SVARFORUM.cz - forum o svářečkách a svařováníChcete-li přispívat do fóra, musíte se zaregistrovat ! Navštivte také: SVAR INFO |
|
Nejste přihlášen(a)
Stránky: 1
Zdravim chlapci
Chcem si kupit novu zvaračku, na pracovne učeli
no neviem sa rozhodnut medzi: Gama1900L PFC , Gama 190L , Fenix 200 pripadne nieaku inu ak ju odporucite
Požiadavky mam asi take:
Použivat ju budem aj na elektocentrale ( 6,5kva s AVR ) s kablom 2,5mm okolo 50m
Zvarat budem aj konštrukcie aj potrubie
A aby mala konektor na pripojenie dialkoveho ovladania
Dakujem pekne za radu, a odpovede ![]()
V případě využití invertoru pro pracovní nasazení (montážního typu) doporučuji značku FRONIUS.
Chcel by som nieco ine okrem Froniusa ak by sa dalo na montažne prace
Tiez som uvažoval o Froniuse TP 1500RC
Ale radsej by som niečo ine, tak tiež spolahlive chcel ![]()
Kemppi,Lorch,Miller,EWM, svářeček lepších a kvalitnějiších než ta gama je snad celá řada. Pokud to ale hodlám poslat z lávky na 20m cestu vzduchem stačí na to i ta gama a je vcelku jedno co to je .Pokud jsem limitován rozpočtem pak není moc na výběr.
Ja mam kemppi minarc evo 180 ...
Ale Kitin 145 mi po 8r uz dosluhuje a zvazujem ci dat do servisu alebo kupit niečo nove
Uvazujem nad tou gamou 190L , len nikde som na nu nenašial recenziu zatial
Ale podla udajou nevyzera zle, ma dobre zatažovatele a aj zvara s -40% podpatim
Len aka je skutočnost, tak to neviem ![]()
Když už to tady je tak se snad zakladatel tohoto topicu nebude zlobit když položím jeden dotaz
... včera jsem náhodou narazil na inventor
http://aukro.cz/invertorova-svarecka-200a-8-8kw-tig-mma-eurotek-i5188325705.html
a nějak mi vrtá hlavou ta cena , zrovna potřebuji zbudovat plot tak by se mi docela šikla a tig beru jako bonus navíc ... ![]()
Editoval NPete (26-03-2015 10:46:16)
jasne v pohode
veď sme predsa na diskusnom fóre, tak diskutujme
Neviem čo to je za značka, ešte som s takou nerobil
Podľa parametrov a vzhľadom na tvoju požiadavku na prácu okolo domu, si myslím že bohato postačuje
Ono jedná vec je zváračku požívať doma, a iná vec je ju používať denno denne v práci
Ale ako skúsiť ju môžeš za tu cenu
Potom daj vedieť ako si spokojný, ak sa pre ňu rozhodneš ![]()
Prodejce má docela dost negativních hodnocení, i když je pravda, že i dost kladných.
Na štítku je uvedeno napětí naprázdno 50V, to pro MMA není zrovna mnoho. Níže v tabulce je napětí naprázdno 60-80V.
Dále je uveden výkon TIG/MMA 200A/8,8kW, což je na 1 fázový stroj docela dost. Přitom na štítku je uveden vstupní proud I1eff=10,3A a I1max=14,9A, tedy něco nesedí.
Preto je lepsie zvaračku kupovat v nieakom certifikovanom obchode si myslim ![]()
Ještě jsem na razil na jednu ale pořád uvažuji nad tím tigem ...
ale dík za reakce
http://www.svarecky-eshop.cz/bazar-predvadeci-stroje/
Všechno čína neznámé kvality. Když už TIG tak HF zapalování, ne že by to nešlo škrtáním ale jsme v 21 století a když už tak už ne ?
HF nemá ani ta 200A.
Pak je třeba taky Argon k TIGu .
Ne že by to bylo špatný ale taky nikdo nemuže říct jestli je to dobrý když to nikdo nemá a neviděl vnitřnosti
Svařovat to bude zase je otázkou jak a štítek snese všechno ![]()
Stránky: 1