SVARFORUM.cz - forum o svářečkách a svařováníChcete-li přispívat do fóra, musíte se zaregistrovat ! Navštivte také: SVAR INFO |
|
Nejste přihlášen(a)
Momentálně dojíždím na brigádku do jedné strojírenské firmy - vyfasoval jsem svářečku migatronic flex 400 (starší typ).![]()
Tváří se,že je to držák a svařuje velice pěkně. Na stránkách migatronicu jsem se doklikal k anglickému návodu(bohužel v té fabrice návod nemají vůbec), kde jsem se dozvěděl, že se dělají různé verze svářečky - normál a pulzní. Naštěstí ta jejich je pulzní, ale nastavení mi přijde nějaký "kostrbatý". Nepodařilo se mi zapnout pulz v synergickém režimu svařování - tvářilo se to,že to nemá synergický křivky pro pulzní svařování. Veškeré hodnoty jsem tedy nastavil ručně včetně frekvence pulzu a hodnoty proudu "spodní půlvlny". Po jemném doladění to i v pulzu vařilo parádně. Ptám se tedy jestli je tohle nastavování na starších mašinách normální? Bohužel moc zkušeností s těmito stroji nemám - moje pulzní alfa si frekvenci pulzu a vše okolo ladí sama(dřív jsem vařil se selcem a to bylo taky "bez starostí
)
Přidávám pár fotek z práce - na posledním obrázku je vidět v levé části obrázku svár z mašiny pro svařování pod tavidlem![]()
![]()
![]()
A ještě rampouch od přípraváře ![]()
![]()
co to máš za degeše na tom posledním obrázku?
sváry pěkné jsem ti ale už říkal. doufám že sis už nastavil průtok plynu jak jsem ti říkal...