SVARFORUM.cz - forum o svářečkách a svařování


Chcete-li přispívat do fóra, musíte se zaregistrovat !


Navštivte také:     SVAR BAZAR      SVAR INZERT      SVAR INFO
Reklama na SVARFORUM

Nejste přihlášen(a)

SVARBAZAR - internetový bazar svářeček      SVARINZERT - akční nabídky svářecí techniky      SVARINFO - magazín o praktickém svařování


#1 31-07-2020 17:31:20

dede
Člen
Registrovaný: 23-08-2007
Příspěvky: 173

Lze použít CO2 na TIG

Chlapi nesmějte se mi, ale přišla mi nějaká čínská bižuterie a elektrody k tomu mému Berlanu a svrbí mě prsty to vyzkoušet. smile Jenže tu mám jenom flašku potravinářského CO2 na sodovku. big_smile
Je to úplná kravina ho použít nebo aspoň na to vyzkoušení bude fungovat?

Díky

Offline

 

#2 31-07-2020 17:40:59

pafik1605
Člen
Místo: matička stověžatá
Registrovaný: 04-03-2013
Příspěvky: 859

Re: Lze použít CO2 na TIG

Jelikož zkušenost je nepřenositelná, tak ti doporučuju si to vyzkoušet. Budeš mít zkušenost vlastní smile

Offline

 

#3 31-07-2020 17:42:01

CIJOML
Člen
Registrovaný: 19-03-2015
Příspěvky: 184

Re: Lze použít CO2 na TIG

na tig jen cisty argon nebo helium


ESAB OrigoMig C151, Kuhtreiber Kittin 165, Alfain PEGAS 200 AC/DC SMART + pedal, JLT 200 AC/DC +pedal, PARKSIDE plasma 40A, Speedglas 9100V

Offline

 

#4 31-07-2020 17:46:38

dede
Člen
Registrovaný: 23-08-2007
Příspěvky: 173

Re: Lze použít CO2 na TIG

Kurnik, teď jsem zjistil, že nemám redučák, takže ani kraviny nemůžu zkoušet. sad

Offline

 

#5 31-07-2020 18:06:26

pat
Člen
Místo: Č.R.
Registrovaný: 15-04-2016
Příspěvky: 2152

Re: Lze použít CO2 na TIG

Pafiku  ..ale no tak ,nechej ho trochu dýchat. CO na tig je nesmysl. Ani to nezkoušej. jinak argon stačí 4,6

Offline

 

#6 31-07-2020 18:32:57

er-zet
Člen
Místo: Benátky nad Jizerou
Registrovaný: 06-07-2020
Příspěvky: 20

Re: Lze použít CO2 na TIG

no.. dede tu má  170 příspěvků takže už něco pochytit musel..  a zeptá se na takovou kokotinu ?
Která se krom toho sá ověřit za 5s dotazem na google..
https://1url.cz/6zsJG

Ale to by bylo zřejmě moc složitý a lepší je založit nový vlákno o ničem že.. neutral

Offline

 

#7 31-07-2020 18:41:45

dede
Člen
Registrovaný: 23-08-2007
Příspěvky: 173

Re: Lze použít CO2 na TIG

Tak sorry. Já se nejdřív podíval tady v diskuzích. sad Tak to smažte.

Offline

 

#8 31-07-2020 18:43:42

ihlan
Člen
Místo: Nový Svet
Registrovaný: 11-05-2012
Příspěvky: 2832

Re: Lze použít CO2 na TIG

Viete kazdeho to napadne ked nema doma Inertny plyn.... ale ludia co radsej pisu ako citaju
to je dnesny trend ono totiz existuje taka tema na SF nieje prvy big_smile
https://www.svarforum.cz/forum/viewtopic.php?id=6738

https://www.svarforum.cz/forum/viewtopic.php?id=3073

er-zet ako pekne si to napisal big_smile

Editoval ihlan (31-07-2020 21:21:41)


