SVARFORUM.cz - forum o svářečkách a svařováníChcete-li přispívat do fóra, musíte se zaregistrovat ! Navštivte také: SVAR INFO |
|
Nejste přihlášen(a)
Dnes už se na to nehraje. Co bylo kdysi japonské, to bylo většinou špičkové kvality. Jak domácí spotřebiče, tak nářadí a jiné. V dnešní době je japonské nářadí jen na štítku, jinak je všechno Made in China.
To co tady řešíte je podle mě pravda. V Číně umí určitě udělat špičkové věci, ale většina firem si nechává vyrobit tu nejlevnější variantu co vydrží sotva pár měsíců, jen aby to přešlo záruku. Co by měli z toho, kdyby nářadí vydrželo třeba 15 let jako kdysi? Takhle byste si koupili elektrickou vrtačku za 3500,- kč. Vydržela by těch 15 let. V dnešní době za tu dobu koupíte 4 nebo pět takových vrtaček.
Svářečky na tom budou tak samo. Když vidím jak pořád někdo ukazuje kabely jen s 2 žílami, součástky pofiderní kvality. Krabičky jak nabíječka autobaterií apod. Co z toho že ušetří někdo pár stokorun? Jsem zvědavý jak by jste řešil záruku.
Frank napsal(a):
... papaláši firem zde v USA ale asi i jinde už před více jak 20 roky začali díky své nenažranosti prosazovat u vlády přesun výroby do Číny v zájmu větších zisků pro sebe. Tím zde v US dokonale zdecimovali stř. třídu a vyzdvihli Čínu, která před takovými 30 roky byla hospodářsky bezvýznamnou zemí. Dnes velmoc, která šlape hroutící se Americe na paty.
Franku naprostý souhlas. Horší je, že se tady nepoučili a vaše chyby dělají s odstupem tady taky. Děkuji všem aziatum za jejich nekvalitní výrobky a nezodpovědný přístup.
Editoval Charon (19-07-2020 17:42:38)
Charon> az budu mit cas, udelam ti seznam zajimavych norem na to tema. A poslal bych ti jeden perfektni dokument od GM, ktery udelali jako skolici material pro jejich product a electronics engineery. Je tam hodne obrazku treba i na tema kirkendalovych mostu (to je ten efekt ktery tvori whiskers pod vlivem protekaneho proudu). Je tam vysvetleni podstaty jevu a pak mitigace, tzn. jak designovat, testovat, validovat a pouzivat elektronicke sestavy a produkty v automotive, aby se tyhle jevy spojene casto s lead free pajkou podchytily. Vytvoreno z praxe pro praxi. Dej mi email.
rcp> RoHS je obecne dobra vec, omezeni pouziti vzacnych zemin, povlaky sestimocneho chromu apod. je jednoznacne zasluzna cinnost vzhledem k ziv.prostredi. S tim olovem to je ale diskutabilni, je fakt ze existuji zdravotni duvody a nejak se to z hlediska BOZP v relevantnich provozech musi resit. Ale tak siroky zakaz jaky se planuje nyni je velmi prehnany. Chteji zakazat Pb nejen pro vsechno pajeni krom oprav a to tak striktne jako plati v automotive dnes. Ale zakaz ma platit i pro strelce a rybare... pritom v prirode se desitky let valeji zbytky Pb munice z prvni a druhe svetove (napr. v zapadoceskem pohranici je to videt v lesich bezne) a priroda ve stejnem miste vesele buji.
Editoval Dawe (20-07-2020 00:44:49)
telku Sony mám,fungovala bezchybne 10 rokov,len ma štvalo a to poriadne pri zapnutí logo Sony a nevypnutelná znelka-ani stlmit sa nedala,zvuk teda dost chabý. Tiež štart nebol práve najrýchlejší a nefungovalo ovládanie satelitného prijímača cez HDMI.. Preto som modernizoval a kupil Philips-žiadna znelka pri zapnutí,takmer okamžitý obraz,velmy rýchli štart a podsvietenie abilight. Zvuk i obraz su voči Sony neporovnatelne lepšie.
Tak nie všetko japonské náradie je vyrábané v číne. Hitachi uhlová bruska,základný model *Japan,velká uhlovka 2700 W Ireland,ručná elektrická vrtačka VTV 16 JApan,teplovzdušná pištol Ireland,aku vrtačka China
Editoval Brembo (20-07-2020 08:28:49)
zrejme ideal pre tunajsich harcovnikov 😂🤣😅
https://youtu.be/AzABTpi_iCA
Brembo napsal(a):
telu Sony mám,fungovala bezchzbne 10 rokov,lem ma štvalo pri zapnutí logo Sony a nevypnutelná znelka,zvuk teda dost chabý. Tiež štart nebol práve najrýchlejší a nefungovalo ovládanie satelitného prijímača cez HDMI.. Preto som modernizoval a kupil Philips-žiadna znelka pri zapnutí,takmer okamžitý obraz,velmy rýchli štart a podsvietenie abilight. Zvuk i obraz su voči Sony neporovnatelne lepšie.
