SVARFORUM.cz - forum o svářečkách a svařováníChcete-li přispívat do fóra, musíte se zaregistrovat ! Navštivte také: SVAR INFO |
![]() |
Nejste přihlášen(a)
Ventil napakován teflonkou tak jako před tím a dotažen stejnou silou jako povolován (ne-li o chloupek větší).Mimo to jsem v něm vyměnil těsnění a komplet zkontroloval dosedací plochy a teď už čeká jen na naplnění.....
Tak jsem včera koupil dole kulatý hasičák plný s ventilem do 2028 za 600,- s možností plnění za 150,-
bobobo napsal(a):
Tak jsem včera koupil dole kulatý hasičák plný s ventilem do 2028 za 600,- s možností plnění za 150,-
Jestli je upravený tak je to dobrá cena,ale i tak.....Jen ventil stojí pětikilo.Já jsem za ten svůj dal 150,ale čekala na mě úprava.Plnění mám za 250kč.
Zdravím, nevíte prosím někdo kde by mi upravili a naplnili hasičák v českých budějovicích, případně okolí
v liberci plnění hasicího přístroje CO2 i s tlakovou zkouškou tuším že to bylo 165 kč..
No Liberec je trochu z ruky, byl sem už na dvou místech a na jednom mi pán řekl že on mi to neudělá, přitom cajky na to sem tam viděl, pak šel táta, protože z práce nestíhám do hasbu a tam mu zase řekli že předělávání se nesmí dělat a pozor - že by mi to poté stejnak zamrzalo a nabízeli novou flašku za 3000,- , opravdu vám 6kg hasíčák všude upraví a naplní bez problému?
Jasne , není nikdy problém.
Dokonca som raz doniesol jeden neprerobený hasičák a za 5 minút som odchádzal s prerobeným a naplneným ...
U nás sa to robí výmenným spôsobom ....
Firmy si tak privyrábajú popri predaji a servise hasiacich prístrojov .
Ahoj no ja som z východu Slovenska. Naplnenie hasičáka stojí u nás 8,5€ a hasičák upravený a naplnený cca 30€. Naplnenie či skôr výmena 20kg fľaše stojí 20€. Dnes som bol meniť 20kg flašu tak ceny sú aktuálne.
dva tyzdne dozadu som predal cez bazos prerobeny a naplneny hasicak za 15 eur...bol to stary typ,za 30 eur to uz musi byt novy typ s platnou tlakovou skuskou v stopercentnom stave,pytat za flasu 3 litre to je nehorazdnost asi mesiac dozadu som kupil cca 20 kg flasu za 10 eur je z roku 1996 takze pohodka ventil gut len to dam naplnit za 15 eciek a mozem zvarat do zblaznenia
Fakt 3000Kč by som za to nikdy nedal , toľko nestojí ani čisto nova fľaška z výroby ...
Navštív inú spoločnosť v inom meste.
Ja musím tiež chodiť po plyn do 50Km vzdialeného mesta .....
ja jsem nedavno koupil 20L flašku co2 od jednoho hospodskeho ktery daval ješte vetší flašky ta 20L me vyšla plna na 1200,- i z dopravou někde z Brna KOUPIL JSEM NA INZERAT a človiček mi to i sam dovezl plne a zalepeny ocharany klobouk ventilu ješte samolepkou Linde.
Editoval alll (10-08-2011 00:29:34)
Na kolik Vám plní v plnírně hasičák??Já jsem teď nechal naplnit po druhé a hodnota na budíku byla 50 kp/cm2.Po prvé bylo něco pod padesát a zjistil jsem,že mi uchází flaška tak mi to nebylo divné,ale teď mám druhou 100% funkční a hodnota byla na padesáti....myslel jsem,že tam narvou víc....Díky za odpovědi!!!
