SVARFORUM.cz - forum o svářečkách a svařováníChcete-li přispívat do fóra, musíte se zaregistrovat ! Navštivte také: SVAR INFO |
![]() |
Nejste přihlášen(a)
Ahoj. hľadám zváračku ktorá je lepšie naladená na zváranie v čistom Co2. Čo som sa dočítal tak by to mala byť jasic mig 250 . Je ich viac modelov jasic mig250 -(J04 ), jasic mig 250 -(N270 ), jasic mig 250 -( N 210) . Máte niekto prosím skúsenosti s týmito modelmi a poprípade ktorú odporučiť? Niečo málo som si o nich našiel ale moc toho nie je na porovnanie. Budem zvárať oceľ 2-6 mm kratšie zvary , častejšie zapalovanie,takže viac by mi vyhovovalo jemnejšie zapaľovanie. Ďakujem.
Jasic 250 tady někdo má, nebo měl, ale už si nepamatuji kdo.
Z těch co uvádíš svařuje v čistém co2 nejlépe jasic J04. Jedná se o starší stroj, pokud ho ještě někde seženeš tak ho kup.
ZDENÁL napsal(a):
Z těch co uvádíš svařuje v čistém co2 nejlépe jasic J04. Jedná se o starší stroj, pokud ho ještě někde seženeš tak ho kup.
Ďakujem za radu. Tú J04 som mal vybratú ako prvú. Dajú sa zohnať 2 varianty,asi novší s plastovým bubnom na drôt a čierny predný panel a druhá má šedý predný panel. Vyzerajú veľmi podobné len ten predný panel je trošku iný. Aky má nábeh pri zapálení oblúka ? Čo sa mi na nej páči že sa dá nastaviť samostatne tlmivka ,pokiaľ by som s ňou zváral aj v mixe ar/co2. Ak sa vás môžem ešte opýtať je poprípade aj iná značka s tých cenovo dostupnejšich ktorá je dobre vyladená na čisté co2 ?
"Naladěné na CO2" .... asi myslíš ty, které mají optimalizované parametry v synergickém módu s CO2. A jelikož synergie jsou v podstatě tabulkové hodnoty, s kterými pracuje procesor, tak pokud "není optimalizovaná s CO2", tak to znamená, že má blbě udělanou synergii.
Protože v manuálním módu si jí můžeš optimalizovat sám. Pokud to umíš.
A jelikož každý svár je trochu jiný, tak si i synergii musíš často trochu upravit. Takže požadavek na svářečku, "naladěnou na CO2", je poněkud zcestný.
Stroje určené pro svařování s čistém co2 mají tvrdší charakteristiku trafa. Není jich v prodeji mnoho, jeden z mála typů je právě ta J04. Výrobci se většinou snaží stroj naladit tak, aby byl universální jak na co2, tak i na směs. Pak jsou stroje co slušně svařují pouze ve směsi, např. levné TELWINY, EINHELY apd. Pozná se to tak, že pokud nemáte ten správný plyn, tak at ladíte jak ladíte, pořád to prská a není to ono.
Zeptejte se varoka. ten měl kdysi telwina a raději se ho zbavil.
Telwin ani moc nie. Ten som mal kedysi velmi dávno,ale ten išiel rovno do zberných surovín. Tá J04 bude OK. Nastaviť si zváračku v manuálnom móde viem, len s niektorými zváračkami je to trochu viacej trápenia .
ZDENÁL: Telwin kterého jsem kdysi měl byl ještě odbočkový typ a na obyčejné věci sem tam v garáži svařoval pěkně. Pak jsem ho předělal na eurohořák a bylo to mnohel lepší. Potom jsem dal menší trafo na napájení podavače a elektroventilu s elektronikou a zase o stupeň výše. Nějaký Einhel, Güde apod. se mohou jít zahrabat. Zbavil jsem se ho v podstatě jen z důvodu že dělám hodně auta, takže spíše bodování a tyhle mašiny hůře zapalují oblouk. Nebo když jsem občas potřeboval zavařit něco většího, mašina v podstatě na max. delší svár, tak jela nepravidelně. Třeba 50-60mm svár moc pěkný, potom se jakoby jemně sama přeladila nebo jak to nazvat a po chvíli zase jela dobře. Ale na svařování kratších svárů tdejme tomu do 50mm třeba jekle do tl. asi 4mm, plocháče apod. v pohodě.
Dnešní invertorové mašiny sice některé mívají možnost navolení plynu, ale některé ne, ty levnější bez synergie a tabletu na předním panelu. Rozdíl stejně u některých ani nepoznáte, nebo jen minimální. Navíc každá mašina se chová jinak.
Editoval varok (17-04-2025 18:52:49)
ZDENÁL napsal(a):
Chcel by som sa ešte opýtať pána Zdenála ohľadom tej J04. Aký má nábeh pri zapalovaní oblúka? Či je taký jemnejší čo by mi viac vyhovovalo alebo tvrdší? Našiel som 2 veľmi podobné modely tejto zváračky , rozdiel je len v dizajne predného panelu, je možné že budú rozdiely aj vo vnútri zváračky ? Pýtam sa preto aby som nekúpil zle.Poprípade mám sa zamerať na konkrétny model, označenie? Ďakujem.
Nástup má perfektní, podobných typů je vyráběných v Číně víc, jen Jasic je z nich nejlepší.
Ospravedlňujem sa ,zle som to napísal,čo som myslel týmito modelmi tak som myslel len jasic J04 . Len sa líšia iným, veľmi podobným predným panelom .napr. šedý predný panel označenie na prednom paneli Jasic j04 mig 250 Y alebo len Jasic mig 250 a trošku iné logo jasic a čierny predný panel. Ale asi to bude to isté len časom trošku pozmenili dizajn. Ďakujem.
Editoval Kristian1 (27-04-2025 09:03:59)