SVARFORUM.cz - forum o svářečkách a svařování

Chcete-li přispívat do fóra, musíte se zaregistrovat !

Navštivte také:      SVAR INFO
Reklama na SVARFORUM

Nejste přihlášen(a)

SVARINFO - magazín o praktickém svařování

#1 16-10-2025 19:22:32

wagnerj
Člen

Plasma invertec PC1030

V plasmě PC1030je použita řídící deska označena W05X04678R (je již nedostatková )v Plasmě PC620je použita řídící deska W05X0467R , neví někdo zda je možno tuto desku použít a jaké úpravy jsou třeba udělat . Výrobce obou je Lincoln.

#2 Včera 18:40:50

jirkati
Moderator
Místo: Liberec

Re: Plasma invertec PC1030

Zeptej se raději na Technické podpoře Lincolnu nebo ve značkovém servisu pro stroje Lincoln Electric.

#3 Včera 21:22:58

bourač
Člen
Místo: Doksy, Máchovo jezero
Web

Lincoln PC 620 je 60A plasma, PC1030 je 100A.
Netuším co je uvnitř těchto bedýnek ale domnívám se že v té první budou slabší komponenty.

Likvidace ocelových konstrukcí. Excelentní paliči železa. A nově také dřevorubci.
Plasmy. Přímočaré pily ocasky. Ruční orbitální pila (za studena). Utahováky. Sbíjecí kladiva. Plošiny. Jeřáby.
Vaření obalenou elektrodou (Lorch).
Práce ve vysokých výškách a v hlubokých hloubkách. Práce v jedovatých a výbušných atmosférách. Nic levného.

#4 Včera 21:41:44

wagnerj
Člen

Tato plasma je již bez možnosti dodání náhradní desky ( Lincoln Polsko  ),ani v servisu se již nedá sehnat . Dokumentace této desky je problém (těžko ji bude zde někdo mít,  ani v servisní dokumentaci není podrobné schéma )  . Osobně jsem komunikoval s vedoucím servisu v Polsku . Je již prostě stará .Identifikace poruchy je také složitější ,proto jsem chtěl použít na odzkoušení  desku z funkční plasmy PC620. Na původní desce již objeveny vadné součástky ,které budu objednávat ,na desce  je 11 IO obvodů ,tak že simulace funkce je dosti složitá .Informace ,že mám kontaktovat technickou podporu bylo první ,co jsem udělal .Je škoda ,že nejsou dostupné podrobné schémata jako má firma Gys  z Francie .

Zápatí

O SvarFóru + Pravidla