SVARFORUM.cz - forum o svářečkách a svařováníChcete-li přispívat do fóra, musíte se zaregistrovat ! Navštivte také: SVAR INFO |
![]() |
Nejste přihlášen(a)
Ahoj,
poradíte mi prosím jestli a kde se nechá sehnat hliníkový svářecí drát o průměru 4mm, na internetu jsem objevil jenom v Německu, u nás nic.
Na složení mi ani nezáleží, potřebuju ho na anténu.
Děkuju moc za radu
Alupa v Pardubicích http://www.ehlinik.cz/index.php?modul=hlinikove-draty
Jimmys3 napsal(a):
Alupa v Pardubicích http://www.ehlinik.cz/index.php?modul=hlinikove-draty
Dík, ale to je měkký drát navinutý na cívce, potřeboval bych tvrdý a rovný jako je drát na TIG.
Editoval honzav (26-05-2014 00:02:26)
"Dráty se vyrábí od průměru 1,6 - 4,5mm ve stavu měkkém nebo tvrdém.“ Pak prodávají přímo i plné tyče. Ty jsou ale až tuším od 6 mm.
Měla by ho mít každá svářecí technika. U nás tedy běžně je v jakéhokoli druhu. Na váš účel bude nejlepší ALMg4,5 Mn, nebo AlMG5 .
Tak, tak, WIG drát 4,0x1000 se běžně dělá v několika slitinách. Akorát možná budete muset koupit celé balení, např. 5 kg.
Velké průměry moc nejdou jako kusovka, tím spíš hliník, který tolik nevydrží.
ZDENÁL napsal(a):
Měla by ho mít každá svářecí technika. U nás tedy běžně je v jakéhokoli druhu. Na váš účel bude nejlepší ALMg4,5 Mn, nebo AlMG5 .
ZDENÁL napsal(a):
Můžu poprosit o radu kde je "u nás" a dá se koupit i v kusovém množství (cca 25 ks) ?
Případně jestli někdo netušíte kde mi prodají i těch pár kousků ?
Dík Honza
Ještě se omlouvám za dotaz mimo téma.
Editoval honzav (27-05-2014 01:38:03)
Zkuste Chobolu, má po republice několik obchodů a dráty tam prodávají klidně po kusech.
Já jsem 4 mm dráty na anténu kupoval jako kusovku pro změnu zase u nás. Mohl jsem si i vybrat, koupil jsem AlMg5. I cena byla velice příjemná. Napsal jsem to takhle blbě úmyslně, protože když nenapíšeš odkud jsi, tak ti těžko může někdo poradit kam máš zajít.
jirkati napsal(a):
Já jsem 4 mm dráty na anténu kupoval jako kusovku pro změnu zase u nás. Mohl jsem si i vybrat, koupil jsem AlMg5. I cena byla velice příjemná. Napsal jsem to takhle blbě úmyslně, protože když nenapíšeš odkud jsi, tak ti těžko může někdo poradit kam máš zajít.
Jezdím skoro každý po servisech po celé republice, takže mi je to celkem jedno kde se zastavím, proto jsem ani nepsal kde.
Dík
V tom případě se zastav třeba ve firmě ARTWELD v Liberci nebo v Jablonci nad Nisou.
Editoval jirkati (27-05-2014 17:20:28)
Drát průměr 4 mm, těch v 5 kg tubusu moc nebude. Nemohu to momentálně spočítat, ale tipoval bych, že max. kolem 50 ks. Kdyby jste chtěl 5 ks, tak chápu, ale 25 ks? Vyplatí se pak těžce připlácet za kusovku?
Editoval JardaK (27-05-2014 18:59:35)