Tak nie všetko japonské náradie je vyrábané v číne.
Ten rozdiel v rýchlosti je rozdielom 10-tích rokov. Dnešné telky už nie sú tie, čo potrebovali dobrú anténu aby nebol šum (sneženie) a priamy neodrazený signál, aby to nemalo duchov. Dnešná telka má procesor a prijíma pakety ako PC. Nuž a za 10 rokov tie procesory hooodne nabrali na obrátkach.
senior napsal(a):
za 10 rokov tie procesory hooodne nabrali na obrátkach.
A to ešte počítajú na 70% procesy, o ktorých ani zákazník nevie a nepotrebuje k pozeraniu TíVí ![]()
jao napsal(a):
senior napsal(a):
za 10 rokov tie procesory hooodne nabrali na obrátkach.
A to ešte počítajú na 70% procesy, o ktorých ani zákazník nevie a nepotrebuje k pozeraniu TíVí
A takmer všetky modeli TV Sony su už dobrých 15 rokov vyrábané na Slovensku,takže s Japonskom to má spoločné len meno.
Andoidové kokotiny som všetky zakázal,ako napríklad poloha-na čo by to asi tak tv potrebovala-maximálne tak šmírák google ? Taktiež google play?
Editoval Brembo (20-07-2020 08:18:07)
Dawe, budu se těšit, email adresu jsem poslal na tvůj email přes tvůj profil.
Dle mého je nepoužívání Pb v cínu špatná cesta pro spolehlivost a zbytečná pro zdraví. Celé 20té století benzín obsahoval olovo a to byla velká zátěž pro zdraví . Ano, našla se náhrada což dávalo smysl. U olověných akumulátorů plnohodnotná náhrada není do dneška. U olověné pájky také ne.
Na elektronice je mnohem víc nebezpečných materiálů než olovo, elektronika se většinou nedostává do kontaktu s přírodou (v rozvinutém světě) a je počítáno s řízenou likvidací.
A komu jde o ekologii,lidské zdraví a životnost výrobku,nad rámec záruky??![]()
![]()
Charon - Čomu to olovo tak uškodilo? Ja som vyrastal v minulom storočí, všade olovo a ortuť, dokonca s guličkami ortute sme sa ako deti bežne hrávali. Dnes niekto nájde rozbitý teplomer a nastúpi protichemická jednotka, ako po atomovom výbuchu. No ale pôvodne som chcel povedať, že napriek tomu, že sme sa hrali s ortuťou, v olovnatom benzíne sme bežne umývali súčiastky motorov a prevodoviek, raz sa mi dokonca stalo, že mi od umývania v benzíne zliezla koža na rukách až nad zápästia atu som. V plnom zdraví som sa dožil 66 rokov. Pre ilustráciu, teraz som menil obvodného lekára a ten nový sa divil, že moja celá zdravotná karta má len asi tri strany... A ešte popri tom všetkom som zabudol na azbest. Aj ten bol všade. V spojkovom obložení, v brzdovom obložení, na strechách, v bytových jadrách, vo všetkých tesneniach či už v autách, alebo vykurovacích telesách a tu sme...
Editoval Juraj.A (20-07-2020 15:46:30)
Charon: Elektronika se nedostává do styku s přírodou??? Víš jak probíhá recyklace tříděného odpadu.....pošle se do zemí třetího světa. Stejně probíhá recyklace elektroniky. TV co ti dosloužila odevzdaná ve sběrném dvoře se na 80% objeví v Indii, Bagladéši, Číně nebo podobné chudé zemi. A tam jí hodí do moře. Ale papírově je Evropa super eko, sluníčkově zelená.
Juraj.A:Charon....
Dvolil bych si k tomu snad jen dodat, že pokud jsme potřebovali ten ,,olověný,,benál, vzala se libovolná sklínka, pár decimetrů hadičky...Nacucnout, zlomit hadičku, strčit do sklínky, pustit a vyplivnout benál a když to neteklo, zopakovat, i několikrát po sobě. Všechno ostatní co píšeš jsem osobně zažil.
Olovo a ortuť ? Skôr wifi siete, GSM vysielače, očkovanie, lieky ... Ale najviac škodí strach.
A proti strachu je dobré si kúpiť ľubovolný zvárací aparát a relaxovať.
Pod zaminkou ekologie nas neskutecne obiraj na vse mozny zpusoby. Vcera napriklad chceme udelat mojito takze mata, rum, limeta, cukr, led vse pripraveno ale cim to budem pit - skoc pro brcko no klasicky obycejny plastovy☹☹☹ Aha aha aha uz se nevyrabi a papirovej hnuj se ihned rozpusti....
