SVARFORUM.cz - forum o svářečkách a svařováníChcete-li přispívat do fóra, musíte se zaregistrovat ! Navštivte také: SVAR INFO |
![]() |
Nejste přihlášen(a)
Zdravím všechny místní borce.
Potřebuji do dílny nějaký univerzální stroj.
Co budu svařovat:
Nejčastěji plech 4mm, max 5mm černá i nerez.(netlakové vychlazovací nádrže na vodu)
Konstrukce z jaklů.
Časem i experimenty s hliníkem.
Mám vybrané tyto dva stroje:
http://www.svarecky-elektrody.cz/lincol … ly/d-1815/
http://www.alfin-trading.cz/telwin/svar … l-synergic
Oba mají LCD, důvod je ten, že pro mne bude jistě jednodušší nastavení parametrů.
telwin - 100 A při 60% ??? a dop.jistič 32A u Lincolnu to vychází líp
Editoval jonky (13-01-2016 07:33:51)
No a co třeba Picomig, je to čtyřkladka a umí to puls na nerez a hliník, je trošku dražší ale cena je v Benešově vždy k jednání....zdravim
Evita napsal(a):
No a co třeba Picomig, je to čtyřkladka a umí to puls na nerez a hliník, je trošku dražší ale cena je v Benešově vždy k jednání....zdravim
Mohu potvrdit. Na německý ceník neberte ohledy a na ceny překupníku také ne. tyhle malé stroje se navíc dělají v Jiříkově takže je to vlastně takový Němco-Čech :-D a umí to všechno včetně elektrody, a fajn je nastavení všech parametrů... (snad nezklame, mám jí teprve 14 dní takže na nějaké velké kopání za team je trochu brzy)
Evita: Tušíte jestli je možné ovládat přiblížení drátu (plíživou rychlostí) jak píšou v manuálu ? Příjde mi občas čekání na drát trochu zdlouhavé
No a nemáte dlouhou dobu předfuku, mám 0,3 s, jinak 5s držet tlačítko dynamiky, a máte tam dohoření a předfuk, nebojte si s tím pohrát, dynamiku si přizpůsobíte při sváření dle drátu, při pulsu si to zkorigujete napětím a kdyžtak trošku tlumivkou..zdravím
V Benešově myslíte konkrétně kde? Díky
Evita napsal(a):
No a nemáte dlouhou dobu předfuku, mám 0,3 s, jinak 5s držet tlačítko dynamiky, a máte tam dohoření a předfuk, nebojte si s tím pohrát, dynamiku si přizpůsobíte při sváření dle drátu, při pulsu si to zkorigujete napětím a kdyžtak trošku tlumivkou..zdravím
Zdravím, je možné Vás kontaktovat mimo forum?
Jiste vlevo pod nickem ma kazdy odkaz na email