SVARFORUM.cz - forum o svářečkách a svařováníChcete-li přispívat do fóra, musíte se zaregistrovat ! Navštivte také: SVAR BAZAR SVAR INZERT SVAR INFO |
![]() |
Nejste přihlášen(a)
mam podobny podavac v migatronicu... tiez bez problemu...
http://www.svarforum.cz/forum/zobrobr.p … 161827.jpg
Gratuluji Varoku ke koupi velice kvalitní a v podstatě profesionální svářečky. Posuv je dobrý, pouze je potřeba dbát na perfektní kontakt mezi hořákem a eurokoncovkou. Zkontroluj si zda má převlečná matice hořáku mosazný závit.Pokud je pouze plastová, je potřeba ji vyměnit za tu s mosaznou výstelkou. Jinak hrozí vypálení eurokonektoru. Tato svářečka si v ničem nezadá s Froniuskou stejné kategorie. Lepší je poze PICOMIG od EWM.
Zdenál: Děkuji. Zatím jsem párkrát zkoušel s hořákem z toho poláka Powermat, je to nějaká kopie Binzel MB 15/4m. Jestli má mosaznou nebo plastovou matku jsem si nevšiml, musím mrknout. Jen co jsem si všimnul, tak i když ten eurohořák dotáhnu na mašině fest, tak i přesto trošku kvedlá a je jakoby volný. Pořád přemýšlím co za hořák koupit, ale koupím asi jen 3m, to mi zatím bude stačit. 4m je pro mě zatím zbytečně dlouhý. Ale svařuje to opravdu luxusně. K tomu polákovi se to nedá vůbec přirovnávat. Né jenom tím že ukazují displeje tak jak mají, ale i když nastavíte v podstatě mimo předepsanou hodnotu, mašina to pořád nějak zkousne, ten Powermat je dost citlivý na nastavení.
Editoval varok (03-11-2019 18:49:18)
ZDENÁL: Tak jsem koukal a ten čínský hořák z Powermatu a ten má tu eurozásuvku uvnitř celou mosaznou. Tedy i ta převlečná matka. Je prosím možné, že i originál Binzel má tu převlečnou matku jen plastovou bez mosazného pouzdra? V práci se mi pokazila mašina Lorch, tak mi dali náhradní Esab, nějakou starou ludru a tam je právě hořák Binzel. Nějaký suchý menší řady, nejspíše 15 a ten má tu matku plastovou a to mosazné tělo eurozástrčky je celé opálené.
Myslíte prosím, že hořáky Binzel jsou ještě stále dobrá kvalita? Stále uvažuji jestli koupit ten Abicor Binzel žlutou variantu, nebo něco jiného. http://eshop.omc.cz/1903--horaky-migmag … or-binzel/ Zdá se mi to nějaké moc levné. V prodejně kde jsem koupil mašinku mi prodavač nabízel i čínu co má kolega i v práci, je to značka nějaký Blumenbecker, tak nějak. Znak podobný Binzelu B, ale nevím. Možná by na moje potřeby stačil, ale mám teď drát téhle značky v Powermatu a moc dobrý se mi nezdá.
Mě ten Binzel teda nepříjde jako něco extra. Rellik mi doporučil Lorch a ten se mi zdá lepší https://velkoobchod.conrad.cz/horak-pro … WbEALw_wcB
Dokonce se mi zdá lepší i ten od Bi-Pulse a Powermata
Já jsem v práci měl taky Lorch, ale s dálkovým ovládáním. Mám však malé ruce, tak se mi špatně držel, byl moc velký. Teď mám Abicor Binzel, ale už tu vyšší řadu EVO Pro, ten je luxusní, dobře padne i do menší ruky, je krásně malá rukojeť, přitom to je vodník 501. Jenže ty stojí i plynem chlazené docela balík.
Jestli myslíte ten Powermat co mám, tak ten zatím používám, ale........
Bipilse nevím jaký má hořák.
Mam starsie binzely a problem s nimi nikdy nebol,zeby bol vyiskreny-vypaleny kde sa zapaja v eurokoncovke no ale pozrel som dnes do dvoch poslednych najnovsich 4metrovych typ abimig at 255 lw a matica cierna plastova !!!!. Ze uz sa zacina setrit aj v tejto znacke tak to vyzera
Joe66 napsal(a):
............... vyiskreny-vypaleny .............
vybruseny laserom?
V práci máme Binzela na Jasicu a opálené jsou samozřejmě obě strany. Matice plast.
Ked je neaky horak binzel na 300 az 400 eurovej cinskej multifunkcii tak ani sa necudujem,ze aj ten binzel je ten z najlacnejsich a ma maticu z plastu. Ale ja som napriklad posledne 2 horaky kupoval s ohybnym krkom co su aj lahsie a kazdy stal okolo 160eur,ze kupoval som ten drahsi lepsi binzel a za take prachy uz tie poondate matice z mosadze by mali davat ked na starsich typoch su ! Doba ide do riadnej riti
My máme Binzel MB 24 a 305 LW a oba mají matici uvnitř kovovou. Ten 24 je do ruky lepší, ale má menší zatěžovatel, jestli se nemýlím, a menší hubici
Joe66: Ten hořák byl dokoupen samostatně v prodejně, kde prodávají pouze KÜHTREIBER
To mě právě taky udivuje. V práci mám teď na Lorchu Binzel Evo Pro 501, vodou chlazený a ten je super jak jsem psal. Matici má uvnitř mosaznou. Ale před pár dny jsem měl náhradní svářečku Esab s hořákem plynem chlazeným Binzel MB15 a ten má matku plastovou. Konektor je celý opálený.
Zkusil jsem nakonec ten Binzel co jsem dal výše odkaz. Vypadá pěkně. No taky má plastovou převlečnou matku.
EDIT: Jedná se o Abicor Binzel, podle údajů na hořáku made in Germany. Je fajn lehký, padne dobře i do mých menších rukou. Označení má MB15, dělka 3m.
Editoval varok (28-11-2019 18:06:52)