SVARFORUM.cz - forum o svářečkách a svařováníChcete-li přispívat do fóra, musíte se zaregistrovat ! Navštivte také: SVAR INFO |
![]() |
Nejste přihlášen(a)
Ahojte prosím vás nieje tu niekto kto má túto mašinku a bol by ochotný OHMmetrom zmerať ktoré kontakty sú spojené/rozpojené pri vypnutej/zapnutej230V/zapnutej400V ? nakoľko som požičal zváračku a pretočili mi vypínač doľava a povyskakovali vnútornosti už to mám zložené len 3 koliečka neviem presnú polohu pootočenia
vďaka za odpoveď
Tak kto ti bude merat , ked kazdy sa len pyta ... a odpoved ti nevedia vysvetlit . prepinac spina alebo nie , zober si papier a tuzku a kresli kazdu polohu zopnutu a rozopnutu , a mas schemu , ked ti nieco nezopne v poradi tocenia prepinaca zistis co tam je zle , moze to byt kontakt na prepinaci alebo preruseny prud od trafa , je toho vela moznosti ...
ja to mám zložené a predtým som si to pofotil, len zo schémy to neviem vyčítať... preto sa pýtam či tú mašinku niekto má...
Vy máte schéma? Tak ho sem zkuste nějak ofotit, alespoň mobilem.
Ty přepinače do powermatu lze zakoupit na polskem alegru lze se tam dostat když mate registraci na českem /slovenskem aukru:http://allegro.pl/
zadate slovo migomat a listujete a přes druhou stranku prohližeče si mužete přes google překladač překladat cele věty co si označite a přenesete jdeto i jednodušeji používat prohližeč od google nabí zí automaticke překladaní stranky z aukcí.. a začína tam byt dost prodejcu , kteří poslou zboží i naslovensko nebo do česka... BERTE TO JAKO MALY NAVOD JAK SE DOSTAT K NOVEMU PŘEPÍNAČI.......
Nebo zajet do nějakého obchodu se svářecí technikou, kde mají i servis svářeček. Tam by vám možná prodali nějaký starší funkční přepínač.
I když sem dáš schema těžko ti napíšeme který drát máš na kterou svorku přišroubovat . Ale jestli máš kamaráda elektronika , tak dejte hlavy dohromady .
No některé svářečky mají schěmata tak, že tam jsou popsané konkrétní čísla vývodů přepínače. Když se to rozsype a nechá se to zapojené, tak není problém vzít jiný přepínač a pozapojovat to přesně podle toho původního. Popř. si to před rozpojením popsat, co kam patří.
no mám to pofotené len 2 koliečka neviem ako pootočiť a zložiť...
pardon to mám schému s S-mig 160
Zdravim, mam podobny problem ako kolega predo mnou. Rozsypal sa mi ten 6polohovy prepinac a to tak ze uplne. Uz sa mi nedari pochopit z toho povodne zapojenie. Kupil som novy iny prepinac a neviem si s tym rady. Nema niekto schemu na 185tku? Ma to viac vyvodov z trafa, tusim je ich spolu 8.
Co jsem zběžně koukl na google, tak schéma na s-mig 185 je volně na netu na nějakém polském fóru, najde se hned. Měl jste si ale nejdřív poznačit vývody z trafa.
Vyvody z trafa su oznacene a aj som si nakreslil co kde "asi" bolo(rozsypal sa prepinac uplne na suciastky).
Na s mig 160 som nasiel vela schem ale na 185 nic a prave trafo to ma ine .
Edit: uz som to nasiel, neviem ako je mozne ze aom to prehliadol, dik
Edit 2: uz zvaram. :-)
Editoval MajoSK (22-11-2017 16:20:36)