SVARFORUM.cz - forum o svářečkách a svařováníChcete-li přispívat do fóra, musíte se zaregistrovat ! Navštivte také: SVAR INFO |
|
Nejste přihlášen(a)
Je to pravda v poľsku kúpiš veľkú fľašu a to myslím aj z náplňou acetylénu , za 100 € kdežto u nás toľko nestojí ani naplnenie . ![]()
sem tam kukni na bazos...bol som dva tyzdne dozadu v Nitre po flase a "typek" tam mal aj jednu acetylenovu ...daval to za 15 eciek,neviem kolko v nej este bolo plynu ale za tu cenu...
Ja som videl veľkú acetylenovú fľašu 20 € bola tam ešte polka náplne . Ja acetylenovu mám , ale keby v nej bola aspoň 1/4 tak za 15 € nieje čo riešiť , ale až Nitra
. Nemám nikoho kto by my to doviezol .
ja som myslel ze zhanas flasu...tak potom nechapem kde je problem,staci ju dat len naplnit nie ?
Ano , ale ta cena za náplň je neúnosná
, veď predsa 150 € dať len zato , že my to bude stáť niekde v dielni ?
no pokial na to nemas vyuzitie tak to ozaj nema zmysle zhanat
No tak asi
, ja som to potreboval skôr na ohrievanie
a tak
.
Zdravím, jsem úplný začátečník a dávám si dokupy PB(2Kg) - O2. A měl bych k tomu několik dotazů, předem děkuji za případné zodpovězení.
1.Je nutné mít na PB(2Kg) lahvi redukční ventil?
2. Z jakého důvodu je dobré mít protizášlehovou pojistku na hadici s kyslíkem? (Tedy v části, kde již není tak vysoký tlak.) Je kyslík vznítitelný o mastnotu i v té "nízkotlaké" části za redukčákem?
3. Kde je lepší použít raději předlohu než zpětný ventil?
4. Lze místo kyslíku použít stlačený vzduch z kompresoru?
1. ne
2. bezpečnost
3. acetylen
4. ne
Supr, dík moc za jasné a rychlé odpovědi. Ještě snad- až budu měnit těsnění na vysokotlaké části kyslíku (v přírubě RV, to staré vypadá jak fíbrové a jakoby divně namačkané), postačí to měnit v latexrukavicích, nebo je dobré vše pak ještě raději přeodmastit? Postačí třebas isopropylalkoholem nebo odmašťosprejem na brzdy? Samozřejmě to těsnění koupím origo na kyslík v odborné prodejně, nechci hazardovat, přecijen garáž neni moje...
Milanx napsal(a):
postačí to měnit v latexrukavicích,
zcela určitě, a kdyby ti rukavice přitom náhodou praskla tak to neřeš, té mastnoty pro iniciaci výbuchu je potřeba trochu víc než má člověk běžně na pokožce ![]()
koukal jsem na tvůj web, myslím že vím na co ho stavíš, zapomeň na 2L PB, zainvestuj do 10L lahve, s tou 2L jsou potíže - připojení a jiné ![]()
No, myslím že jsi uhádl, na tavení. Také o tom přemýšlím, ale už jsem koupil fungl novou malou plnou, neb netavím zatim tak často. Problémy mám spíše s naplněním kyslíkové bomby, takové malé, o "vodním" obsahu typuji cca dva litry. Každý známý mi radí: "Běž a řekni si nějakému známému ať ti přepustí." Jenže žádnému známému se do toho nechce a rozhodně jim to nemám za zlé, když o minulosti té bomby nic neví. Takže mě hold asi nemine pár investic- 1.Projistotu nechat kyslíkově vyčistit 2.Nechat udělat tlakovou zkoušku (potom mi to prý MOŽNÁ naplní i v Linde). 3.A uvažuji i o koupi či generálce RV, neb ten nízkotlaký "budík" je nějaký kejvací (ten obal). 4.Koupil jsem to s hořáky (včetně řezáku RN6) které jsou ještě ke všemu acetylenové, takže plus ještě investice tisícovku za nějakej menší hořák... Tomu říkám autogen na splátky ![]()