SVARFORUM.cz - forum o svářečkách a svařováníChcete-li přispívat do fóra, musíte se zaregistrovat ! Navštivte také: SVAR INFO |
![]() |
Nejste přihlášen(a)
Máte někdo prosím zkušenosti s těmito favority?:
Jasic 160 mig/mma (N219)
Esab caddy 160
Zajímá mě sváření trubičkovým drátem,elektrodu nepotřebuji,rozdíl vidím v nastavení a kabelu,kvalitu podavače neznám.
Jasic-manuální nastavení,euro-koncovka-v ceně cca 14000kč
Esab-pevný kabel,synchronni nastavení+nějaké doladění lázně?-v ceně 16500kč
Na fóru jsem nic nenašel,chválí se tady jasic 160,ale ten je jiný.Toto je velikost malého invertoru.A na esab caddy taky nic podstatného,na něm mě zaráží celková plastovost,u jasica jsem nenašel detail podavače,nevím ani kdo ho dělá,odkaz na cizí stránky je u mě nepoužitelný.Kuhtrebier 2040 jsem vyloučil,je to chrastítko,navíc má dost reklamací.Možná pegas 160 inovovaný,ale je to opět multifunkce a bez kabelu,s kabelem 18000kč a moc ho nikdo nechválí.
Jde mi o lehkou mašinku na Mig- Mag na 230V.
Děkuji předem za zkušenosti.
Než se pustíte do takové nakupovací akce tak si do funkčního okénka na horní hnědé liště HLEDAT napište - svařování trubičkovým drátem - a dlouho čtěte zkušenosti jiných. Např. http://www.svarforum.cz/forum/viewtopic.php?id=5602 , http://www.svarforum.cz/forum/viewtopic.php?id=3582 , http://www.svarforum.cz/forum/viewtopic.php?id=2636 a desítky jiných vláken. Pak si porovnéjte ceny trubičkového drátu cca 400 Kč a víc za 1kg s cenou "obyčejného drátu" i s plynem a možná o svém původním záměru i zapochybujete.
Esab nebude v této cenové relaci profesionálně svařující stroj. Jasic je perfektní,profi přenosná mašina, která ve své cenové kategorii nemá prakticky konkurenta. Nevím jaký trubičkový drát chcete používat, ten s vlastní ochranou na obyčejný černý materiál se opravdu moc nevyplatí.
http://www.svarforum.cz/forum/viewtopic … 384#p75384
a este dalsie minimalne 2 kde TaggerXXX bloguje ako ho kupil asi pred mesiacom
Také jsem původně přemýšlel o plněném drátu, ale po nějakém hledání informací a radách zde jsem skončil u klasického+CO2.
Stroj jsem vybíral mezi KIT a OMI MIG-invertorem, pak jsem přibral Jasic, má skutečně ze všech stran dobré reference, nejenom zde na fóru. Nakonec jsem skončil u Gamastaru kvůli PFC protože potřebujeme často dlouhé prodlužovačky a protože má mít vlastnosti podobné nebo shodné s Jasicem, kdyby ne, vzal bych Jasic.
Tímto bych chtěl zároveň poděkovat místním za příspěvky a rady při výběru
nazdar mozem potvrdit ze jassic ma naozaj pekne prevedenie ciste
Sice toho Esab caddy 160 vidim prvy krat ale je drahsi a jassic vam da za lacnejsie viac muziky do buducna nikdy neviete kedy sa vam zide MMA alebo Spoon Gun
Editoval TaggerxXx (15-09-2014 14:08:27)
Ta cívka patří naopak !!!!!!!!!!! TAKHLE SE ŠPATNĚ ODVÍJÍ DRÁT.
ano viem toto je ked som to mal vnutri na posteli ked som skladal
stara fotka ale ked sme pri nej ako nastavujes na to pritlacanie dratu tu stupnicu ?
ja som to cital v manuale ze nech sa drat odvija v smere hod ruciciek a preto som to dal takto a prisla mi to ako blbost tak som to dal naopak a potom som zistil ze cievka nieje pohanana a potom sa odvija v smere hod ruciciek . podavacom chyba nastala tam ze som si myslel ze cievka je pohanana a ze sa odvija sama ....
