SVARFORUM.cz - forum o svářečkách a svařování


Chcete-li přispívat do fóra, musíte se zaregistrovat !


Navštivte také:      SVAR INFO
Reklama na SVARFORUM

Nejste přihlášen(a)

SVARINFO - magazín o praktickém svařování


#26 08-03-2012 06:56:46

bobobo
Člen
Registrovaný: 20-08-2009
Příspěvky: 4101

Re: Problém

Tady jsi opravdu trochu šlápl vedle , zákon zachování energie platil i za komančů a ti už uměli něco zapřít . ! smile

Offline

 

#27 08-03-2012 08:40:15

Radim
Člen
Místo: Severní Morava
Registrovaný: 17-12-2008
Příspěvky: 4491

Re: Problém

No, na 6 ampérupojistku se vařit možná bude, ale nějakým TIGem s laserovým ohřevem místa svaru. A možná s nějakou náhradou argonu třeba nějakým ochranným polem emitovaným nějakým dalších ochraným laserem..

Co se týká dnešní spolehlivosti třeba invertorů, je to věc mnoha problémů a dala by se o tom napsat bichle.
Podstatou je změna přístupu k budováí jména výrobce. Dříve spousta výrobců dělala takové věci automaticky v průmyslové kvalitě. To znamená když tam bylo v technické dokumentaci napsáno, že maximální proud je 140 ampér  a při vaření 3,2 elektrod je využití mašiny 60 % a průmyslové prostředí bylo v normách charakterizováno teplotou v rozmezí +40 až - 20 st C, tak s tou svářečkou mohli vařit nonstop těmi 3,2 elektrodami ve dvousměnném provozu v létě na slunci i v zimě za mrazu a po 5 - 10 letech ta svářečka byla furt plně funkční.
Dneska se výrobní cena takové svářečky srazí na třetinu výrobní ceny, kolik by stála výše uvedená svářečka nebo možná ještě víc a parametry se napíšou stejné. Potom to zhruba dopadá tak, jak jak ve svém příspěvku popsal franišek řeči těch elektrikářů.

Dneska solidní výrobce je ten, který si dá s katováním kostů invertoru práci a všechny konstrukční uzly udělá zhruba stejně ošizené. Potom je ten výrobek jednak skutečně levný, jednak stačí vzít maximální parametry, srazit je o polovinu nebo třetinu, záleží jak kdy, a když se nebudou překračovat, tak ten invertor funguje spolehlivě a dlouho.
Nesolidní výrobce je potom ten, který ten výrobek splácá tak, jak někde po všech koutech zeměkoule získal nějaké levné věci třeba ze skladových zásob zkrachovalých firem  a jiných podezřelých zdrojů. Případně ještě během výroby jedné série mění součástky nebo aspoň dodavatele a podobně a netestuje jejich kvalitu. Od takového výrobku potom člověk neví vůbec, co má čekat, protože nemá vůbec šajnu, co je uvnitř namáháno na doraz a tak po pár hodinách práce odejde a co bude držet a kus od kusu se zásadně liší....

Editoval Radim (08-03-2012 08:42:56)

Offline

 

Zápatí

O SvarFóru + Pravidla

Powered by PunBB

SVARFORUM diskusní fórum o svářečkách, svářečích a svařování kovů i plastů.
Ze skupiny SVARWEB - portál vašeho svařování.   2005 Notice: Use of undefined constant Y - assumed 'Y' in /DISK2/WWW/svarforum.cz/www/forum/footer.php on line 139  -  2024


Doporučujeme:  Dětské montérky a maskáče