Jako téměř na každém foru bývá tlačítko hledat . Tam kdokoliv , když se chce něco přiučit , zadá to , co ho zajímá , tebe asi tlak v lahvi , no a pak čte .......
ono sa to plni na vahu a nie tlak...tlak sa meni v zavislosti od okolnej teploty...aj flaska skoro prazdna ti bude ukazovat ze je tam 50 atmosfer...
spul napsal(a):
Na kolik Vám plní v plnírně hasičák??Já jsem teď nechal naplnit po druhé a hodnota na budíku byla 50 kp/cm2.Po prvé bylo něco pod padesát a zjistil jsem,že mi uchází flaška tak mi to nebylo divné,ale teď mám druhou 100% funkční a hodnota byla na padesáti....myslel jsem,že tam narvou víc....Díky za odpovědi!!!
Tlak závisí na teplotě. Přečtěte si toto vlákno, dal jsem tam tabulku...
http://www.svarforum.cz/forum/viewtopic.php?id=1132
bobobo napsal(a):
Jako téměř na každém foru bývá tlačítko hledat . Tam kdokoliv , když se chce něco přiučit , zadá to , co ho zajímá , tebe asi tlak v lahvi , no a pak čte .......
Stejně jako v každém jiném fóru se i tady objevují "inteligenti",kteří nechápou,že se tázající táže v příslušném tématu....!!!Zrovna od Tebe Bobo,jsem si odpověď nepřál!Všem ostatním děkuji za rozumnou odpověď.
To nic nemění na realitě , že kdyby jsi pohledal , tak jsi odpověď našel .
Dobrý den
Nevíte prosím o naplnění v okolí Děčína ? A případně zkušenost a ceny ?Děkuji Lukáš
Najdete si nejblizsi plnirnu u hasicu. Kdyz to chcete bez papiru a tlakove zkousky tak napln stoji obvykle 100,- Kc u lahve do 8l vcetne.
Tu neco najdete :https://www.google.cz/search?q=plnirna+hac%C3%ADcich+p%C5%99%C3%ADstroju+D%C4%9A%C4%8C%C3%8DN&ie=utf-8&oe=utf-8&rls=org.mozilla:cs:official&gws_rd=cr&ei=XfvgVLalPMn7UKmIgdAO
Děkuji za pomoc.Bohužel v Děčíne jsem nikoho nenašel.Dělají pouze revize a odesílaj to do Ustí nad Labem.Kontakt jsem sehnal zitra tam jedu paní po telefonu velice ochotna a prazdnou odevzdam a plnou dostanu cca 209 korun.Super cena tak snad to klapne.Díky za pomoc
je to hore na hrdle flaše ,dvojciferne rok a mesiac.A medzi nimi je na stojato malými číslami vyrazené číslo pracoviska
Editoval Robi G (11-02-2016 17:24:42)
Omlouvam se za hloupou otazku, ale tyto informace se tezko hledaji, vazne jsem se snazil. Premyslim o CO2 a zjistuji, jaky je rozdil ( dostupnost, trvani, cena ) v plneni hasicaku a original lahvi ?
Dekuji
Editoval peta62 (15-03-2016 12:56:26)
meni sa to bud kus za kus ako pri pb alebo ked mas tlakovu flasu ktoru si chce nechat tak si ju das naplnit akurat musis pockat podla toho ako casto behaju do plnicky,pokial je flasa stara popripade ma neplatnu tlakovu skusku tak niekde s toho robia obrovsky problem inde ich to nezaujima,hasicak by ta mal stat menej i ked to skor zalezi od toho ako sa ti podari kupit,trvani ? neviem co tym presne myslis ?
pavol.sk napsal(a):
meni sa to bud kus za kus ako pri pb alebo ked mas tlakovu flasu ktoru si chce nechat tak si ju das naplnit akurat musis pockat podla toho ako casto behaju do plnicky,pokial je flasa stara popripade ma neplatnu tlakovu skusku tak niekde s toho robia obrovsky problem inde ich to nezaujima,hasicak by ta mal stat menej i ked to skor zalezi od toho ako sa ti podari kupit,trvani ? neviem co tym presne myslis ?
Zvazuji koupi COcka a tak ctu, stradam informace, vybiram a planuji. Jsem trochu zmateny z pouzivani hasicaku, proto se ptam co to pro majitele prinasi za rozdily, zda ma klasickou lahev nebo hasicak(y).