SVARFORUM.cz - forum o svářečkách a svařováníChcete-li přispívat do fóra, musíte se zaregistrovat ! Navštivte také: SVAR INFO |
![]() |
Nejste přihlášen(a)
Dobrý den,
mám svářečku Güde s malou bombou(nově naplněnou). Bohužel mám problém, pokud zmáčknu spoušť na hořáku, tak je slyšitelný jasný proud plynu, který ale po vteřině začne zanikat až přestane úplně. Bombu mam otevřenou na max, regulátor točím dle znamének +- a je videt, že do hadice plyn jde(jde na ni namraza).
Pokud začnu svářet a jde plyn do hořáku, sváření je klidní a nejí problém( tak těch 5 sekund do vypnuti plynu), ale pak se vse zblázní a nejde svařovat.
Mam proto ba vás problém. Můžete mi prosím poradit kde je chyba? Nějaký typy?
Děkuji
Zdravím Ťa
Co2 flašu si asi menil.Prečítaj si o tom http://www.svarbazar.cz/phprs/view.php? … 2008042101
Děkuji moc za odpověď.
Veškeré články jsem zde přečetl. On tech, které doporučuji nejlevnější tunning až po svářečku stoleti:))
Veškeré příslušenství jsem dostal. Bohužel nemohu tedy zjistit, jestli je ona upravena. Jedna se o bombu od hasičáku. Jediné, co mohu zkusit je, že bombu otočím vzhůru nohama.
Napadlo mě, zda není problém v samotném ventilu. Pokud vse otevřu, dochází k odfuku ventilu, pojistný ventil.
Pokud nemáš z hasičáku vyndanou středovou trubku, tak ti může zamrzat ventil.
Zkus ho otočit dnem vzhůru, jak jsi psal.
Ja som tak zničil jeden redukčný ventil .
Na neupravenej CO2 fľaši - hasičáku.
Dostala sa mi kvapalná fáza CO2 do redukčného ventilu a poškodila ho ....
Ručičkový prietokomer vystrelilo mimo rozsah a samozrejme ho poškodilo.
Kvapalná fáza je veľký problém pre redukčné ventily .
Skrehne gumička vo vnútri ventilu ktorá uzatvára vysoký tlak z fľaše a potom sa rozpadne.
Viem že sa redukčné ventily nemajú podomácky opravovať , ale ja som nemal inú možnosť .
Ventil som rozobral nahradil gumičku druhou a ventil bez problémov funguje ďalej .
Akurát ten prietokomer už neukazuje správne ....
Samozrejme sa jednalo o čínsky jednoduchý RV s jedným budíkom ...
Pravdepodobne máš vo vnútri stúpačku , lebo mne to z ňou tiež vynechávalo.
Tak ako popisuješ prvých 5 minút bolo v pohode , ale potom to začalo vynechávať a mrznúť.
Fľašu som dovaril otočenú hore dnom a nebol problém .
Děkuji všem za rady.
Byl jsem teď zkusit ještě jednu věc.
Malinko jsem natrhl bombu, ventil dal na max a hořák držel zapnutý(svářečka vypnuta).
Minutu až dvě byl proud plynu opravdu veliký a vse fungovalo, ale po cca. 2 min začal ventil mrznout a proud co v hořáku se zarantně snížil. Po pár vteřinách byl ventil z zmrzlý a z hořáku nesel žádný plyn. Dle toho, co jsem si zde přečetl a vašich názorů bych řekl, že se jedna opravdu o bombu neupravenou. Jediné řešení je tedy opravdu bombu používat otočenou.
Dobrý den, podle toho co tady popisujete, tak máte redukční ventil bez budíků? Takové se někdy dávaly v setu, taky jsem ho původně dostal ke svářečce. Tam bohužel ani přibližně nepoznáte, kolik je průtok plynu. Kupte alespoň s jedním budíkem, ale lépe se dvěma, dnes se dají koupit už kolem 500,- kč.
Jestli máte opravdu ten bez budíků, máte asi nastaven moc velký průtok, taky mi to dělávalo u klasického neupraveného hasičáku. A to mám redukčák se dvěma budíky. To kolečku na štelování úplně uzavřete a potom asi o půl otáčky povolte. Zkuste zmáčknout tlačítko na hořáku nyní a jak dlouho plyn syčí?
Nejhorší to bývá s těmi hasičáky právě teď v zimě, to zamrzne hned.
Děkuji za doporučení.
Nemel jsem teď moc času si se svářečkou pohrát. Jen dnes cca. hodinku. Me.postrehy po otočení láhve jsou takové, že plyn je konstantní a vse se zda. Ze funguje. Jen bohužel nějak nedokážu posoudit, zda je plynu dost, nebo málo. Plyn je slyšet, že syčí ale k průvan se nejedná ) Po rozhovoru s kolegou, který se svářením živil, mi byli řečeno, že zase nesmí byt plynu moc, jinak chladící svár. Takže hodnotu plynu nechám tak, jak je.
Jediné, co bych rád věděl je, zda to ze je láhev otočení má vliv na životnost cele láhve a zda je rozumné ji takto nechat do jejího vyprázdnění?
Začínám bohužel pociťovat fakt, že svářečka Güde neni opravdu žádná hitparáda a pracovat s ni je očistec. Jsem spíše kutil zaměřený na drevo pracující s nářadím, co svou funkci plní. Bohužel tato svářečka mi přijde, že lepí a nesvařuje. Mimo to mi při nastavení největšího proudu vyhazuje pojistky. No, uvidíme jak to s ji půjde.
Ak nemáte prietokomer na regulátore ,potom doporučujem takýto šikovný ručný. http://www.zvartop.sk/product.php?id_product=325
Editoval Robi G (28-01-2016 19:14:28)
Mimo to mi při nastavení největšího proudu vyhazuje pojistky. No, uvidíme jak to s ji půjde._ tohle jde ostranit stykačovym softstartem.
Pánové, když vám povím, ze jsem dnes pokoušel svařit vozík a místo 2hodin sváření jsem jen lítal kolem toho krámu, který místo toho aby dělal to, k Čemu je určen, tak stávkuje.
Drát nejde plynule, neskutečně se zadrhává, bomba otočená vzhůru dohama mi vytekla a to nemluvím o dalších maličkostech.
Takže tomu dam ještě poslední šanci a pak budu vybírat pořádnej stroj, protože tyhle levný krámy jsou jen pro zlo.
Vytekla láhev? Juj, tak to slyším poprvé. Jojo, GUDE, to same co Einhell, šit největší.
Mel jsem ji otočenou dnem vzhůru. A neustále mi tekla kapalina kolem uzavíracího ventilu. Říkal jsem si, že je to možná sražená vlhkost, ale když mi dnes došla láhev po necelém týdnu a 2h svařování, tak mě napadlo, že mohla vytéct.
Jinak šitem se to ani nazvat nedá. Je to něco mnohem horšího.
A co teprve kdyby to byl shit!
To prej ne, my češí víme jak se to píše)