SVARFORUM.cz - forum o svářečkách a svařování


Chcete-li přispívat do fóra, musíte se zaregistrovat !


Navštivte také:     SVAR BAZAR      SVAR INZERT      SVAR INFO
Reklama na SVARFORUM

Nejste přihlášen(a)

SVARBAZAR - internetový bazar svářeček      SVARINZERT - akční nabídky svářecí techniky      SVARINFO - magazín o praktickém svařování


#1 09-09-2019 16:51:12

MrKrok
Člen
Registrovaný: 19-12-2016
Příspěvky: 5

Nastavenie parametrov pri mma

Zdravim. Kupil som zvaracku jlb welder fantasy 210 ac dc. Teraz som potreboval varit mma ale neviem kolko nastavit parametrov. Nastavuje sa nielen ampere ale aj pociatocny prud cas arc forse a pripadne aj vypnut vbr. Neviete kolko nastavit tie parametre aby na mma stacilo uz iba zvysovat nastavenie prudu ?  Vdaka

Offline

 

#2 09-09-2019 19:39:39

Famater
Člen
Místo: Hradec Králové
Registrovaný: 24-01-2012
Příspěvky: 2717

Re: Nastavenie parametrov pri mma

Nastavení parametrů Hotstart a arcforce, pokud je nastavitelné bude záležet na tom, jak je to u tohoto stroje vymyšleno. Bohužel jsem nenašel  manuál ani na stránkách FW. Takže bude asi těžko radit.


TP1500, KITin 170LA, JLT250 ACDC,vodní chlazení vl. výroby, hořák SR18, Binzel SR26 s pot., Plasma CUT55, autogen PB-kyslík
Křemíková 3fáz 200A vl. konstrukce

Offline

 

#3 09-09-2019 21:44:16

MrKrok
Člen
Registrovaný: 19-12-2016
Příspěvky: 5

Re: Nastavenie parametrov pri mma

Manual som nasiel v polstine ale nejak som sa nedocital ci to ma anti stck a tie hodnoty su napisane od do. Link na manual je https://www.google.com/url?sa=t&sou … TZ-4RCKJ5y

Offline

 

#4 10-09-2019 08:07:18

Famater
Člen
Místo: Hradec Králové
Registrovaný: 24-01-2012
Příspěvky: 2717

Re: Nastavenie parametrov pri mma

Já mám v podstatě to samé, ale 250 třífázovou. Má jak arc force, tak hotstart. Na MMA ji nepoužívám. Půjde o to nastavit obě tyto hodnoty do základního nastavení a pak jen korigovat. Dnes se na to podívám a dám vědět.


TP1500, KITin 170LA, JLT250 ACDC,vodní chlazení vl. výroby, hořák SR18, Binzel SR26 s pot., Plasma CUT55, autogen PB-kyslík
Křemíková 3fáz 200A vl. konstrukce

Offline

 

#5 10-09-2019 08:17:47

Famater
Člen
Místo: Hradec Králové
Registrovaný: 24-01-2012
Příspěvky: 2717

Re: Nastavenie parametrov pri mma

Ještě jsem se podíval na rozsahy nastavení. Hot start jde nastavit ve dvou parametrech:
% zvýšení proudu 0-100% a doba trvání 0-2sec. Pro začátek bych nastavil 30% a 0,3-0,5sec. Kdyby při zapalování bylo problém oblouk udržet, zvýšil bych trochu % proudu a čes.
Arc force je nastavitené 0-100%. Tady záleží na druhu elektrody. U rutilek na minimum, i  0%, u bazických bych zkusil 30-50%. Kdyby elektroda při malém proudu najednou zhasinala, tak trochu přidat.
Uvidíš, jak se to bude chovat a když bude problém, tak dej vědět.


TP1500, KITin 170LA, JLT250 ACDC,vodní chlazení vl. výroby, hořák SR18, Binzel SR26 s pot., Plasma CUT55, autogen PB-kyslík
Křemíková 3fáz 200A vl. konstrukce

Offline

 

#6 10-09-2019 10:33:26

MrKrok
Člen
Registrovaný: 19-12-2016
Příspěvky: 5

Re: Nastavenie parametrov pri mma

Diki skusim to nastavit a odskusat. V manuale sice pisu aj anti stick ale ten sa neda nastavovat tak uvidim

Offline

 

#7 10-09-2019 11:36:39

Famater
Člen
Místo: Hradec Králové
Registrovaný: 24-01-2012
Příspěvky: 2717

Re: Nastavenie parametrov pri mma

antistick se nenastavuje, je nastaven ve fabrických parametrech a nedá se na něm nic nastavovat, ani není k tomu důvod. Pro začátek si vypni VRD, běžně téo není potřeba.


TP1500, KITin 170LA, JLT250 ACDC,vodní chlazení vl. výroby, hořák SR18, Binzel SR26 s pot., Plasma CUT55, autogen PB-kyslík
Křemíková 3fáz 200A vl. konstrukce

Offline

 

#8 10-09-2019 11:55:52

MrKrok
Člen
Registrovaný: 19-12-2016
Příspěvky: 5

Re: Nastavenie parametrov pri mma

Ok vypnem to

Offline

 

#9 10-09-2019 18:04:36

Brembo
Člen
Registrovaný: 24-04-2012
Příspěvky: 479

Re: Nastavenie parametrov pri mma

Hotstart sa nastavuje prípadne vypína podla hrubky materiálu. U tenkých materiálov 2 mm a menej vypnut uplne,pri 3 mm a via možte nastavit na 60% a dlžka 1 sekunda,ked nebude stačit možte to zvýšit. Bázické spravidla vyžaduju minimálne 70%.

Offline

 

#10 10-09-2019 19:06:14

MrKrok
Člen
Registrovaný: 19-12-2016
Příspěvky: 5

Re: Nastavenie parametrov pri mma

Vdaka chlapi

Offline

 

#11 10-09-2019 19:30:14

Famater
Člen
Místo: Hradec Králové
Registrovaný: 24-01-2012
Příspěvky: 2717

Re: Nastavenie parametrov pri mma

Ještě doplním. Mám Froniuse TP1500. Ten má hotstart pevně nastavený 0,5sec a proud +30% (max 160A).  Arcforce má možnost nastavit v 4 stupních 0, +13A, +27A, +40A.


TP1500, KITin 170LA, JLT250 ACDC,vodní chlazení vl. výroby, hořák SR18, Binzel SR26 s pot., Plasma CUT55, autogen PB-kyslík
Křemíková 3fáz 200A vl. konstrukce

Offline

 

Zápatí

REKLAMA na SvarFóru

O SvarFóru + Pravidla

Powered by PunBB

SVARFORUM diskusní fórum o svářečkách, svářečích a svařování kovů i plastů.
Ze skupiny SVARWEB - portál vašeho svařování.   2005 Notice: Use of undefined constant Y - assumed 'Y' in /DISK2/WWW/svarforum.cz/www/forum/footer.php on line 137  -  2019


Doporučujeme:  Dětské montérky a maskáče  ♦  Svářečky MIGO a ELDYS