Dokonce tady nedávno někdo psal, že dává na výměnu škaredé rezavé láhve. Já mám docela pěknou v dobrém stavu a už mi dochází plyn, tak musím něco sehnat. V Linde plnit hasičáky nechtějí, jen jejich vlastní láhve, hm. Nevíte prosím někdo, kde by naplnili v havířově, ostravě nebo okolí hasičák za rozumnou cenu? Děkuji.
To jsem byl taky já.-2x jsem u něj "vyfasoval" zevnitř zarzelou flašku-před montáží redukčáku jsem upouštěl a na čisté rukavici jsem našel částečky rzi.Nedělám si iluze ani nestřádám nějaké "protichobolovské plány-hholt mu někdo donesl svou lahev v blbým stavu na výměnu a on ji tak začlenil do koloběhu.Ta co jsem ji měl teď měla tlakovku jen do 94.roku.(uvažoval jsem udělat si směsku s argonem,ale tohle byla jedna z věcí co mě od toho odradila a ani nevím jestli by to s ohledem k odlišným podstatám složek bezpečně fungovalo).
alll napsal(a):
ta cena te flašky byl fijalovy hnus..
dotaz nejen na alll: za kolik, a kde měníte 6kg CO2 náplň? Já ceočkem nevařím, ani nato nemám aparát ale čas od času potřebuji doplnit (vyměnit) sněhový hasičák, nijak extra to neřeším - myslím že jsem vždy platil cenu kolem 300Kč. Jestli to jde levněji proč to nevyužít...
posledne jsem by zde: Firma:
HASEO, v.o.s.
Ulice: Bělotín 122
Místo: Bělotín
PSČ: 75364
Provozní doba: Po-Pá 6-14
Okres: Přerov
Právní forma: veřejná obch. společnost
Telefon: 581 6190 jeto podalnici na ostravu odbočka na odry. asi 100až150M od křižovatky na levo..
nebo zde : Nám. Osvobození 56
75361 Hranice IV - Drahotuše
Okres: Přerov
Kraj: Olomoucký
Firemní telefon: +420777230233
Editoval alll (26-03-2011 09:41:47)
Nemáte někdo nějakej fígl jak vyšroubit-povolit ventil na hasičáku??Skoro metrovým hasákem jsem s tím ani nehnul a vypadá to,že je to jen na teflonce....Předpokládám,že je tam pravý závit....
Editoval spul (11-04-2011 11:25:00)
A není tam opačný závit? Na takových ventilech apod. se někdy dává levý závit. Za pokus to stojí.
http://svarecskepotreby.cz/images/lahvo … %20co2.jpg - na CO2 ventilu by měl být pravý závit. Když to nejde násilím, je holt potřeba použít větší násilí .
Pruduch napsal(a):
http://svarecskepotreby.cz/images/lahvovy%20ventil%20co2.jpg - na CO2 ventilu by měl být pravý závit. Když to nejde násilím, je holt potřeba použít větší násilí
.
Na svym ponku už se mi podařilo urvat svěrák.....:-)Tak to teda dneska zkusim u tchána........:-))
varok napsal(a):
A není tam opačný závit? Na takových ventilech apod. se někdy dává levý závit. Za pokus to stojí.
Podle kousku závitu co lezl ven z flaše se mi zdálo,že je pravej....
No je tam kužel a je fest dotaženej. Ve firmách na to mají hydraulickej upínač a cca dvoumetrovej klíč nebo hasák. Takže doma ve svěráku to obvykle je dost problém povolit. Chce to pořádně upnout a povolovat "rázem" (jako všechno co hodně drží). Kolega to jednou dělal obráceně (u malý flašky), ventil do svěráku a přes nějakej harapák otočil flaškou.
Editoval Pruduch (11-04-2011 14:45:56)
Pruduch napsal(a):
No je tam kužel a je fest dotaženej. Ve firmách na to mají hydraulickej upínač a cca dvoumetrovej klíč nebo hasák. Takže doma ve svěráku to obvykle je dost problém povolit. Chce to pořádně upnout a povolovat "rázem" (jako všechno co hodně drží). Kolega to jednou dělal obráceně (u malý flašky), ventil do svěráku a přes nějakej harapák otočil flaškou.
Dneska vyrobím spešl klíč a zkusím pořádně zarvat.Za ventil to nechci moc chytat do svěráku.Nerad bych ho pomačkal.Do svěráku musí jít bomba u vidím.Snad se zadaří....
Kámoš mi dal nápaditej typ povolit to na velkým soustruhu.Prý flašku upnout klíč nastavit trubkou tu zapřít o lože a pustit mašinu s příslušným směrem otáčení.
Mám ještě lepší tip - zajít tam, kde servisují hasičáky a mě ventil odšroubovali za "děkuji" a 50Kč. Dával jsem jim stovku, ale tu nechtěli, tak jsem řekl, ať si aspoň na pivo vezmou. Jinak to měli během pár sekund...
Ládesi to musí bejt ale velkej soustruh
mám různé utahováky, největší s coulovým čtyrhranem (380V) origo na utahování kolejnic, myslím že dle Pruducha by to šlo, pokud si někdo vyrobí příslušný klíč můžem to u mě zkusit...
velkej rázovej utahovák maj i pneuservisy pro náklaďáky...
Editoval bourač (11-04-2011 22:14:24)
JARDA V napsal(a):
spul napsal(a):
Pruduch napsal(a):
http://svarecskepotreby.cz/images/lahvovy%20ventil%20co2.jpg - na CO2 ventilu by měl být pravý závit. Když to nejde násilím, je holt potřeba použít větší násilí
.
Na svym ponku už se mi podařilo urvat svěrák.....:-)Tak to teda dneska zkusim u tchána........:-))
cituji:
11-09-2010 21:03:12
m.evil
Člen
Místo: Bardejov
E-mail Web
Len ti treba silne naradie.
http://www.svarforum.cz/forum/zobrobr.p … ing2-s.jpg
konec citátu
dobré,dobré.....:-))
Včera se mi to nakonec podařilo,tchánův ponk vydržel a svěrák udržel.....:-)Flaša je natřená,tak už jen naplnit.Ještě jedna technická:ten malý zadní vstup na ventilu s jemným závitem je k plnění nebo se plní normálně předkem??
Ten "malý zadní vstup na ventilu s jemným závitem" je pro našroubování tlakové pojisky.
no ja by doma stym nespekuloval ako usetrit vymenov ventilu , ked uz si to dam urobit vymenu ventilu a tlakovky tej flase na co2 a dostanem knej aj atest , ked vam to nieco vravi ... a potom plnit ... nie vsetko je zarucene , strhane zavity pri vymenene ventilu , tlakovanie flase na 30MPA pri par minutach ako skusobny pretlak musi vydrzat , a doma naplnenie bez ATEST na 20MPA ties urobia nesolidne firmy za ucelom zarobenia , a po tyzdny mi to buchne , lebo odflakly skusky ... a bez papierov za par € a zaruka nikde ze ta flasa casom neexploduje ... len tak pri zvyseni teploty v dilne v lete na 40C vnutri ... teploty materialu pracuju , a je aj ina roztaznost pri FE a CU-SN ....
ja bych ventil nechal vymenit certifikovanym servisem na hasičaky a hasíci techniku..