SVARFORUM.cz - forum o svářečkách a svařováníChcete-li přispívat do fóra, musíte se zaregistrovat ! Navštivte také: SVAR INFO |
![]() |
Nejste přihlášen(a)
Zdravím,chtěl jsem se zeptat na invertor do cca 4500kč,potřebuji jen kolem baráku sem tam něco svařit.Děkuji
To jste v sekci MIG/MAG svářečky a svařování skutečně nenašel třeba v posledních padesáti příspěvcích inspiraci?
Hlavně MIG/MAG invertor do cca 4500kč bude asi utopie.
Dobrý den,asi jsem se spletl ve zkratkách.mělo to být mma?projížděl jsem forum a vybral jsem si gama 160 za 4500kč.podle recenzí má být dobrá,nejsem profi svářeč jen sem tam něco svařit.
Mam Gama 161 a je fakt super, mohu vrele doporucit.
Mam Svarin(Gama) 165 -funguje spolehlivě.
Dobrý deň, neporadil by mi niekto nejaký spoľahlivý nový GMAW stroj do 2000,-Kč? Minimálne 250A @ 60% s plne hnanou štvorkladkou a dostupným lacným servisom? Môže byť aj odbočka, ale nepohrdnem kvalitným invertorom... ...dopredu ďakujem za tipy!!!
P. S.: Mám obmedzený rozpočet - zoberiem ich maximálne 10 ks...
Editoval FF (04-05-2016 19:59:05)
2 FF. Nebuď sarkasticky, no.
senior - konecne clovek ktery presne vi co chce a Tobe se to zase nelibi
Pro MarekDelong,
v dané cenové kategorii třeba i Kitin 165 což je zhruba ekvivalent Gama 161 uváděné výše.
Jestli to bude Váš první stroj, tak s výše zmiňovanými určitě neuděláte chybu.
Pro FF: naozaj pekné
-- Přesunutí do MMA chlívečku? --
Možná by nebylo marné pro začínající svářeče udělat jedno vlákno ve kterém by byla tabulka se stroji vhodnými do začátku, u každého cena (parametry si každý najde na netu sám), protože ta bývá většinou u prvního nákupu limitujícím faktorem.
Udělat je řazené vzestupně, samozřejmě vypsat ty, které jsou rozumně vyrobené.
Nerad bych aby se to pak zvrhlo ve "flame war" co je dobré a co aušus. Prostě tam přispívat rozumně a respektovat ostatní.
Soupiska 5-10 strojů pro každou metodu by mohla stačit a průběžně ji aktualizovat podle toho co bude na trhu Česko/Slovensko.
Je zde hodně vláken o výběru první svářečky, tak to třeba umístit někam kde to každý začínající snadno najde a neřešit třeba každý stroj zvlášť.
Je to jen návrh.
Editoval Tigem (08-05-2016 10:57:26)
To mi prijde jako hodne dobry navrh. Ale asi se to bude muset obcas upravovat kvuli novym typum.
Možná by nebylo marné pro začínající svářeče udělat jedno vlákno ve kterém by byla tabulka se stroji vhodnými do začátku, u každého cena (parametry si každý najde na netu sám), protože ta bývá většinou u prvního nákupu limitujícím faktorem.
Uplne by stacilo keby fungovalo HLEDAT/SEARCH takych tem je tu viac len vykopat ich chce velku vytrvalost
Nehovoriac ze na svarbazar.cz je viac clankov vhodnych pre zaciatocnikov.
Inak GAMA vs KITT asi prast ako uhod akurat KITTin mal vystup na dialkove co je dobre pre TIG a mne
viac vyhovuje lahsie odcitatelna stupnica pod tlacitkom na KITTin.
Ale zaciatocnikovi by som skor poradil kombi CO2/Elektroda rozdiel je 100e ako cisty MMA invertor. Ale musis navysit rozpocet.
(ten navysis aj tak lebo si kupis kuklu, rukavice, svorky mozno TIG horak a Ar. flasku a zistis ze si hned na 15000czk)
(ak nie do roka tak do 3-5r urcite..... je to ako auto/smartfon kupis lacne/slabsi model chces casom lepsie.)
PS:Pred X rokmi som spravil temu o lacnych kuklach a tiez ju obcas neviem najst a nielen ja ale kazdy novy clen zalozi novu.
Na to aby ste udrzali temu pre zaciatocnikov cistu musel by MODERATOR mat pravo mazat/presuvat prispevky a to zial nema.
Pustim ti moj OMICRON 166 keby si chcel a ja si kupim asi SHARKa alebo CO2/TIG HF kombik.
Editoval ihlan (09-05-2016 07:16:52)
ihlan napsal(a):
... kombi CO2/Elektroda rozdiel je 100e ako cisty MMA invertor....
Pockej, velmi slusny invertor koupis okolo ctyr az sesti tisic, 100e je myslim necelych 3000, za 9000 kombi CO2/elektroda na srovnatelne slusne urovni ?
Velmi slušný invertor mi příjde třeba Transpocket 1500, Alfin 150 nebo Pico 162 jo a mile mě překvapil Fénix od Kühtreiber
A kolik ty jmenovane stoji ?
peta62 napsal(a):
A kolik ty jmenovane stoji ?
12 - 20 tisíc