SVARFORUM.cz - forum o svářečkách a svařováníChcete-li přispívat do fóra, musíte se zaregistrovat ! Navštivte také: SVAR INFO |
|
Nejste přihlášen(a)
Stránky: 1
Koupil jsem levnou svářečku z Číny. Stála 2450 Kč. Ne že bych ji přímo potřeboval, ale ze zvědavosti. MMA, TIG Lift 200A. Má napětí naprázdno 81V, nastavitelné funkce: Hotstart, Arcforce, VRD zap-vyp, Antistick zap vyp. Grafický displej kromě čísla má i bargraf. Pro začátečníky má pro zjednodušení nastavení funkcí Hotstart a arcforce t.zv. synergii, která spočívá v tom, že podle zvoledného průměru elektrody přiřadí nastavení Hotstart a Arcforce. Pak se nastavuje jen proud. Kromě dobře viditelných obrázků a funkcí má výborné svařovací vlastnosti. Skutečný proud odpovídá nastavení. Zatižitelnost jsem nezkoušel. Ale určitě dokáže vypálit několik eld 3,15 zasebou. Nechám ji na chalupě, abych sebou nevláčel TP1500. Učutě jsem udělal bobobovi radost.![]()
![]()
Editoval Famater (Včera 14:39:48)
Hm, stejně výkonné a stejně kvalitní elektronické součástky jako v minulosti jsou stále levnější a tak svářečky s podobným množstvím funkcí a podobně dobré mohou být taky stále levnější.
A já si říkal na co je synergie u mašin MMA. Už jsem to viděl u pár kusů a nechápal. Pro mě je to jen rozmazlování svářečů.
pěkný Františku :d udělal sis vánoce? Taky mám v regálu pár zajímavých, funkčních věcí které nepotřebuji.
Doba pokročila, už netřeba na kvalitní sváry WLSP, UTA ani Triodýnu.
Famater - Také jsem překvapen dnešními cenami... V případě svářecích aparátů velmi positivně.
Cena takové svářečky je něco kolem 100 dolarů, ale dobrý TIG hořák vyjde na totéž, nebo i víc, totéž třeba pořízení láhve argonu. O mnoha dalším nemluvě. ![]()
Pokud bys chtěl ještě vylepšit svařovací vlastnosti, tak k ní pořid tlumivku.
Nesprávne vlákno
).
Editoval stano (Dnes 09:35:19)
A kde si ho kupil na aliexprese?
Připlatit si 1000 Kč a je to s HF zapalováním i s 4m WP-17 TIG hořákem
ARCCAPTAIN HF TIG Welding Machine na alíku.
Editoval kilian (Dnes 12:58:31)
ano, je to z allíka
"Kromě dobře viditelných obrázků a funkcí má výborné svařovací vlastnosti." Nezlob se, ale ta veta mi pripomina propagacni letak. Vzhledem k absenci tlumivky a zrejme topologii polomost (z te fotky to nezjistim) o tom pochybuji. Koupil jsem pred lety svarecku ZX7-200 (jinak nic nerikajici znaceni) z Ciny a ta mela problem i s rutilkami a az po pridani tlumivky svarovala dobre. Z te jedne fotky mi zapojeni prijde totozne, jen tady je navic ta barevna obrazovka. Jsem teda dost skepticky k tem svarecim vlastnostem, hlavne zapaleni a stabilita oblouku. Tu zkousku jsi delal na bazicke elektrody? O zatezoval strach nemam, ten je u techto levnych svarecek kupodivu vysoky.
Navic chybi nejaky LC filtr na vstupu, ochrana varistory a zrejme nema softstart (to cerne je rekl bych jen X2 kondenzator). Absence softstartu je velke spatne pro kondenzatory zdroje.
Mimochodem, jak vis, ze uvadene ty parametry napr. VRD skutecne snizi napeti na vystupu? Totez hotstart a arc force. U techto cinskych svarecek zmena v nastaveni casto nic nemeni. Ne, ze je to nutnost, mnohdy je lepsi tyto ficury nemit. Bohuzel je toto likvidacni pro profi vyrobce, kteri jsou pak nuceni vyrabet podobne srajdy (Kuhltreiber prisel s radou Makin, omlouvam se pokud jsem se nekoho dotknul) a stejne zustavaji nekonkurenceschopni, pac jsou nuceni dodrzovat nejakou bezpecnost (filtry, varistor, rele, pojistka atd) a nemaji dotovane postovne.
Zrovna tak je to ke zlosti zacatecnika, prave kteri si tyto svarecky nejcasteji kupuji s uvahou, ze jim to prece musi stacit a nebudou davat 5000 za znackovou profi Gamu (to neni profi svarecka, ale porad cilena na domaci prace). Ja to presne vidim, jak jim takova cinska svarecka uplne znechuti svarovani.
Nepopiram, ze svarecka funguje, ale byl bych dost prekvapen. V mem pripade to byl jen polotovar. Dodelat filtr, pridat softstart a tlumivku, ve vysledku jsme na cene nejake Gamy s plnomostem. Chybejici filtr a softstart bude mit vliv na ruseni okoli a zivotnost kondenzatoru. No a barevny displej a synergie jsou dobre pro youtube unboxing, tam to ma skutecne obrovskou vyhodu (ironie).
Jeste si neodpustim poznamku To nedelas dobre s tim acetonem Jaromire.
Editoval Jakobo (Dnes 18:14:46)
Jakobo: Neuklepl jste se na začátku? Čínská svářečka měla problémy s rutilkami? A na basické jela dobře?
Ono třeba existují slušné mašinky i u nás(i když určitě taky čína) třeba u Choboly apod. Filex, Jasic a nevím co ještě. Největší problém je právě v tom že domácí kutilové kupují úplně to nejlevnější na trhu, bohužel jsem se taky jednou spálil. A s tím Kuhtreiberem myslím že nikoho neurazíte, mám vyzkoušeno pár mašin a vždycky zklamání. Jediné kde bych přimhouřil oči je mašinka Kitin 3000 co mají u nás chlapi na stehování. Snad jsem název napsal správně. Ta svřuje docela pěkně. Jinak jsem zkoušel pár odboček, v práci máme jakože moderní mašinu s pulzem i double pulzem a hrozný krám. V základu s tím nejde skoro svařovat, ani v synergii. I když si s tím hodinu hrajete, tak pořád tomu něco chybí. Zlatý Fronius a Lorch. Ty nové moderní Omicrony nevím, mám v garáži jen Gamastar 176, ty větší jsem zatím nezkoušel. I pár mašinek MMA od Kuhtreiberu jsem zkoušel a nějak mě to neoslovilo.
Stránky: 1