SVARFORUM.cz - forum o svářečkách a svařováníChcete-li přispívat do fóra, musíte se zaregistrovat ! Navštivte také: SVAR INFO |
|
Nejste přihlášen(a)
Zdeny0 napsal(a):
Na funkci to vliv nemá, ale vzhled je vzhled. Už jsem dnes
koupil od Esab nikelitky. Tak je otluču, ale ta cena za 1 ks.
Mohl jsem koupit eldy i od Böhler, ale ty byly snad ze zlata. (-:
Jo, ty ceny Ni jsou dost děsný
Tedy pokud je to šedá litina a chcete mít barevnou shodu sváru se základním materiálem, tak to nikelitkou nedosáhnete. Otloukat eldy je krajní možnost. Stačí koupit TIG rod ER Ni1.
[/url]
Vyvaril som kus ulomeny pod celustou na zveraku,ked som ho doniesol domov .Pouzil som esab 121.Zatial to drzi..Pre rypalov na vzhlad nehladiet. 😉
Editoval kimir (20-12-2023 18:43:52)
Co zkusit 7100 od Chemweldu?Cena není nijak závratná a rozsah aplikací je celkem široký
Frézku jsem přivezl z DE v pátek. Musel jsem dokončit
zakázky do vánoc. Jasně , že jsem chtěl TIG drát, ale tady
v Pce to je utopie, sehnat šest drátu 2.5. Mezi svátky mám
volno , tak jsem chtěl dát frézku trochu do kupy.
2 JardaK , cena za Böhler 2.5 byla 110 Kč/ks.
Editoval Zdeny0 (22-12-2023 21:30:34)
Dobrý den ,prosím o radu jak svařit litinové kolo šlapacího soustruhu , jeden svářeč mi ho vrátil s tím že nezná složení litiny , druhý že nemá niklový drát na TIG a musel by koupit celý balík. je praslé žebro a obvod s drážkou na dva kulaté řemeny , nebo radu čím slepit .Děkuji
praskliny označeny žlutě![]()
![]()
Editoval Růža (Dnes 07:57:16)
Sežeň ten niklovej drát a dej to tomu svářeči. Nebo niklovou elektrodu. Řešilo se to tu tisíckrát.
V první řadě to nech opískovat, abys odstranil rez. Dál praskliny vyřež tenkým řezným kotoučem do tvaru V, aby šlo litinu důkladně provařit. Potom tyto praskliny důkladně vykartáčovat drátěným kartáčem, ručně, vrtačkou, flexou. Do takto připravených míst zkusit cočkem, zda se na tuto starou litinu náhodou nechytá obyčejný cočkový drát na železo. Je více než šedesátiprocentní naděje, že ano. Pokud ano, zavař to normálním cočkem s normálním drátem ale pouze krátkými, ale intenzivními, pulzy. Litinu nesmíš moc přehřát. Je velká pravděpodobnost, že se to tímto odborníky neschváleným postupem, povede. Pokud se ocelový cočkový drát nebude chtít s litinou spojit, budeš muset nakoupit nikelitky, např. elektrodu OK NiCl od esabu, a zavařit to s nimi dle oficiálního postupu pro svařování litiny, včetně temování. Pravděpodobnost, že uspěješ je veliká.
Děkuji za odpověď , cočko mám , ale dnes jsem si vzpoměl na dalšího svářeče praktika a ten provedl zkoušku pilníkem a sekáčem a řekl ,že to svaří , během pár dní uvidím výsledek