SVARFORUM.cz - forum o svářečkách a svařováníChcete-li přispívat do fóra, musíte se zaregistrovat ! Navštivte také: SVAR INFO |
![]() |
Nejste přihlášen(a)
Dobrý den, rozhoduji se mezi Jasic Invertor TIG JASIC 320 Pulse AC/DC PFC+ vodní chlazení a nebo Ideal TIG IDEAL EXPERT TIG 222 AC/DC PFC PULSE Pro5 LCD W a nebo Ideal TIG IDEAL EXPERT TIG 322 AC/DC PULSE Pro7 LCD jakou by jste doporučily jak spolehlivost tak servis atd. Jednalo by se o sváření kolem domu jekli, trubky atd… a pak plechařina na autech a plus výfuky a kolem aut a pak občas i nějaká montáž u zákazníků děkuji za odpověď a radu
Na práce které uvádíš by jsi měl přehodnotit metodu. Doporučuji MIG - MAG.
Za mě Mig mag na nerez nebo hliník neni moc dobré jelikož chci dělat nerez výfuky a vedení vzduchu nebo i vedení vzduchu v hliníku ale pokud se mílím tak budu rád za uvedení na pravou míru ale spíše mě zajímá uvedené dvě značky dekuji
Nebo si myslím i ze okolo baráku tigem udělám bránu nebo zábradlí když budu mít 300 ampér tiga nebo se pletu ?
Na hliník a nerez dobrý, na práce kolem baráku nevhodné. Kup si to, na co máš zajištěn servis. Záruční i pozáruční.
A jak je to nevhodné z jakého důvodu ?
Pomalé, hodně hřeje, drahé, vyžaduje čistý materiál a velkou zručnost.
Když pomineme vysokou cenu svářečky, tak koukněte kolik stojí láhev Argonu. Na větší věci co uvádíte by jste měl mít trochu větší láhev, ne ty prcky kolem 8-10L. Ty moc dlouho nevydrží. Potom musíte materiály zdlouhavě čistit, jde to pomalu a musí se to už umět.
Umím jak s tigem tak Mig mag a o to čištění mi nejde na Mig mag si také radši vše čisti a počítám že budu potřebovat větší lahve s argonem a to bych kupoval i na Mig mag velké láhve a ono je to rozdíl par stovek jestli směska nebo čisty argon spíše mě jde jaka značka je lepší podle vás jestli Jasic nebo Ideal všechny modely i s chlazením nechci bez chlazeni servis je asi lepší na Jasic ale jde mi o zkušenost se značkami a jak každá vaří a vše dekuji
U tigu moc nejde o to jak svařuje stroj, ale jak to jde svářeči. Pokud tigovka jistě a spolehlivě zapaluje a pak hoří oblouk, je jenom na tobě co s ním uděláš. Já znám pouze Jasic a ten je dobrý. Ideal jsem nikdy neměl tu čest zkusit, ale z doslechu vím, že je taky dobrý. Tak si budeš muset nějak vylosovat co koupíš. Já doporučuji na doma nějaké malé cočko s elektrodou. Mix na hobby použití je naprosto zbytečný, zhruba desetkrát dražší než CO2 a benefity nemá žádné.
To já to nemám jen na doma, ale jezdím občas vařit do Německa farmacii a potravinu a když mi rupne v hlavě tak i občas rafinerie a kotelny a proto chci s chlazením mašinu a doma dělám jinak vedení vzduchu do zavodaka a nebo výfuk s nerezu a svody atd to byl jen příklad na doma a vím ze stím svařím v pohode i branku atd ale proto spis chci tiga s chlazením nějakýho 220 ampér až klidne 320 ampér jen jsem chtěl spíše vědět názor na obě značky a o cenu plynu mi až tak nejde a vím kolik se co pohybuje cenově a když už co2 na doma tak jedině s mixem