SVARFORUM.cz - forum o svářečkách a svařováníChcete-li přispívat do fóra, musíte se zaregistrovat ! Navštivte také: SVAR INFO |
![]() |
Nejste přihlášen(a)
Zdravím, když vidím ty boje co tu jsou okolo zastánců jedněch a druhých značek strojů, měl bych dotaz na zkušenější, pokdu možno s chladnou hlavou. Využití pro doma od plíšků po traverzu, ovšem udělá tak pár hodin týdně.
Po delší a mrzuté etüdě s unimigem, kterej když vaři, vařil moc hezky, ale spolehlivost byla neuspokojivá, k tomu trápení s opravami, bych potřeboval výhledově doplnit jednu mašinku, abych měl jednu solidní a ne tři... :-)
Požadavky: +-200-250A, třífázová, odbočková, pokud možno bez serepetiček jako displeje apod. - prostě věc co slušně vaří, půjde donekonečna udržovat a neskončí to na tom, že "součástky už nejsou". Spíše užší a vyšší stavbu která se mi hodí prostorově více, ale svět na tom nestojí)
Nemusí být nová, ale i může, rád bych českou věc.
Peníze? to by se vidělo podle nabídky, ale za 15,50- to bejt nemusí.
Předem děkuji.
Co sáhnout po tady docela chválené OMI 205ce? Je sice širší, ale vlastnostmi by vás možná nadchla. Prý česká značka, ND a servis snad v pohodě a nedávno jsem s ní svařoval. Sice jenom karosařinu, ale zvládne i 10mm materiál, co jsme zkoušeli.
Děkuji, co štíhlejší 204? rozměrově by mi vyhovovala spíše více, jinak je to stejné, případně čím se tyhle dvě liší? (podle základních parametrů ne)
Editoval pech. (15-10-2014 19:34:31)
OMI 204 je na pětikilové cívky. To v domácích podmínkách bohatě stačí a je spíše výhodou.Svařuje velice pěkně a tvému zadání asi vyhovuje lépe.
Tak to už vám neporadím. Já jsem osobně svařoval jen s OMI 165 párkrát, asi 3 krát. Ten je ale na 1x230V. Jednou s OMI 205, ta je na 3x400V. Potom sousedi od Kuhtreiberu s KIT 400 manuál a KIT 400 Synergic. Ty máme v práci.