SVARFORUM.cz - forum o svářečkách a svařováníChcete-li přispívat do fóra, musíte se zaregistrovat ! Navštivte také: SVAR INZERT SVAR INFO |
|
Nejste přihlášen(a)
Jde v domácích podmínkách pomocí trafa s usměrňovačem svařit pohyblivou čelist svěráku York 80? Čelist je zlomená v přechodu z kulaté vodící části do upínací. Pokud ano, jaký postup a elektroda. Děkuji za rady.
Dnes v zbere som pozeral na taký zverák bol už pozvarany asi 3X a samozrejme boj zlomený.Kamarat čo robyl v jednej strojárskej firme mi hovoril postup ako sa to zvara,najprv to treba osustružit , dnu pozvarat s elektrodov na zliatinu a z vonku s normalnov elektrodov.Vraj ak to zavarili cele s elektrodov na liatinu tak sa to nedalo osustružit,ten zvar je tvrdý.A čo som dnes vydel ten zverak tak z vonku to treba osustružit aby sa dal zavriet zverák. Ja osobne nemám s tým skúsenosti.
Elektroda UTP 86 FN. Je to bimetalová elektroda pro svařování litiny za studena a velmi dobře svařuje střídavým proudem (jinak u stejnosměrného se připojuje na mínus). Je dobrá i na lité oceli s vyšším uhlíkem a spoje litiny s ocelí. Takže bych tam žádné dva druhy nemíchal, prostě vybrousil (kotoučem na litinu !) to co tam dříve někdo napatlal, předehřál tak na 50-60°C (lze chvíli udržet ruku) a pak to krátkými rovnými housenkami posvařoval.
Mam uz asi 8let svareny sverak york presne v tom miste elektrodami E-B 421,svarovany Tryodyn300 .Ohybame na nem kladivem materialy za studena a stale drzi.ZKUS TO TAKY
Mám svařeno 716kama a drží , taky do něj řežem . Jenomže také stejnosměrným a jak jsem to hulil , tak jsem to hulil , měl jsem na to 4ky .
Já jsem svařoval loukotě na řemenicích průměr 1m s E-S 724 za studena každou prasklinu jsem ůplne vybrousil až vznikl X svár. Svařoval jsem pomalu 4mm elektrodami a každý svár temoval. Teplota nesmií prekrocit 100 stupňů medzi housenkama. Po ukončení svařování dohřál na vyšší teplotu a zabalil do druhýho dne. Všechny řemenice drží dodnes. Skus to takhle.