SVARFORUM.cz - forum o svářečkách a svařováníChcete-li přispívat do fóra, musíte se zaregistrovat ! Navštivte také: SVAR INFO |
![]() |
Nejste přihlášen(a)
Měl bych tyto dvě otázky.
1 - použití CO2 je možné ? nebo Argon
2 - nevíte , kde sehnat menší množství - u prodejce v Liberci nejméně 15 kg cívka (při ceně cca 7OO /1kg pro moji kapsu ......a ještě bez DPH)
ano da se od tud: ale jeto drahe jako četrt.... :http://eshop.transtop.cz/drat-CuSi3-08mmcivka-3-kg-997/
No tak jsem prošel i malý cívky v baubau podle ceny tak odpovídala asi jedna s váhou 40 dkg a cenou 299,- ale označení nějaké V2A to nic mi neříkalo ani paní prodavačce .
Jinak cena za 3kg je ranec ,ale naděje je se mi podaří něco sehnat stalé trvá (problém je v tom ,že v okolí není nikdo co je tímto "postižen")
Možná , že jsem se mohl zeptat zdali mám schánět opravdu jen označení CuSi3 ??????
Je pravda , že jsem v okolí ještě nenavštívil autoklempíře abych ......... dál to nechci rozvádět.
No dobře . V roce 1983 a nasledně 1992 taková renovace Š110 R coupé , které bohužel odkráčelo mimo rodinu za velmi směšnou částku,,když bylo "staré" jen 32 let jo jo tenkrár ještě autogenem.
Nyní jsem nucen se pokusit nějakým způsobem přežít TK u korejce z roku 1994 , který mě po celých 8 roků nenechal ve štychu. Tak mu chci prodloužit jeho působení na našich silnicích a protože nemaje na "nové" tak jsem si pořídil COčko . Doposud s tímto typem svařování jsem před 7 lety podroužil éru Š 105 na které se učila jezdit dcera.
Tak to jsou mé velmi malé zkušenost a ztoho vyplývající "třeba hloupé" dotazy , ale snad se to dá pochopit.
PO editaci- snažím se čerpat z některých velmi zajímavých příspěvků , ale nějaké věci mi nejsou jasný a proto tento strom, určitě si uvědomuji že drát -tvrdá pájka se používá jen na určité věci - nevím jak to jinak rozvádět.
Editoval ulitej (09-03-2011 21:00:04)
Petr napsal(a):
Zkuste v Liberci toto číslo: 736 481 827 p. Randák. Je to aplikační technik pro svařovací zdroje Lorch a možná by vám mohl nějak pomoci. Je to zaměstnanec Artweldu.
Zkusím přímo oslovit , i když jsem právě Artweldu Lbc právě dnes dostal info o těch 15 kilech , čož bylo právě i důvodem založení tohoto příspěvku.
Dík za rady . Jen byc se zeptal ještě na bod 1 může být jem CO nebo to musí být MIG svařování?
Takže MIG tím pádem to zatím mohu zatím pustit z hlavy (proč asi).
Ty tři písmena jsem jen tak zaslechul "drát pro Mig" při hledání technika prodeje v PC aby mi sděli orientačně cenu a balení.
Ještě jednou dík a třeba tento strom bude někdy v budoucnu někomu k dobru.
Mám problém se svářečkou WTU 200.Nejde zažehnout oblouk,když se to podaří,ihned zhasne.Připojil jsem k ní externí usměrňovač domácí výroby,tak sváří jakž takž,ale na malý výkon.Naměřil jsem na výstupu 28V,48A na plný výkon regulace.Při měření diod v maximální zátěži 48A mě klešťák ukázal hodnoty 50 a20A na diodách a 20 a 0 na tyristorech , přesto výkonové diody a tyristory jsem otevíral zátěží 4A a fungovaly v závěrném a propustném směru normálně,proto pravděpodobně nefunguje regulace jednoho z tyristorů. Pojistky na ovládacím napětí jsou v pořádku,napájecí napětí +15V a -15V taky.Jestli někdo víte co s tím,prosím poradte,jaké jsou závady na regulaci,jak odstranit,měrná místa a hodnoty,tepelné ochrany,atd.Schémata mám. Děkuji.
Nevím , proč cpeš usměrňovač za usměrňovač . Tyristory zkoušej dle http://www.svarforum.cz/forum/viewtopic … 39&p=2 a diody dle http://www.svarforum.cz/forum/viewtopic.php?id=2694 , pokud je vše vpořádku , tak je třeba měřit buzení tyristorů osciloskopem .
700,- Kč/kg je fakt dost, na 15 kg cívce. Fontargen má CuSi3 0,8 na 15 kg za 580,- a to patří spíš mezi ty dražší dodavatele.
Zkusím zjistit dostupnost na 5 kg cívkách a ještě se ozvu.
Jinak doporučený plyn je I1 (argon), ale jde to i v M12 a M13 (Ar+2,5%CO2 nebo Ar+1-3%O2), takže pokud máte přístup k plynům na nerez....
ulitej napsal(a):
Měl bych tyto dvě otázky.
1 - použití CO2 je možné ? nebo Argon
2 - nevíte , kde sehnat menší množství - u prodejce v Liberci nejméně 15 kg cívka (při ceně cca 7OO /1kg pro moji kapsu ......a ještě bez DPH)
Takže Fontargen CuSi3 0,8 cívka 5 kg 525,- Kč/kg bez DPH s dodáním do 2 týdnů.