SVARFORUM.cz - forum o svářečkách a svařováníChcete-li přispívat do fóra, musíte se zaregistrovat ! Navštivte také: SVAR INFO |
![]() |
Nejste přihlášen(a)
Stránky: 1
Zdravím vás. Po dlouhém hledání a hromadě napsaných mailů jsem ve slepé uličce. Hledám firmu, která by mi pomosazila svařovanou konstrukci z ohýbaných trubek. Jedná se o lehátka a pohovky. Velikosti jsou cca 1800x700x600. Ale dokáži konstrukci rozeřezat třeba napůl (klidně na třetiny) a následně si ji spojit pomocí spojovníků po provedení povrchové úpravy. Bohužel i firmy, které na webových stránkách informují, že provádí pomosazení mi poptávku odmítli (prý už pomosazení nedělají nebo jen velmi malé výrobky). Znáte někdo prosím někoho, kdo by to byl schopen pomosazit?
Děkuji.
To máš trochu pech. Pomosazení velkých dílů není zrovna atraktivní technologie pro dodavatelské firmy. Dvě firmy s danou technologií fungují v Německu, jedna ve Španělsku. Jako firma jsme spolupracovali s anglickou firmou. Na tu mám dokonce ve svých poznámkách ještě kontakt (sales@broadwaybrass.co.uk). Ceny se ti nebudou ale nebudou líbit. S dopravou tam a zpět to je hodně drahé.
Nepleteš si to s galvanickým pozinkováním a následným žlutým chromátem na pozinku?
V jakém prostředí mají ty lehátka a pohovky být?
jirkati napsal(a):
To máš trochu pech. Pomosazení velkých dílů není zrovna atraktivní technologie pro dodavatelské firmy. Dvě firmy s danou technologií fungují v Německu, jedna ve Španělsku. Jako firma jsme spolupracovali s anglickou firmou. Na tu mám dokonce ve svých poznámkách ještě kontakt (sales@broadwaybrass.co.uk). Ceny se ti nebudou ale nebudou líbit. S dopravou tam a zpět to je hodně drahé.
Tak děkuji za info. Tušil jsem, že to tak dopadne po tom nekonečném mailování.
Radim napsal(a):
Nepleteš si to s galvanickým pozinkováním a následným žlutým chromátem na pozinku?
V jakém prostředí mají ty lehátka a pohovky být?
Nepletu. Interiér samozřejmě. Zadavatel požaduje povrchovku pokovení. Nechce obyčejnou barvu nebo komaxit.
pistorius13 napsal(a):
Radim napsal(a):
V jakém prostředí mají ty lehátka a pohovky být?Nepletu. Interiér samozřejmě. Zadavatel požaduje povrchovku pokovení. Nechce obyčejnou barvu nebo komaxit.
Zkus nechat pozlatit. Mohl bys najít víc firem a mohlo by to vyjít i levněji. Je to paradox, ale kdysi, když jsem měl družbu s klukama z galvanizovny (za bolševika), tak si pamatuju, jak se rozčilovali, že každý zlacení musej vážit na laboratorních váhách a zapisovat, přitom blbá kadmiovací lázeň, která se standardně dělala na šrouby a spotřebovaly se jí hektolitry, byla mnohem dražší.
pistorius13 napsal(a):
Nepletu. Interiér samozřejmě. Zadavatel požaduje povrchovku pokovení. Nechce obyčejnou barvu nebo komaxit.
Pozink a na to žlutý chromát je taky pokovení. A v interiérech taky slušně vydrží.
Když nejde pomosazení, tak zkus zadavateli prodat trvanlivější pokovení než pozink, třeba nikl nebo chrom a na něho nějaký pár mikronový barvicí povlak. Dneska by už měl být v těch povlacích určitý výběr. Ale musíš se v galvanovnách zeptat, já ty nejnovější věci neznám.
A když se to má upravit galvanicky naneseným kovem, tak základní nezbytnost je úprava těch dílů pro máčení v lázních. To znamená dutiny buď stoprocentně vzduchotěsně obvařit, pokud jich není moc a aby dílec na vodě neplaval. Nebo ještě lépe naopak otevřít otvory, aby všechno vyteklo a mezi vanami se nepřenášely lázně. Plus možnost to zavěsit nahoře háčky a dole případně pérky fixovat.
Stránky: 1