Mate nekdo napad? Me napadla nerez trubicka ale nevim zda se tak mala dela.
Adamw140: brcko no uz se nevyrabi..Mate nekdo napad?
Taky jsi mi svého času poradil, i já ti poradím. Kup si v elektroobchodu vhodnou smršťovací bužírku. Mochito se stejně pije studené, takže žádný problém. Průměr a barvu si můžeš vybrat. Délku střihneš podle potřeby.
A kdybys náhodou potřeboval pít bužírkou něco horkého, tak holt budeš pít rychleji, nebo koupíš větší průměr. ![]()
Co takle klasická slámka Nic jiného za mého mládí nebylo akorád trochu podražili dřív to bylo za korunu https://shop.wheatly.cz/brcka/slamena-b … gL94PD_BwE
Myslím, že manželka koupila v Ikea sadu kovových brček i s minikartáčem na čištění, takže cesta tu je. Ale mě třeba nejvíc štvou mikrotenový pytlíky. Životnost tak 30minut než dojdou z obchodu domu a protože jsou zdarma, tak do nich lidi cpou úplně všechno. Nechápu, jak moje generace bez nich mohla přežít na papírových.
Adamw140, ak máš 3D tlačiareň, alebo niekto v okolí, nie je problém si to vytlačiť z PLA. To je kukuričný škrob aj pre potravinárske účely. Ale len do cca 70°C. Potom sa to topí, ako lyžičky z NDR.
Napr. https://www.thingiverse.com/thing:145768
Editoval jao (21-07-2020 08:26:32)
Adamw140: Ještě jsou místa kde svět je někdy normální.
kup je na Ali, třeba:
https://www.aliexpress.com/item/4001135877017.html?
https://www.aliexpress.com/item/4000953789216.html?
Předpokládám, že brčka nepohazuješ po pláži či zahradě, a pokud tví hoste brčka pohodí tak je druhý den vysbíráš a hodíš do odpadu.
dede: Problém házení odpadu do moře v rozvojovém světě nevyřešíme bezolovnatou pájkou, naopak zátěž přírody zhoršíme. Bezolovnatá pájka přispívá k kratší životnosti výrobku a tím k většímu množství odpadu. Za ekologií se skovává spousta jiných zájmů a někdy se po čase dozvíme jakých. Nesmí se věřit všemu co se plácá v médiích. V tomto směru je zajímavý francouzský dokument "Propaganda, továrna na souhlas":
https://ulozto.cz/hledej?q=Propaganda%2 … na+souhlas
Juraj A. , Welda .. také to pamatuji a máte pravdu.
Bezolovnatá pájka nemůže za poruchovost. To je urban legend. Problém bezolova je ve vyšší ceně a výrobní náklady jsou pro všechny náboženství. Prostě se pájí na krev, dává se minimum co jde. A navíc se používají odpadní součástky, výroba probíhá v otřesných podmínkách, neprobíhá výstupní kontrola, nedělají se vývojové testy, zátěžové testy, nic. Nejvíce je to vidět u strojů, které se doslova rozpadají pod rukama.
EU sa zjavne rozhodla zachránit svet-to ale nejde,ked to áziju ani USA ani trochu nezaujímá. EU sa rozhodla vyhlásit vojnu olovu,ortuti a azbestu. Z jedného dna na druhý su tieto látky zozpovedné za všetko a su 1000x nebezpečnejšie,ako aktivovaná atomová bomba. Olovo i azbest su záludné,no rozhodne nie tak extrémne nebezpečné,za aké ich zelenohlaví hlupáci považuju. Z azbestu sa stala chemická zbran,ked sa nikde objaví,urobí sa cirkus,akoby išlo o sarin alebo yperit.
USA a vyspělé asijské země to nezajímá?
Kolik let se to olovo, azbest a rtuť používali? A že by lidé umírali ve velkém jenom kvůli tomu? Hm. Prostě zase výplod fantazie nějakého de...a z EU. Podívejte se kolik věcí už zakázali.
Ještě ke kvalitě starší elektroniky. Kdysi jesm v bazaru koupil "tuner"- vlastně přijímaž se zesilovačem 2x70W sin. Sony, vyrobeno 1992. Dodnes funguje. Zaslechl jsem slabý brum a ani jsem nepátral hned jsem usoudil aha filtrační elyty. Sehnal jsem kvalitní nově (2x 6G8). Loni jsem do toho vlezl, Při kontrole před otevřením jsem zjistil, že brum byl z nezatíženého vstupu. Přesto jsem jeden elyt vyletovat a změřil. Měl větší kapacitu a menší ESR než nový. 30roků to funguje.