SVARFORUM.cz - forum o svářečkách a svařováníChcete-li přispívat do fóra, musíte se zaregistrovat ! Navštivte také: SVAR INFO |
![]() |
Nejste přihlášen(a)
Dobrý deň. Potreboval by som radu od skúsených zváračov. Kupil som si zváračku Kemppi minarcmig evo 200. Kupil som ku tomu mix 82% Argón 18% co2. Ked som s nou zacal zvárať vsetko bolo super. Po výmene prvej fľaše zacal pri zváraní strašný zápach. Zvary niesu čiste ale okolo nich su čierne sadze. Prosim niekoho kto by mi vedel poradiť co s tym.
pokial sa ten problem objavil po vymene flase tak je jasne ze je daky bordel vo flasi popripade je niecim znecisteny plyn samotny
Ved pusti plyn cez hubicu, a skus si pricuchnut. Mal by si citit len jemne zapach co2 ako ked otvoris flasu zo sytenou mineralkou. Nebude to nejake drasticke,kedze tam mas len 18 percent toho co2. Ziadne ine pachy tam nesmies citit.
Mam taky pocit ze ten zápach som zacal cítiť pri dochadzani tej prvej fľaše. 8litrovej! Potom som kupil 40litrovu. Ked nezvaram a len tak pricucnem k hubici tak necítim zápach ziadny. Hned pri začatí zvárania je cítiť strašný smrad pri ktorom sa neda dýchať.
Mam stejnou svarecku. Pokud smrad vychází az pri svareni tak to snad musí něco hořet na povrchu materiálu. Za to asi opravdu nemůže svarecka..
To ja viem, a z materiálu to urcite nieje lebo som to skúšal a zvárali som nove a čiste povrchy. A používaš mix alebo co2? Myslel som ze ci to nemoze byt tym plynom. Ci by som neskúsil čiste co2 ale to by som tam musel asi dat predohrev plynu.
Pokud je nastaven vyšší průtok plynu na redukčním ventilu, tak může směska páchnout při svařování. Hlavně při svařování v menších prostorech.
varok má pravdu....když dám u směsného plynu průtok na 12-15l/min mě z neznámého důvodu smrdí při zapálení oblouku nechutně nepopsatelným způsobem....nevím k čemu bych to přirovnal. V místnosti bez průvanu svařuji 6 max 8l/min a není problém. Dělalo mi to i na mé staré odbočkové mašině.
Mam to nastavene na 12l/min tak skusim to znížiť a uvidim co to urobí.
Plyn mam Corgon, průtok 10 na sklenickovym prutokomeru.
Plyn se myslím dává asi 10x průměr drátu. V práci používají na TIG plyn Argon, ten ani tak moc nesmrdí. Ale když svařujeme MIG s plynem Corgon, to je Argon 82% a CO2 plus jiné plyny 18%, tak to všichni perou na budíkách taky zbytečně za vinkl, 20-25L/min a i když máme velké haly, tak to občas hodně smrdí. Na menší dílně je po chvíli zakouřeno více jak od kuřáků a má to takový dívný zápach, který až dusí. Nedokáži to jako popsat. Někdy když svařuji COčkem, tak se u toho taky zakašlu, když je to něco velkého.
Zajtra to vyskúšam a uvidim ci sa nieco zmení. Dufam ze to bude len v tom tlaku lebo pri tom sa neda dýchať.
Tak dnes som zvaral cely den a vyskúšal som od najmenšieho tlaku az po max a vobec to nepomohlo. Asi sa na to skusim opytat na nejakom servise Kemppi a aj s predajcom plynu co mi na to povedia.
chod tam kde si bral plyn,popripade tam dotrep aj zvaracku a skus nahodit inu flasu a len tak daco na skusku pozvarat...
Tak a je to vyriešené. Zacalo to ked kamarát doniesol trichlor a poumyval motor.
Kamarát chcel spáchať atentát? Trichlor pri prehriatí generuje bojový plyn fosgen.
Uz vieme co spolu nejde dokopi. Treba si na to davat fakt pozor. Taku vec som vobec nečakal.
A jak jsi spokojenej s Kemppi ?
Su to super stroje. ja mam aj Kemppi minarc evo 180 a inu značku by som uz nechcel. Som maximálne spokojny. A ty mas aky názor?
Jo tak ja mam Minarcmig Evo200 a zatím taky super.