Link : Stavba kompresora www.bit.ly/2fywe1u  Lacne hobby CO2 zvaracky www.bit.ly/2EO3SQk Kukly www.bit.ly/2eSAlrB
Hladam zvaracku do XXX http://bit.ly/2wDObaP Pasove Pily www.bit.ly/2iOcpXj TIG www.bit.ly/2KdU02O
som pichlavy od narodenia a co je horsie picham z kazdej strany rovnako wink

Online

 

#9 31-07-2020 18:51:16

er-zet
Člen
Místo: Benátky nad Jizerou
Registrovaný: 06-07-2020
Příspěvky: 20

Re: Lze použít CO2 na TIG

možná jsem to napsal moc ostře, ale mě to prostě vytáčí no...  smile

Kolega v práci sedí vedle  u stolu a zeptá se na nějakou prkotinu, nebo někomu zavolá aby se to dozvěděl, než aby si to našel na netu (sedí u PC).
Obvykle se mě zeptá..   já nevím, tak dám dotaz na google a odpovím..  trvá to tak max 20 sekund a neni mu blbý s tím pověřovat ostatní.

Ono taky pár takovejch dotazů týdně tady na fóru a za chvíli v tom chaosu opravdu nikdo nic nenajde.

Offline

 

#10 31-07-2020 19:43:34

pafik1605
Člen
Místo: matička stověžatá
Registrovaný: 04-03-2013
Příspěvky: 859

Re: Lze použít CO2 na TIG

er-zet napsal(a):

no.. dede tu má  170 příspěvků takže už něco pochytit musel..  a zeptá se na takovou kokotinu ?
Která se krom toho sá ověřit za 5s dotazem na google..
https://1url.cz/6zsJG

Ale to by bylo zřejmě moc složitý a lepší je založit nový vlákno o ničem že.. neutral

big_smile  no, to je přesně ono. Ale myslím si, že moje odpověď z těhle všech byla pro něj nejpřínosnější big_smile

Offline

 

#11 31-07-2020 22:08:08

dede
Člen
Registrovaný: 23-08-2007
Příspěvky: 173

Re: Lze použít CO2 na TIG

er-zet napsal(a):

možná jsem to napsal moc ostře, ale mě to prostě vytáčí no...  smile

Kolega v práci sedí vedle  u stolu a zeptá se na nějakou prkotinu, nebo někomu zavolá aby se to dozvěděl, než aby si to našel na netu (sedí u PC).
Obvykle se mě zeptá..   já nevím, tak dám dotaz na google a odpovím..  trvá to tak max 20 sekund a neni mu blbý s tím pověřovat ostatní.

Ono taky pár takovejch dotazů týdně tady na fóru a za chvíli v tom chaosu opravdu nikdo nic nenajde.

Tomu se říká sociální kontakt. Ale už to naštěstí mizí, teď máme FB a mobilní telefony.... big_smile

Offline

 

#12 31-07-2020 22:15:50

Famater
Člen
Místo: Hradec Králové
Registrovaný: 24-01-2012
Příspěvky: 3263

Re: Lze použít CO2 na TIG

No právě že FB a mobilní telefony.


TP1500, KITin 170LA, JLT250 ACDC,vodní chlazení vl. výroby, hořák SR18, Binzel SR26 s pot., Plasma CUT55, autogen PB-kyslík
Křemíková 3fáz 200A vl. konstrukce

Offline

 

Zápatí

REKLAMA na SvarFóru

O SvarFóru + Pravidla

Powered by PunBB

SVARFORUM diskusní fórum o svářečkách, svářečích a svařování kovů i plastů.
Ze skupiny SVARWEB - portál vašeho svařování.   2005 Notice: Use of undefined constant Y - assumed 'Y' in /DISK2/WWW/svarforum.cz/www/forum/footer.php on line 137  -  2020


Doporučujeme:  Dětské montérky a maskáče  ♦  Svářečky MIGO a ELDYS