SVARFORUM.cz - forum o svářečkách a svařováníChcete-li přispívat do fóra, musíte se zaregistrovat ! Navštivte také: SVAR INFO |
![]() |
Nejste přihlášen(a)
Stránky: 1
Dobrý den
chci se zeptat zda je možné nechat si naplnit láhev CO2 nebo argonu bez svářečského průkazu?
Ano
Ten argón ani oxid sa na preukaz nepýtajú. Im stačí prebytok tlaku v plniacom zariadení oproti plnenej fľaši.
Našťastie na to netreba žiaden preukaz .
Pri CO2 šup fľašku do auta a hurá do najbližšieho servisu hasiacich prístrojov .
Horšie s argónom .
Tam pýtajú nájom za fľašu a preto musím jazdiť pre argón do PL .
to mas ako ked kupujes benzin na pumpe...nema ich preco zaujimat ci mas vodicak
a ten argon a co2 alebo mix v Polsku nie je horšej kvality? ake mate skusenosti?
CO2 i argon z Polska v pohodě. Myslím že odtamtud vozí plyn i Chobola. Mimochodem u něj je možné výměnným způsobem kupovat argon. Žádný nájem se neplatí. Pouze se musí zakoupit lahev.
Dnes už nie je problém zohnať flašu argonu alebo Co2,kukni na bazos.Ja som tam kupil 8 litrovu novu ,plnu argon za 95 euro aj s poštou.
Nieje problem zohnat,ale asi je problem tu flasku po vyvareni znovu naplnit. Aj ja riesim podobny problem,hladam niekoho v okoli Prievidze, kto mi naplni argon.
jogi24 napsal(a):
Nieje problem zohnat,ale asi je problem tu flasku po vyvareni znovu naplnit. Aj ja riesim podobny problem,hladam niekoho v okoli Prievidze, kto mi naplni argon.
jogi24 si z Pd ? tu mas kontakt na jedneho typka co to vozy z polska http://stroje.bazos.sk/inzerat/54097755 … enstvo.php
za to ze mu zavolas a opytas sa nedas skoro nic...
pavol.sk napsal(a):
jogi24 napsal(a):
jogi24 si z Pd ? tu mas kontakt na jedneho typka co to vozy z polska http://stroje.bazos.sk/inzerat/54097755 … enstvo.php
za to ze mu zavolas a opytas sa nedas skoro nic...
Ja chodím ku týmto: http://ptgas.sk/ . Sú zo Žiliny, takže kto chodí po diaľnici (alebo je z okolia), tak nemá problém. Dá sa u nich fľaša zakúpiť a následne plniť. Namixovali mi aj mix podľa požiadavky.
...a majú nejaké zberno-predajné miesta aj po rôznych predajcoch - u nejakého predajcu som to určite videl.
Editoval FF (17-10-2015 09:39:25)
Pre tých, ktorí sú z Bratislavy, možno bude užitočné - ja som tu kupoval argón: http://www.zvaracky-brusivo.sk/kontakty/ do (už teraz) mojej fľaše.
Ako to bude do budúcna neviem, (ešte som fľašu odvtedy nedopĺňal), ale vraj by nemal byť problém.
(nie som predajca, ani zamestnanec daného obchodu, pridávam len z dôvodu, že by to mohlo byť pre niekoho užitočné)
Zdravím , dúfam že pišem do správnej témy.
Potreboval by som poradiť, mam 2 fľaše co2 6kg hasičaky, jednu mam plnú a jedna je prázdna, obe fľaše máju nove ventile a vybraté stúpačky, jednu fľašu používam na zváranie a druhu na čapovanie piva ,
No mam menši problém, potreboval by som prepustiť co2 z jednej fľaše do druhej, problém je ten že akonáhle začnem prepuštať co2 , plná fľaša je otočená hore dnom, do prázdnej fľaše sa nedostane žiaden co2. Kde robim chybu?
Dakujem za každu radu.
Editoval Autozehlič (21-10-2015 14:43:50)
Prázdnu fľašu musíš otvoriť ako prvú
Už to funguje, Vďaka, nemusím isť 50km zase plniť fľaše, trochu to ešte vydrží
Ahoj všem přátelé, můžete mi poradit, kde v Polsku naplnit argon nebo co2. Máte zkušenosti, recenze, adresu? Děkuji všem za pomoc a radu.
Zdar. Ja jsem z Trince a do polska ani na slovensko nejezdim. I kdyz to mam vsude kousek. Plnim pres jednoho chlapka. Koupil jsem u nej lahev (ted nevim jestli ma platnost 10 let) a do te doby jen menim. Za lahev chtel 1000kc a za naplneni 200. Dela za stejnou cenu i argon. Nedavno jsem u nej dovezl lahev acetylenu ktera mela platnost do 2012. Zaplatil jsem 3 tacy a dostal jsem novou plnu lahev. A to sem dovezl starou linde lahev a nemam ani lahve nikde registrovane.
Stránky: 1