SVARFORUM.cz - forum o svářečkách a svařováníChcete-li přispívat do fóra, musíte se zaregistrovat ! Navštivte také: SVAR INFO |
|
Nejste přihlášen(a)
Stránky: 1
Zdravím, potreboval by som poradiť s výberom tlmivky do invertora(Sherman digimig 200 hit).
Zváračku používam na MMA 2mm 2,5mm elektródy a 50-100A. Na prázdno ma 65V a je to plný most. Otázka znie akú indukciu zvoliť na tlmivke 12uH alebo 24uH?
12uH tlmivka 200gramov
https://allegro.sk/produkt/tlmivka-fery … d6604cf017
24uH tlmivka 900gramov
https://allegro.sk/produkt/tlmivka-pre- … d6604cf017
Editoval Coolbertos (Dnes 15:46:07)
Víš zcela určitě, že daná svářečka s technologií IGBT, se dá vylepšit tlumivkou? Synergické řízení je něco jiného, než "hloupá" svářečka. Pokud máš možnost si někde půjčit cca 10 m svařovacího kabelu tak si z něj udělej "cívku" o průměru cca 250 mm (indukčnost bude cca 24 µH) a zapoj ji třeba do zemnícého kabelu a porovnej chování svářečky na oblouku s "cívkou" a bez ní. Pokud zjistíš nějaké zlepšení (aspoň subjektivní), tak má smysl dvářečku rozvrtat. Přesto si myslím, že vzhledem k synergickým vlastnostem se to nezmění.
Jirkati: píše že to chce na MMA, nebo že by chtěl nakrmit i MIG/MAG? Jestli ano a zjistí že to je úplně něčím jiným tak asi nebude rád.
Ďakujem za odpovede.
To jirkati: To vobec neviem v PDF v scheme nie je tlmivka ale co sa týka zvárania nemám vyslovene problémi. Prvu zváračku som mal Gammu 166 od brata ale on chcel niečo na opravu plechov tak mám teraz toto cca polroka.
Časom plánujem vymenit káble za medené ale používam všetko ako prišlo v krabici načo lepšie keď je to na hobby použitie(zváram 1,5roka).
Dosť tažko sa zváralo v mrazoch(bázická na studeno nešla tak hrozivo zapáliť) ale potom nejdem experimentovať zbytočne keď tlmivka nebude mať prínos. Ak to porovnám s gammou 166 tak je to +- rovnaké na to že gamma ma 88V na prázdno.
Fotky ako zvára:
[/url]
[/url]
[/url]
[/url]
[/url]
To varok: MIG/MAG som ešte neskúšal na CO2. Mám tam Powermat trubičkový drôt 0,8 a zváram tým napr. staré rutilky oklepané do dĺžky na hranu 3,2 450mm na synergiu 60A 1,5V+ korekcia impedancia 0 a som spokojný zatiaľ.
Len to MMA bázické mi občas zhasol oblúk tak som si myslel že tlmivka pomôže
.
Stránky: 1