SVARFORUM.cz - forum o svářečkách a svařováníChcete-li přispívat do fóra, musíte se zaregistrovat ! Navštivte také: SVAR INFO  | 

| 

Nejste přihlášen(a)
Už se to rovná. Dneska jsem na 30kg propan butanu (je to ta větší bomba, co se prodává u benzínek) spotřeboval 3 stejně velké flašky kyslíku. Flexu jsem použil jen 10 mint, pak letěla do auta- nešlo to, kousala se- jak se to železo kroutilo, když rupnul kotouč, tak jsem se nasral.............
to je pořád strašně moc, nemáš děravé hadice? Když uchází kyslík tak to uslyšíš, PB neuslyšíš a venku ani neucítíš - pokud je porucha dost daleko od místa řezání 
 ![]()
Kyslík jsem kontroloval a nic, u toho pb si nejsem jistý- zítra natlakuju z kompresoru a strčím pod vodu. Ty hadice maj už 20 let............
tomape napsal(a):
20 let............
aha, no pokud se odmlčíš a přestaneš chodit na Svarfórum - aspoň budem vědět proč! ![]()
Je to jasný, zítra valím pro novou hadici na pb................ Rozpraskaná je- ale nepropouštěla skoro vůbec, až na 1 MÍSTO- DOCELA JSEM SE ZPOTIL, když jsem to objevil- jen půl metru od hořáku..................
Dobrovolný hasič? A co vyhláška 87/2000. Známe? 

