SVARFORUM.cz - forum o svářečkách a svařováníChcete-li přispívat do fóra, musíte se zaregistrovat ! Navštivte také: SVAR INFO |
|
Nejste přihlášen(a)
Ahojte, chcel by som si zvarit lamelovu branku z ocele ako je na obrazku. Predpokladam, ze je pouzity branovy L profil. Chcel by som to nasledne dat pozinkovat, ale obavam sa, ze ziarove zinkovanie moze branku zdeformovat. Existuje aj striekanie zinku, tak mozno by som isiel touto cestou. Mate s tym niekto skusenost ? Ake je orientacna zivostnost ? Mam vsak inu otazku. Ak by som dal braku nastriekat zinkom a nasledne praskova farba, tak predpokladam, ze sa povrchova uprava nedostane medzi praporek a lamelu. Presne tam, kde je na obrazku cerveny kruzok. Predpokladam, ze sa tam casom bude tvorit hrdza. Ako to teda vyriešiť ? ![]()
Editoval bibibo (Včera 16:13:34)
Taketo lamelove brany som robil. Ale vsetky okrem jednej boli z antikory.. Ta jedna ktoru som robil z klasickej ocele, tak tu mi ziarova zinkovna odmietla zobrat, lebo sa vraj neskutocne skrutia tie plechove lamely. Nasledne to islo do pieskovne, klasicke sopovanie zinkom a praskova farba. Ci to hrdzavie netusim.. Robil som to pre stavebnika, ktoremu majitel baraku vraj aj tak nezaplatil.. Ale tie antikorove vyzeraju vraj stale super..
edit: tu zeleznu branu som nerobil z joklovych L profilov, ale klasicky jokel 50x50x3 a tie lamely som navaral mezdi jokle.. takze tam ten zakruzkovany problem neexistoval. No a lamela nemala len 4 ohyby, ale ich mala 6. Vyzerala v priereze ako take velke Z.
Editoval vyrobca (Včera 21:09:02)