SVARFORUM.cz - forum o svářečkách a svařováníChcete-li přispívat do fóra, musíte se zaregistrovat ! Navštivte také: SVAR INFO |
![]() |
Nejste přihlášen(a)
Zdravím,
mám redukční ventil na Argon (Corgon). Dá se použít na čistý CO2?
Díky
L.
Pokud tam vyměníš převlečnou matici, tak dá. Jen bude trochu jinak ukazovat průtok plynu. Některé budíky mají dvojité srafování průtoku pro mix a čisté CO
jako třeba tento http://svarecskepotreby.cz/images/reduk … l%20ar.jpg - má stupnici argon a CO2 - rozdíl není velký, takže je to víceméně jedno...
A jak tu matici vyměním? Sem se na to díval a nevypadá, že by šla nějak jednoduše vyměnit.
To spíš asi redukci, ne?
Dobrý den,
ano, redukce je nejsnadnější způsob.
S pozdravem Zdeště
ripper napsal(a):
A jak tu matici vyměním? Sem se na to díval a nevypadá, že by šla nějak jednoduše vyměnit.
Jde to vyměnit, ta trubka na které je ta matka je taky na závit Já si to tak taky měnil
Ak ale máš dve flaše tak by som si kúpil druhé hodiny, zas až taká pálka to nie je. Kludne dalšie na Argon/MIX, kde by som vymenil tú maticu a mal pokoj , na bazoši sa dajú kúpiť do 20€
ivko napsal(a):
na bazoši sa dajú kúpiť do 20€
Celkem drahé na bazar ne? 20€ cca 500,-kč za tu cenu se dá sehnat nový v obchodě... Jinak převlečné matice můžu možná dodat. Vyrábí se u nás...
ved aj tam su nove,od tej ceny to zacina ale neni problem tam vidiet aj regulatory cez 50 eur
Ja rieším len kvalitné veci , a bežné hodiny GCE stoja takmer 60€ http://www.nebex.sk/product/redukcny-ve … j-co2-438/ akékolvek značkové stoja podobne, haraburdy stoja 30€ , dakujem neprosím
Ale kludne si ich môže kúpiť rovno so závitom G3/4 http://www.abatek.sk/abatek/eshop/11-1- … ro-MEI-CO2 ja som na sebe nechcel skúšať kvalitu tých budíkov, raz je tam "Kuhtreiber" ktorý žiadne redukčné ventily nevyrába a to mi stačí na to aby som si priplatil za české GCE, ktoré nie je problém ani zoservisovať
Na bazoši za 20€ kúpiš aj nové, ktoré sa niekomu prilepili v práci na ruku a tak nejak boli navyše, presne tak ako sa cez bazoš dá kúpiť nový drôt , len treba mať zváračku na velké cievky
Editoval ivko (26-04-2013 20:23:23)
Tak GCE začínají někde u 1100,- Já mám třeba budíky GCE a FRONIUS. Fronius taky nedělá budíky, jen je prodává pod svou značkou. Jde o budík výrobce GCE a úplně stejně to může být s tím "Kuhtreiber". Jen díky tomu, že to není taková "velká" značka, tak je levnější. Výrobce může být ovšem úplně stejný...
http://www.froweld.cz/svarovaci-technik … ntil-Argon
Editoval Rellik (26-04-2013 20:32:36)
Ivko: No ono to GCE už zdaleka není tak úplně české . Nedávno jsem se dost divil kde se vyrábí a za kolik se prodávaj "zaručeně český" GCE hořáky NM250...
ak by som mal dat 50 eciek za ventil tak jedine ten co ma trubickovy prietokomer...pokial to ma mat preciachovany manometer tak radsej ostanem pri no name za 20 eur
Nuž a ked chceš redukčák čo má ohrev tak ten stojí +- 140€ a je úplne jedno či má prietokomer trubičku, alebo klasický budík
Editoval ivko (26-04-2013 22:31:58)
Chlapi, co pořád máte s těmi ohřevy. Z normální 40 l láhve nedokážete při normálním odběru do 10 l/min. redukčák zamrazit - vyzkoušeno i trvalých 16l/min. Ve Svářečských potřebách se nechají koupit redukce na redukčáky Ar x CO2 i CO2 x Ar. Redukčák bez skleničky je pro svařování pod jakýmkoliv ochranným plynem zcela k ničemu, protože nikdy neukazuje skutečný průtok, ale jakýsi výstupní tlak. Vždy se ale dá koupit průtokoměr na hubici hořáku a pak je použitelný jakýkoliv redukční ventil.
Pri cene plynu CO2 je aspon pre mna kupovanie akéhokolvek prietokomeru zbytočné, pre mna je podstatné aby to neunikalo niekde na spojoch a či ide na zvar 6l alebo 10l mi žili netrhá
Doplnil bych ještě k příspěvku č. 15 - upřesnění. K redukčním ventilům na AR se nechají dokoupit redukce - přechodové kusy - mezi láhev CO2 a redukční ventil. A platí to i obráceně.
Chlapi ale tie redukcie co2-ar , ar-co2 su drahe! nekupujte ich vo zvarackich potrebach ale v obchodoch voda,kurenie,plyn. Tam vyjde na 1,60 eur
Chlapi tady řešíte jestli ukazuje nebo ne a na takové domácí svařováni ten budík není ani potřeba. Prostě redukčák a je to. mam na domácím Co budíky z kyslíku a taky to jde.
Nevěděl jsem, kam to přifařit, takže mám netěsnost mezi budíkem tlaku bomby a redukčním ventilem.
Je to v závitovém spoji viz. obrázek , nevim sikama to utáhnout nejde , takže asi koupit celý set ....
Kam nahrát fotku neznám .
Editoval milosak (29-07-2013 20:24:09)
ripper napsal(a):
Na té trubce je levý závit.Stačí vzít redukčák do měkých čelistí,do osazení nacpat příslušný klíč(tuším že 19) a otočit doprava.
No ale nappsledy mi to neslo tak som to nahrieval teplovzduskou, ono ten zavit bol isteny tmelo a tak to neslo povolit, ale zase som musel rozobrat skoro ceey ventil.
zdravím pánové,
získal jsem lahev corgonu na vyzkoušení, jelikož má jinej závit než CO, napadlo mě použít kyslíkovej redukčák kterej mám plonkovej. Jde mi ale o to, kdybych časem pořídil autogen, jestli jej můžu ppotom použít zpětně na o2?
Redukční ventil na kyslík musí být100% bez stop mastnoty (staci i kozene tesneni obsahujici tuk) ,kde mate zaruceno ze na nebo v jine lahvi nemuze byt tuk ktery muze zpusobit vybuch.Jinak by co se funkcnosti tyka nemel byt problem.
Výbuch mastnoty je mi jasnej, proto se předem radši ptám jestli je rozumný si jej takhle "vypůjčit"