A to se ještě vsadím, že ta hadice je na Acetylen a nikoliv na PB. Nebo se pletu?
Ale to je v pohodě. Kovářova kobyla... a tak dále. To tak prostě chodí ![]()
Admine, pořádně jsem na to kašlal, hlavně, že to makalo. Měl jsem je koupené od zámečníka, sice hadice byly popraskané, ale kyslík nesyčel. Teď už jsou obě nové. U dobráků je tohle celkem časté- každému radí, a sami to stejně dělaj.......... Hadice byly originál na pb- hořák, vše přímo od výrobce. když už jsem byl v prodejně, tak jsem vzal i těsnění...............
tomape napsal(a):
Zítra něco nafotím.
tak co KOLEGO 
 kde sou fotky? admin tě pěkně načapal na žížalkách - hasič ![]()
Bourači, hadice vyměněný. Zítra se jede bourat dál... Dneska jsem uklízel- domu jsem pitáhnul 3 plný V3Sky- listový pera byly skoro na rámu přilepený........... Musím si posypat popel na hlavu, že hadice jsem měl k hořákům za 300, neskontroloval jsem je a šel rovnou do akce............
Bourači, tak už my to funguje dobře, seník stojí ještě z poloviny a bývalý kravín je ještě nedotknutý. Pěknýho železa je tam víc, než jsem si myslel. Už jsem odvezl 10 plných V3Sek. Zatím jsem si nechal jen 3 fůry, zbytek jsem rozprodal. Dneska jsem vypotřeboval 1 *10kg propan butanu a 5*50kg kyslíku.................
tomape napsal(a):
Dneska jsem vypotřeboval 1 *10kg propan butanu a 5*50kg kyslíku.................
Ano to je správný poměr, u takových konstrukcí. Profesionálním hořákem je ten poměr ještě o dost lepší.
Ale moc se nenafukuj 5,5 flašky kyslíku by mělo na takovej seník i s jeřábovou drahou stačit ![]()
Seník má na šířku 70 metrů a na délku skoro 200- okolo samý louky, někde to uskladnit museli........ Kravín je dělanej z takovejch těch Y stožárů z íček- v pěti řadách, 20 metrů od sebe...................... Dneska jsem zkoušel jeden stožár dostat k zemi- po vyžezání 2/3 taverzy a nahřátí zbytku to šlo pěkně dolu. Rána to byla pořadná......................... Těch stožárů je tam celkem 80............
Chlapy, čím by bylo nejlepší rozpálit železo silné 7cm?jedná se o vysoké silážní žlaby- podpěry z oceli, a výplně v nich jsou z betonu- betonový panely jsou již prodaný, ale Teď jde o to, čim to rozdělit a odvest........................ Autogen mám propan-butan+kyslík. Elektriku v míste nemám. 
Byla by tu ještě jedna možnost, odřezat nýty a pak to nějak urvat, co myslíte, je to časově rychlejší? Seník už bude skoro celej rozpálenej, ale kravín mě ještě čeká...... :-(
Díky za rady...
Při spravnem osazeni horaku,by neměl byt problem ani 100mm.
Takže asi nic lepšího nebude což? Řezákem mi to jde, ale pomalu........ Jedná se o 100 oelových podpěr o tloušťce 7cm a délce cca 30-40cm - jsou to kusy vysoký 7metrů- nakloněný směrem ven. Dostat k zemi to není problém, ale problém je to rozpálit na kusy, který zvednu na korbu V3sky hydraulickou rukou......... Hold za komoušů se ocelí a betonem nešetřilo................ Silážní žlaby by vydržely snad i dělostřeleckou palbu.......
tomape napsal(a):
Takže asi nic lepšího nebude což? Řezákem mi to jde, ale pomalu........ Jedná se o 100 oelových podpěr o tloušťce 7cm a délce cca 30-40cm - jsou to kusy vysoký 7metrů- nakloněný směrem ven. Dostat k zemi to není problém, ale problém je to rozpálit na kusy, který zvednu na korbu V3sky hydraulickou rukou......... Hold za komoušů se ocelí a betonem nešetřilo................ Silážní žlaby by vydržely snad i dělostřeleckou palbu.......
Zdravím,
co takhle kyslíkové kopí???
Přemýšlím o něm- už jsem ho i zkoušel...... Zatím nejlepší způsob se mi osvědčit vypálit nýty a pak to oddělit navijákem - není to k sobě naštěstí přivařený, jen sražený a snejtovaný. kYSLÍKOCVÝ KOPÍ JISTĚ VYzKOUŠÍM.
Kurňa, ten pozink se mnou zamával.................. 2 dny totálně oddělanej- horečky, průjem - prostě nepoužitelnej!
Tak jsem dneska schodil 2 sila- odpálil jsem všechny matky na patkách a pak pomocí V3sky jsem za ně škubnul. Ale ty silážní žlaby, to je teda mňamka- za 4 hodiny jsem rozpálil jen 2 vzpěry......... ![]()
Zdravím Bourači, mám dotaz na tento řezací hořák : http://www.arweld.net/195,palnik-do-ciecia-twc-1.html
Dávám dohromady soupravu PB-O2 jen pro kutilské účely, žádné dlouhodobé pálení, tu a tam kolem chalupy něco tlustšího uříznout (na co nestačí plasma Berlan). Slyšel jsem že tzv. třítrubkové hořáky jsou dobré např. nestřílí...
Lze tento hořák také použít pro náhřátí šroubu, kulatiny a plocháče před ohýbáním, nebo musím pořídit jiný ?
Děkuji za rady.
Já teda na ohřev beru klasickej na sváření plamenem. Tenhle je řezací, myslím, že ti udělá vyšší teplotu a šroub se spíše rozteče.......
Já teda na ohřev beru klasickej na sváření plamenem.
Myslíš klasický svařovací hořák pro acetylen anebo pro PB ? Funguje acetylénový svař. hořák na PB, kdyby jo tak ty se dají sehnat levně.
Mario napsal(a):
Zdravím Bourači,
čau, na první pohled to vypadá velmi dobře, podobný systém upínání trysek má myslím Messer, zcela jiný než GCE a také jiný než Harris,  jde o to že tento systém u nás není rozšířen a skoro nikdo takové trysky neprodává ale při nákupu řezáku koupíš 1 trysku a na doma ti vydrží roky (pokud si ji nepřiskřípneš do řezu, nebo nebudeš řezat trysku utopený konec někde v díře - tryska s hubicí se nechladí = roztaví se)
 150zlotejch za takto dlouhý řezák je výborná cena, jiní výrobci začínají někde u 3tis.Kč
Možná že tryska s hubicí a hadičníky s maticema nebudou v ceně (+ ochrana proti zášlehu) to už by bylo podezřele málo.
 Nezkoumal jsem ten e-shop nevím zda k tomu příslušenství dáva, osobně na doma bych si vzal trysku č.3 s takovou ohřeješ i uřízneš cokoliv, 1 - 100mm, jde jen o tlaky plynů. PB 0,5 - 1,- bar / O2 3 - 6barů
Při objednávce bych dal pozor ať je tryska pro PB (nikoliv acetylen) 
 Jestli to koupíš, napíš jak to chodí ![]()
Bourači děkuji za podrobné zhodnocení i s vysvětlením. Je vidět, že se vyznáš :-)
Dám vědět jat to funguje. Láhve už mám plné, tak jen objednat vše potřebné pro soupravu PB+O2, redukčáky, pojistky proti zášlehu jak za hořák tak k redukčákům plyn i kyslík, hadice...
Zdravím,
na domácí práce je zcela dostačující,klasický ''Chotěbořský''(R-6,RN-6).
Seženete jej za pá korun,je jich plná inzerce.
Pro příklad,na bazos.cz jsem vyděl original na propan-butan;rukojeď s řezacím nástavcem za 1tis.