SVARFORUM.cz - forum o svářečkách a svařování


Chcete-li přispívat do fóra, musíte se zaregistrovat !


Navštivte také:      SVAR INFO
Reklama na SVARFORUM

Nejste přihlášen(a)

SVARINFO - magazín o praktickém svařování


#1 07-02-2014 08:16:42

Pandrhola
Člen
Registrovaný: 07-02-2014
Příspěvky: 9

Stamos S-DIGITRON 200P

Zdravím všechny svářeče a kutily!
Už nějakou dobu jsem uvažoval o koupi TIG svářečky. V práci mi prošlo rukama několik strojů od firem Esab, Fronius, Oerlikon, Migatronic, Kemppi.
Dnes vařím v práci s Merkle MobiTIG 190 DC. Vařím 1,5 mm nerez a na to to stačí. Něco takového jsem si chtěl pořídit domů, ale nechtěl jsem nic drahého, protože vesměs to bude stát na stole a zahálet. Jen na občasné svařování.
Pročítal jsem weby výrobců i prodejců a jako favority jsem měl Omicron GAMA TIG 200P HF a KÜHTREIBER KITin 1900 HF. Také Gysmi 167 HF DC připadal v úvahu.
Pak mě kolega upozornil na web Stamos-welding. Je to Německo-Polský číňan. Tam jsem uviděl Stamos S-DIGITRON 200P a ten mi padl do oka. Pulzní, programovatelná mašinka a za necelých 13 tisíc (449Euro). Včetně kabelů,hořáku a nějakého příslušenství. Bez ventilu. To je skoro polovina toho co bych dal za výše uvedené.
Nejdřív jsem byl na vážkách, ale pak jsem to objednal. Když přišla hned jsem ji zapojil a dal se do práce. Co mě nepříjemně překvapilo je poměrně hlučný větrák, který běží hned po zapnutí svářečky. Tak, jako u céóčka. Možná je to dobře. Aspoň se mašina nebude hřát. Také nemá diodu signalizující přehřátí. Asi není potřeba.
Ovládání je jednoduché. Ukládání programů a jejich vyvolání by mohlo být řešeno jinak, ale dá se na to zvyknout. Nic složitého. HF zapalování funguje, jak má. Oblouk stabilní.
Za ty peníze je super a jen čas ukáže zda je to šunt, nebo spolehlivý stroj.

Offline

 

#2 07-02-2014 15:06:01

killer
Zablokovaný
Registrovaný: 19-09-2007
Příspěvky: 549

Re: Stamos S-DIGITRON 200P

To jako nemá hlídání teploty? Na chladiči musí být bimetal nebo něco jiného. Ventilátor vyměnit za nějaký nehlučný s podobným průtokem. Pokud bude běžet stál, tak může být i s menším, vše záleží na tom jak to vypadá zevnitř.


Servis, revize, MIG/MMA/TIG/PLASMA/SPOTTERY - svářeč amatér.
Hlášky z praxe: "Včera bylo pozdě!" "Neexistuje nejde" "Nemožné na počkání, zázraky do tří dnů" "Já jsem tak dobrej, kdybych byl ještě lepší, tak mě zakážou!"

Offline

 

#3 07-02-2014 21:55:51

Pandrhola
Člen
Registrovaný: 07-02-2014
Příspěvky: 9

Re: Stamos S-DIGITRON 200P

Ten větrák nehodlám řešit. Není to příjemné, ale už jsem žažil kde co. Hlídání teploty to asi nemá. Vizuálně dioda chybí. Jedině, že se snad ukáže chybová hláška na numerickém ukazateli. Tomu nevěřím. Za ty prachy? Proto ten stále jedoucí větrák. Mrknu do návodu. Jinak šlape super.

Offline

 

Zápatí

O SvarFóru + Pravidla

Powered by PunBB

SVARFORUM diskusní fórum o svářečkách, svářečích a svařování kovů i plastů.
Ze skupiny SVARWEB - portál vašeho svařování.   2005 Notice: Use of undefined constant Y - assumed 'Y' in /DISK2/WWW/svarforum.cz/www/forum/footer.php on line 139  -  2024


Doporučujeme:  Dětské montérky a maskáče