SVARFORUM.cz - forum o svářečkách a svařováníChcete-li přispívat do fóra, musíte se zaregistrovat ! Navštivte také: SVAR INFO |
![]() |
Nejste přihlášen(a)
Charon napsal(a):
...
2) Velmi dobře vím, že nářadí se nepůjčuje, jen se mi zželelo remeslníka a došel jsem do auta a půjčil jsem mu vlastní upínací popruhy. Za dva týdny se mi vrátily.
http://www.svarforum.cz/forum/uploads/t … popruh.jpg
Charone, tak starej, a tak blbej .... .
S těmi zodpovědnostmi za výrobek je to poměrně jednoduché.
Za výrobek, a tedy i za sváry, zodpovídá vždy firma. Takže navenek je to jasné.
Uvnitř firmy, zvláště certifikované na svařování, musí existovat technologický postup na přípravu a vlastní svařování. Jeho součástí jsou i kontrolní mechanismy! A protože v každé firmě musí platit zásada
"Nepokračuj ve vadné práci"
je povinností, v tomto případě svářeče, na nesprávně provedenou přípravu upozornit svého mistra, případně kontrolora. Pokud ale svářeč svůj svár neoznačuje svým razítkem, nemůže firma většinou při případném sporu prokázat, že právě ten svářeč důležitý svár svařoval. Což by se ovšem v certifikované firmě stát nemělo. Uvnitř firmy totiž svářeč za svůj svár odpovídá, v případě průšvihu až do výše několika platů. A dokazovat špatnou přípravu někým dalším nikdy nevede k úspěchu.
Pafiku, neříkej, žes nikdy nikomu nic důležitého nepůjčil.
jirkati napsal(a):
"Nepokračuj ve vadné práci"
je povinností, v tomto případě svářeče, na nesprávně provedenou přípravu upozornit svého mistra, případně kontrolora.
ked sa na to pozrieme filozoficky , nezlyhali uz tieto sofistikovane zvaracske postupy a kontrolne mechanizmy, vratane mistra a kontrolora, kedze sa tento "nepodarok" dostal az k Varokovi na stol?
kde je zodpovednost pripravara, mistra, kontrolora? alebo maju zodpovednost len zvaraci? pretoze na vyplatnych paskach to tak nevyzera.
z vlastnej skusenosti som zazil v zivote jediny raz!!! stavbu, ked po nastehovani kazdy zvar skontroloval zvaraci dozor, ako je to pripravene, a az potom, ked to bolo dobre, k tomu pustil zvaraca. Inak to dal pripravarom prerobit. Jediny raz!
Pafíku já vím, jak jsem starej ... a o to je to horší. Ale pracuji na sobě.
Zda-li si Varok z příspěvku jirkatiho vytáhnul další, aspoň tři šedý ponaučení?
Jak už jsem psal. Mistra už nemáme, jen vedoucího výroby. Ten to neřeší, raději nebudu komentovat. Svářecího technologa přípraváři pošlou někam že nemají čas na p...y. Některé věci si před svařováním raději obrousím, ale jsou místa kam se úhlovou bruskou nedostanu. A fortunkou se s tím piplat nebudu. Proč když jsou ve firmě přípraváři? Občas si jejich díla před svařováním vyfotím ať mám důkat.
Vlakon: Mistra už nemáme, kontrolora nemáme vůbec. Občas kontroluje kvalitu svářecí technolog. Kde je zodpovědnost přípraváře? U nás nikde. Posmrkají různé konstrukce hala bala, neočištěné, neobroušené a když si jdeme my svářeči říct aby nám to brousili, pošlou nás někde. Že mají plat vyšší než svářeč ani nemá cenu psát.
jirkati napsal(a):
Pafiku, neříkej, žes nikdy nikomu nic důležitého nepůjčil.
Ale jo, půjčil. Třeba polyfůzní svářečku mám v dílně míň času, než kamarád .
Ale vždycky půjčuju jen těm, o kterých vím, že to dostanu zpátky v pořádku.
varok napsal(a):
Jak už jsem psal. Mistra už nemáme, jen vedoucího výroby. Ten to neřeší, raději nebudu komentovat. Svářecího technologa přípraváři pošlou někam že nemají čas na p...y. Některé věci si před svařováním raději obrousím, ale jsou místa kam se úhlovou bruskou nedostanu. A fortunkou se s tím piplat nebudu. Proč když jsou ve firmě přípraváři? Občas si jejich díla před svařováním vyfotím ať mám důkat.
Vlakon: Mistra už nemáme, kontrolora nemáme vůbec. Občas kontroluje kvalitu svářecí technolog. Kde je zodpovědnost přípraváře? U nás nikde. Posmrkají různé konstrukce hala bala, neočištěné, neobroušené a když si jdeme my svářeči říct aby nám to brousili, pošlou nás někde. Že mají plat vyšší než svářeč ani nemá cenu psát.
Prostě to vidím tak, že sis jen přišel postěžovat, jak máš těžkej život. Dělat s tím něco v podstatě nechceš.
Máš to těžký, asi bych se poohlédnul po nějakém příhodném stromu být tebou ....
Jo , zůstal na smýšlení 15letýho kluka , asi neměl hodnýho tátu , aby mu jich včas pár vrazil a taky mu nesdělil pro něj krutou pravdu , že je na konci potravního řetězce .
a druhej od konce nemá na víc než si na tom posledním honit ego
Zatím co pan bububu asi dostával rány každý den.