SVARFORUM.cz - forum o svářečkách a svařováníChcete-li přispívat do fóra, musíte se zaregistrovat ! Navštivte také: SVAR INFO |
|
Nejste přihlášen(a)
Já když už kuchám někomu třeba Optrelku, kterou kdysi kupoval za 12 tis., tak přidělám zrovna pouzdro na 2xCR2032 nebo i na větší a je to vyřešeno. Ano jde to udělat i tak jak je na fotce ![]()
bobobo napsal(a):
čas úpravy 10 minut
nelži, to bys nestih - provrtat kuklu, připájet kontakty, dobastlit připojení v kukle ![]()
Já teda nacpal i do čínský kukly kde byli originál přiletovaný 2032 nebo slabší, patice na stejný baterky a vešlo se . Toto je ve stadiu definitivniho provizoria ![]()
Máš pravdu , stihl jsem to dřív .
Pěkný hnus. Fuj
jak se vám vybíjí rychle baterky (origo)? Mám SpeedGlass 9100xx a je to hrozný.baterky se vybíjí i při vypnutým stavu.Když vezmu kuklu do ruky za čas(za cca 3 měsíce),baterky jsou KO. Je to normální,nebo je něco špatně ? Existují nějaký padělky kukel SpeedGlass ?
nemalo byt to byt normalne - speedglaska sa po hodine necinnosti vypne sama - iba ak by ju nieco stale "aktivovalo" - nemohla reagovat na nejake svetlo?
ja menim baterky cca raz za rok, a to s nou zvaram takmer kazdy den - tiez mam 9100xx
nn,ona vypne,ale za čas (3 měsíce) nefunguje.Po výměně baterek zas OK.Uvažoval jsem už o externím vypínači,ale nechce se mi zasahovat do DPS.Je ta kazeta opravitelá,nebo se řeší pouze výměnou ?
nie je jednoduchsie vybrat baterky, ked vies, ze ju nebudes pouzivat?
Taky měním zhruba za cca 9-12měsíců.Jedině Lidl baterky vydržely cca 3-4 měsíce.Nejdýl mi ale vydrží Panasonicy.Mám 9100X
právě že se musí dost rozebrat a vyndat celá kazeta ven.Když by člověk kuklu používal náhodně (někdy každej den a z toho jednou za dva měsíce i víc),byl by vypínač vhodnější.Kukla má dvě baterky.
Editoval Sender (26-10-2016 21:11:23)
No pod každým okem jeden"šuplíček na jednu CR2032.Manipulačně je lepší rozebrat celou kuklu,ale u 9100X to lze s trochou zručnosti vyjmout jen po odklopení stříbrné "masky".Nicméně když už baterky měním rovnou kuklu i kompletně vyčistím.
Kuklu používám každý den a baterky vydrží rok a půl.
Sender napsal(a):
jak se vám vybíjí rychle baterky (origo)? Mám SpeedGlass 9100xx a je to hrozný.baterky se vybíjí i při vypnutým stavu.Když vezmu kuklu do ruky za čas(za cca 3 měsíce),baterky jsou KO. Je to normální,nebo je něco špatně ? Existují nějaký padělky kukel SpeedGlass ?
Tak to normální rozhodně není, měl jsem na opravě jednu 9100x a ta čas od času sama měnila tmavosti a vůbec se chovala zvláštně ikdyž byla položená na stolu. Diody na ní blikaly jak barevná hudba.
V autě mám 9100x a baterky tam mám cca 5 let - používám jen na test svářečky.
Mám Esabku a v pohodě mě vydrží baterky 5 až 6 roků. Jole.
u nás v Kowaxu (1 baterka) vydržela ca 2 roky občasného svařování. Když už byla řeč o výměně kazety, u KWX 73 stála téměř jako nová kukla, asi o 300Kč méně
Pro znalce , proč tam chcete dávat dvě! baterky ?????
pán volnosti napsal(a):
Tak to normální rozhodně není, měl jsem ........
Tak přesně to mi to občas dělá. Je ta kazeta KO ? Jde to opravit ?
Když nandám baterky,tak to den funguje celkem OK.Když baterky nevyndám tak to druhej den zlobí.Mám dvě kazety (9100xx) -u obou stejný problém.
Kukla se dá používat pouze při teplotách cca nad 15°C (aby si člověk moc nenablikal do očí).
Kontrola stavu baterek .
bobobo napsal(a):
Pro znalce , proč tam chcete dávat dvě! baterky ?????
Protože speedglas je na dvě baterky,tak vyměnit jen jednu je asi blbost ne ![]()
Takovýmito argumenty se toto forum jen hemží . To je síla, asi to nikdo neví ........
bobobo napsal(a):
Zdravím přispívající . Zoufalé stavy plodí zoufalá řešení .... cena úpravy 0,0- , čas úpravy 10 minut se vším .
http://www.svarforum.cz/forum/uploads/t … 42-001.jpg
Proč dvě baterky?????
Ak tam bola napriklad CR2032 ta ma 3V. Potom ich ma zapojene seriovo.
Asi nechcel vyberat baterku z maticnej dosky v PC kde taka baterka zalohuje RTC hodinky a NVRAM-ku.
Asi potreboval velmi surne zvarat (proste nuzdovka co suplik dal)
Skoda na to zakladat novu temu, stacilo to pridat inde. sem alebo skor sem. ![]()
Na starej maticnej doske je aj drziak na tie ploche staci vypajkovat a kabliky od PATA/FDD su tensie ![]()
Na elektrotechnika by som cakal inu pracu. Jak pisal Varok - kabliky fuuj
"MISTR" mohol napisat postup pajkovania tych tazko pajkovatelnych plosiek pre zaciatocnikov (bez poskodenia baterie)
potom by vlakno malo vyssiu pridanu hodnotu.
Nastastie nove kukly nemaju tento problem. 2 roky jedna zatial baterka (hobby zataz:1-2x za mesiac polhodka prace)
Peace alebo Piss? - a tak dlho som vydrzal byt ticho..... ![]()
Editoval ihlan (29-10-2016 11:03:24)
bobobo napsal(a):
Takovýmito argumenty se toto forum jen hemží . To je síla, asi to nikdo neví ........
Asi ne když jsi se ptal.