Editoval TaggerxXx (15-09-2014 16:20:52)
Však i kdyby to bylo v manuálu sebevíc blbě popsáno, tak takhle se vám přece drát na cívce odvíjí hodně shora a ta trubička podavače bude mít velký úhel lomu. Tím to může dělat problémy při podávání drátu.
Přítlak se nastavuje max do poloviny stupnice - tedy na značku 2,5.
varok napsal(a):
Však i kdyby to bylo v manuálu sebevíc blbě popsáno, tak takhle se vám přece drát na cívce odvíjí hodně shora a ta trubička podavače bude mít velký úhel lomu. Tím to může dělat problémy při podávání drátu.
sak toto ma napadlo ja som to takto nemal ked to fachalo ale ked som to skladal v izbe potom som to prehodil ja som to len zle pochopil vid prispevok hore
pritalkom dratu obmedzim jeho rychlost prechodu ? logicky teda Ale jasic ma na to citlivu regulaciu je to treba pritlacat ?
ked je pritlak maly tak pri ohnuti "hadice" horaku sa posuv zastavy proste ti to bude presmykovat ak je zas velky a hadicu ohnes az moc tak ti ho zacne namotavat v podavaci...musi to byt nastavene tak akurat,daj radsej slabsi ak ti bude presmykovat trosku utiahni
Aby jsem to ještě upřesnil,bohužel,invertor na elektrodu už mám a protože na 230V je kvalitně použitelný jen invertor,tak moc volby na hobbíka nezbývá.O cenu drátu mě nejde,dost jsem to cenově řešil a když u elektrod vyvařím balík o velikosti cca 6x6cm/rok,tak klubo mě nezruinuje a když to opravdu nepůjde,tak napojení na CO2 nebude problém.Příspěvky jsem pročítal několik dní o svařování a jediné co jsem si z toho odnesl je,že esab je jen na drát,nepočítám-li tig (jeho běžná cena je 21000,- uvedl jsem nejnižší sehnatelnou) a jasic je kombi.Líbil se mi i Pegas 160 mig man ovo,taky kombi,ale už nevím proč není chválen.Na esabu mě láká jednoduché synergické nastavení,ale stejný systém u kitina 2040 někdo haněl,že je drát zbytečně rychlý.Je škoda,že nejde k jasiku moc sehnat info,nabízí ho jen Chobola a info je tam víc než stručné,nezbyde mi,než ho navštívit,i proto jsem chtěl nějaké poznatky dopředu,je pro mě nejdále a nikdy jsem o něm neslyšel.
Co se týká trubičkového drátu,měl jsem za to,že jde použít běžně bez plynu,proto je naplněn.
95% plněných drátů (trubičkových) je plněno kovovými prášky, které určují výslednou vlastnost vytvářených svárů. Jen nepatrné množství z vyráběných trubičkových drátů je plněno struskotvornou přísadou.
Tak jsem se byl podívat na jasica 160 (219)a to je tedy špica za ty peníze,podavač je namontován už na al-odlitku,otvírání pro cívku taky dobré,hořák v ceně se zemnící svorkou,výměnné kladky v ceně ,je daleko lepší než ta hranatá 160-ka.K tomu bomba na směsný plyn s náplní,ventil,drát 5kg=17500,- Je rozhodnuto.Stejně si koupím ještě trubičkový samoochranný drát pro případ nouze,jen to nebude od esabu,jak jsem plánoval.
Jasic je OK, také jsem po něm koukal. Ten trubičkový drát bych už tím pádem vynechal, bude nejspíš zbytečný i jako železná zásoba a jen v něm budou ležet peníze