SVARFORUM.cz - forum o svářečkách a svařováníChcete-li přispívat do fóra, musíte se zaregistrovat ! Navštivte také: SVAR INFO |
![]() |
Nejste přihlášen(a)
Na stejné hodnoty mi v ArCo2 92/8 synergie hodila proud ke 150A což už smrdí propálením té 2 plechu,takže položit to víc do té 14mm kulatiny a vysokou postupovou rychlostí,tedy s vyšší pravděpodobností chyb.V té 82/18 se mi dělalo líp
No, dobře že jste si objednal helfra, určo to někde nastavovali nebo se s tím setkali, nebo si info seženou z firmy. Samotnýmu se to blbě nastavuje, na Phoenixu si ten svar můžete nastavit a definovat jak chcete, jsou tam speciál funkce pro puls i superpuls. No chce to zkusit, tlf jsem uvedla, snad jste se domluvil, víc nepomůžu, nemám zrovna uváděný plyn, ať se povede, poinformujte abych byla chytřejší, zdravím.........
Dobrý den Evito,volal jsem na uvedený telefon,tak se těším,jak to bude svařovat bez kuliček.Už si chystám síťovku na eruem.Děkuji.
Tak ako? Problem je vyrieseny?
Nechci mluvit za jiné, ale nevím kdy tu kamarád zavítá aby odpověděl. Zkusím ti něco málo říct na tvou otázku. Přijel a snažil se hned spíše nabídnout novější strojek (nastupce tohoto phoenixe)...když chtěl stroj napíchnout na PC zjistil, že nemá výstup na počítač a musela by se karta přikoupit...v základu zřejmě nebyla instalována a nijak jinak neměl co nastavit. Když jsem dovezl směsku 82%Ar zdálo se mi to lepší než s 92%Ar.
Říká, že vyzkouší 1ku drát a ještě mu doporučil pokud se nepletu jiný plyn....
Podle mě se počáteční rozstřik nedá úplně eliminovat (1-2 malinké kuličky ..) je to dané svářečem (škubnutí rukou…dodržení vzdálenosti), provedení svařence a potřeba se hořákem neustale pohybovat ( není to kouťák....tam nemá problém ani kamrád a osobně ani mě to s Pegasem nedělá ani rozstřik) a v neppslední řadě daným plynem.
Kostřící spoje uvnitř svářečky(to co propojuje konektor kostry s výkonovou částí) máte očištěné a dobře dotažené?Někdy udělají 4 tahy dráťákem a otočka klíčem hotové zázraky.(nevím odhaduju podle posledního příspěvku že by to mohlo být i za konektorem).Stejně tak kostřící kleště dobře přitažené na "zdravé mědi"?
Dobrý den,zatím nic nového pod sluncem.Dostal jsem info použít směsku Ar82 s obsahem 2% kyslíku.Má to na svařování nějaký vliv ? Děkuji za odpověď.
Koho to překvapuje že chce hned prodat nový kus protože tím to určitě bude .
Heslem HighTec Welding se moc tedy neřídí a asi si za svím kusem moc nestojí ale to ono každé zastoupení po 2-3 letech co končí záruka ... další rok prodávat jen spotřebák a pak už je čas koupit nový kus co na tom že stál 7tis euro a funguje .
Nedej bože přijít do froniusu a chtít díly na přes 20 let starej kus to pak teprv kroutěj hlavou proč to už někdo nezahodil do kopřiv když je to krám starej .
Juggernault napsal(a):
Nedej bože přijít do froniusu a chtít díly na přes 20 let starej kus to pak teprv kroutěj hlavou proč to už někdo nezahodil do kopřiv když je to krám starej .
Na strojárskom veltrhu v NR som sa pristavil pri stánku Fronius.Hneď na nalákali na súťaž vo virtuálnom zváraní.V pohode ,pobavilo ma to.Keď som im hovoril že mám 20ročné ich zváračky iba krútili hlavou.To už je veľmi staré a to sa už nikde nepoužíva.Vrámci súťaže si zapísali môj kontakt.Tento týždeň mi volali či nechcem kúpiť novú zváračku ,že tá moja stará je už teda úplne na nič...
No,to mě mrzí že se zatím nepovedlo,budu se informovat, já mám ještě starší Phoenix 300 expert puls a přes počítač se to dá nastavit, tak mě napadla kacířská myšlenka, co to pájet Cusi3 drátem by nešlo a jste nezkoušel? Bodujete to v pulsu nebo ve zkratu?,tady se dá nastavovat hafo parametrů, no odchytat na výrobku, pan Ládes správně upozornil na dobré ukostření při zapálení oblouku, no poreferujte jak to dopadlo s tím plynem, co malinko prodloužit předfuk, zdravím.....
