SVARFORUM.cz - forum o svářečkách a svařováníChcete-li přispívat do fóra, musíte se zaregistrovat ! Navštivte také: SVAR INFO |
![]() |
Nejste přihlášen(a)
Ahoj, máme svářečku DACO-MIG 151. Vloni začal zlobit posuv drátu, občas šel, pak zase ne, moc jsme jí nevyužívali, takže jsme to moc neřešili... Dnes jsem jí opět vyzkoušel, ale posuv nejde vůbec. Po stisknutí tlačítka je slyšet pouze plyn a drát se nehne. Nerozumím tomu, ale podle mě by se po stisku tlačítka měl podavač drátu točit, ale ani se nehne. Přiložil jsem raději fotky. Díky moc
Těch možností je tolik, že snad ani nemá cenu začínat s jejich vyjmenováním. Chce to dobrého elektrikáře, aby se pokusil najít případnou elektrickou závadu. Nejrozumnější je ale servis, protože závada může být i v elektronické části a to každý elektrikář neumí.
Ale stejně bych uvolnil tu přítlačnou kladku na podavači-úplně a ještě zkusil , jestli drát cestou nezarezl-uvízl v ucpaném bovdenu . Jestli se ani potom nebude točit , tak hupky k elektronikovi .
bobobo napsal(a):
Ale stejně bych uvolnil tu přítlačnou kladku na podavači-úplně a ještě zkusil , jestli drát cestou nezarezl-uvízl v ucpaném bovdenu . Jestli se ani potom nebude točit , tak hupky k elektronikovi .
Ok, to bych ještě rád zkusil než bych jel do servisu. Kde se ta kladka uvolňuje? Poprosil bych o podrobnější návod. Díky
muisa napsal(a):
bobobo napsal(a):
Ok, to bych ještě rád zkusil než bych jel do servisu. Kde se ta kladka uvolňuje? Poprosil bych o podrobnější návod. Díky
Kladku uvolňuješ pokaždé když měníš drát. Trošku nesmyslná otázka nemyslíš?
To jsi mu relliku pomohl , no obrázek 3 , matku nahoře úplně vyšroubuješ a zkusíš , zda se raménko s kladkou volně pohybuje .
jirkati napsal(a):
Těch možností je tolik, že snad ani nemá cenu začínat s jejich vyjmenováním. Chce to dobrého elektrikáře, aby se pokusil najít případnou elektrickou závadu. Nejrozumnější je ale servis, protože závada může být i v elektronické části a to každý elektrikář neumí.
Elektrikář může být i blbec.Tahle svářečka je tak jednoduchá,že ji opraví snad každý kdo má nějaký multimetr.