Evita: drát je založen klasika 0.8 G3Si a uzemnění je kvalitní. Na svářečském stole je položena masivní měďená deska a naní uchyceny zemnící kleště. Na této desce leží svařenec. Puls nepoužívá..matroš není plech ale vesměs pásoviny-kulatiny tl. cca 4-12mm. Jinak mašina svařuje moc pěkně....hlavně se mi líbí ty možnosti nastavení včetně samotných plynů.
Při sváření jde vidět, že evidentně dolaďuje parametry při sváření a není tak náchylná na změnu nstavení třebas posuvu oproti ohodně jednodušího stroje jako Pegas 200 Mig Man PFC od Alfinu. Neodařilo se mi stáhnout kompletní návod, jak nastavit a zkusit třeba zmíněný Puls. Nechci za kamarada mluvit, ale drát CuSi není zrovna nejlevnější a svařenec jde následně do zinku.
V tomto specifickém případě nezbývá nic jiného, než obejít více svářecích technik a vyzkoušet hodně svářeček, až kápnete na tu pravou. Vůbec to nemusí být nějaká drahá značka. Já testuji velké množství strojů a někdy jsem překvapen, že i velice levný stroj má lepší vlastnosti než drahá značka. Naposledy mě takto překvapilo ceočko FILEX 160, který svařoval bezvadně a mám pocit, že daný úkol by splnil levou zadní.
Robi G napsal(a):
Keď som im hovoril že mám 20ročné ich zváračky iba krútili hlavou.To už je veľmi staré a to sa už nikde nepoužíva.Vrámci súťaže si zapísali môj kontakt.Tento týždeň mi volali či nechcem kúpiť novú zváračku ,že tá moja stará je už teda úplne na nič...
No, na prvním místě je prodej a pak v dálce je možná někde někdo z firmy hrdý na to, že ty mašiny po 20 letech ještě běhají....
Taková mašina musí vařit zcela bez rozstřiku a zapnout pulzní režim znamená stisknout jedno tlačítko.Přece hlavní výhodou pulzního přenosu je eliminace rozstřiku.
Jaký má smysl kupovat drahé našlapané stroje,když svářeč nedokáže využít jejich potenciál?
Zdravím,nechtěl jsem to říct na plnou hubu,ale jsem toho názoru,že jsou potřeba prodat nové svářečky a staré vyhodit.Jenže mají také rostřik i když o polovinu menší.Já jdu za čtyři roky do penze,takže kupovat svářečku za 90000 Kč je zbytečné.
No, v poho, pokud se Vám nepodaří seřídit tohle, tak nová by to taky nezvládla, asi se s tím nesetkali a dneska kluci bez počítače, ale že se k tomu postaví takhle,skuste použít ten puls, plyn na to máte, aspoň by Vám k tomu mohli poslat manuál, já ho mám, ale německy.My jsme to ve škole používali na nerez a hliník, na spešl zkoušky, tohle neměnilo parametry když začal někdo svářet vedle, chopery od Esabu a Cloose to nedokázaly vyrovnat,ale to už je historie, no je fakt že rozstřik při zapálení oblouku jsme neřešili, zdravím
Problém není v kvalitě stroje, EWM je bezesporu vynikající stroj, který zvládne cokoli. Myslím si však, že se jedná o zbytečně mohutnou svářečku s velkým / odpovídajícím výkonu / hořákem. Na práci pro kterou to chce tazatel použít stačí nejmenší hořák MB 15 a zdroj který zvládá svařovat do cca 160A a neprská. Na bažanty taky nepůjdete s kanonem.
Zdravím,používám malý hořák.Menší asi není.
Dlho som tu nebol, ale sem tam prečítam.
Ja som dnes vyfasoval funglovicu Jackle 320C Propuls a čo sa týka rozstreku, respektíve guličiek pri zápale tak nemôžem povedať jediné krivé slovo, jedným slovom dokonalé. Síce som sa s tým hral dnes len pár hodín, ale s doteraz používanou Formicou ForMIG 249 je to ako presadnúť z Felicie do Superba. Formig nezváral zle, ale mimo ideálneho pásma - čo je stred výkonu zváračky to nebolo až také ideálne. Teraz to je ideálne či človek zvára plech 2mm alebo riadny plocháč 10mm
Na druhú stranu za tie groše = zváračka, horák, ventil, kukla a nejaký ten spotrebný material a 6000€ v lufte
Editoval ivko (27-06-2016 16:22:30)
Zdravím,kolega Discovera mi nastavil svářečku a je to o padesát procent lepší.Zlaté české ručičky.Děkuji za to.